Nieuws

Informatie, nieuws en andere wetenswaardigheden over verzekeringen.

Juli 2021

November 2017

  • Herhaalinbraken komen steeds vaker voor (09-11-2017)

    Inbrekers keren vaak binnen korte tijd weer terug om nogmaals in te breken. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. Deze deed een onderzoek naar zogeheten herhaalinbraken.

  • Inboedelverzekeraars schrappen steeds vaker de mobiele telefoon (06-11-2017)

    Steeds meer verzekeraars kiezen ervoor om de mobiele telefoon uit de inboedelverzekering te halen. Ter vervanging bieden zij de opties om deze als extra dekking bij te verzekeren. Ook een aparte smartphone verzekering behoort tot de mogelijkheden.

  • Werknemers collectieve zorgverzekering erg trouw (02-11-2017)

    Verzekerden die zijn aangesloten bij een collectieve zorgverzekering maken daar vaak al ruim tien jaar gebruik van. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van deze groep al sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel verzekerd is via de huidige verzekeraar.

Oktober 2017

  • Hoe goed is jouw huis bestand tegen inbrekers? (30-10-2017)

    Wintertijd! De klok ging het afgelopen weekend weer een uur achteruit en dat betekent dat het buiten langer donker is. Tijdens deze donkere dagen zien verzekeraars de schades uit inbraken aanzienlijk stijgen. Maar wat kan je hiertegen doen?

  • WA motorrijtuigenverzekeringsmarkt dieper in dal (27-10-2017)

    De WA-verzekeringsmarkt voor motorrijtuigen is opnieuw verslechterd. Dat concludeert de Nederlandsche Bank (DNB) naar aanleiding van een onderzoek onder verzekeraars.

  • Aegon zou interesse hebben in ASR (25-10-2017)

    Aegon zou op informele wijze toenadering voor een overname gezocht hebben tot concurrent ASR. Dat melden ingewijden tegen persbureau Bloomberg. ASR heeft echter de overname afgewezen.

  • Hoogste aantal autobranden sinds 2013 (23-10-2017)

    Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek meldt dat er steeds vaker auto’s in vlammen opgaan. De eerste negen maanden van dit jaar lieten een stijging van 3 procent zien ten opzichte van vorig jaar.

  • Stoppen met roken goed voor verzekeringspremie (18-10-2017)

    Wist je dat je als roker meer premie betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering? En dat wanneer je stopt je minder premie betaalt dan een roker, maar meer premie dan iemand die nooit gerookt heeft? Hoe het precies zit, dat leggen we graag aan je uit!

  • Verbond van Verzekeraars: Nederlanders zijn goed verzekerbaar (16-10-2017)

    Het Verbond van Verzekeraars presenteerde vorig week zijn eerste Solidariteitsmonitor. In deze 0-meting is te lezen dat Nederlanders goed verzekerbaar zijn en er geen onlogische verschillen in premies voordoen bij het afsluiten van verzekeringen.

  • 2 miljoen Nederlanders met beperkte zorgpolis (11-10-2017)

    Zo’n 13,1 procent van alle verzekerden hebben een zorgverzekering met beperkende polisvoorwaarden. Een forse toename ten opzichte van vorig jaar toen het aantal nog op slechts 8,6 procent lag. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

  • DAS: Ryanair komt gedupeerde reiziger onvoldoende tegemoet (10-10-2017)

    Rechtsbijstandsverzekeraar DAS krijgt momenteel veel vragen over de geannuleerde vluchten van prijsvechter Ryanair. De budgetmaatschappij schrapte onlangs behoorlijk wat vluchten, omdat het kampt met een tekort aan piloten. De verzekeraar is van mening dat Ryanair de gedupeerde onvoldoende tegemoet komt.

  • DSW verlaagd zorgpremie 2018 en eigen risico (09-10-2017)

    Zorgverzekeraar DSW heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid door de zorgpremie en het eigen risico voor 2018 te verlagen. Dit in tegenstelling tot wat het kabinet aangaf tijdens Prinsjesdag.

  • Schade door het klussen, wat is wel en wat is niet verzekerd? (05-10-2017)

    Een partner die graag klust kan heel praktisch zijn. Maar niet wanneer hij of zij blijkt te beschikken over twee linkerhanden. Gelukkig zijn we vaak voor veel schades verzekerd! Maar heb je ook wel de juiste verzekeringen afgesloten en vergoeden deze ook de geleden schade?

  • 5 feitjes over de autoverzekering (03-10-2017)

    Autoverzekeringen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Om wat orde in de chaos te scheppen zetten we 5 feiten over de autoverzekering op een rij!

September 2017

  • Mag verzekeraar kapotte telefoon vervangen voor gebruikt model? (28-09-2017)

    Een verzekeraar mag een kapotte telefoon vervangen voor een refurbished model. Dat oordeelde Kifid onlangs in een zaak tegen verzekeraar ACE European Group Limited.

  • Verzekeraars niet in grote problemen door orkanen (26-09-2017)

    Het orkaanseizoen is in volle gang. Harvey en Irma hebben al flink huisgehouden in Sint Maarten, Texas en Florida. En over Puerto Rico raast momenteel orkaan Maria. Maar wat betekenen deze orkanen voor verzekeraars en herverzekeraars?

  • Eigen risico 2018 mogelijk toch niet omhoog (21-09-2017)

    Het eigen risico in de zorg stijgt mogelijk toch niet naar 400 euro per verzekerde. Informateur Gerrit Zalm heeft dit bekend gemaakt. Dit terwijl uit de miljoenennota zou blijken dat het eigen risico zou stijgen.

  • Prinsjesdag: zorgverzekering 2018 (20-09-2017)

    Tijdens Prinsjesdag worden de plannen van het kabinet voor komend jaar bekend gemaakt. Dit gebeurd ieder jaar op de derde dinsdag van september en gisteren was het weer zover. Wat de wijzigingen en verwachtingen voor de zorgverzekering in 2018 zijn, zetten wij weer voor u op een rij.

  • ASR neemt Generali Nederland over (18-09-2017)

    ASR heeft de strijd rondom de overname van de Nederlandse tak van Generali gewonnen. Met de overname is zo’n 143 miljoen euro gemoeid en zullen zo’n 200.000 verzekeringspolissen worden overgezet.

  • ASR mogelijk dit jaar nog zonder staatsteun (14-09-2017)

    ASR staat mogelijk dit jaar nog op eigen benen. De Nederlandse staat is voornemens om nog dit jaar de resterende aandelen van ASR te verkopen. Zo valt te lezen in het persbericht van de halfjaarcijfers.

  • Vrouwen en mannen rijden evenveel schade (13-09-2017)

    Vrouwen claimen even vaak schade op de autoverzekering als vrouwen. Mannen zijn echter wel iets duurder voor een autoverzekeraar. Het gemiddeld schadebedrag ligt circa 14 procent hoger.

  • Autoverzekering duurst in Limburg (11-09-2017)

    De premie van een autoverzekering is onder andere afhankelijk van de plaats waar je woont. Iemand uit Amsterdam betaalt bijvoorbeeld meer premie, dan iemand uit Lutjebroek. Maar in welke provincie ben je nu het duurst uit en waar het goedkoopst?

  • Eigen risico en premie zorgverzekering mogelijk omhoog (06-09-2017)

    De zorgverzekering wordt waarschijnlijk fors duurder. Dat blijkt uit de conceptstukken voor Prinsjesdag zo laten diverse Haagse bronnen weten. Niet alleen de zorgpremie zal gaan stijgen ook het eigen risico zal naar verwachting omhooggaan.

  • Inboedel in schuren slecht beveiligd (04-09-2017)

    De inboedel in schuren wordt slecht beveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Nederlanders geven de beveiliging van hun bergruimtes een krappe zes.

Augustus 2017

  • Hogere premie autoverzekering na aanpassing richtlijn EU (30-08-2017)

    De Europese Commissie (EU) heeft plannen voor een eenduidige regelgeving omtrent autoverzekeringen binnen alle lidstaten. Hiermee wil de EU slachtoffers van een verkeersongeval beter beschermen tegen problemen met de autoverzekering.

  • Zorgverzekeraars vorderen kosten terug op fraudeur (28-08-2017)

    Zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt omtrent het terugvorderen van de kosten voor het onderzoek naar fraude. Fraudeurs zullen voortaan opdraaien voor deze kosten. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland op de website.

  • 447 meldingen zorgfraude in 2016 (24-08-2017)

    Vorig jaar ontving het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) circa 447 fraudesignalen. Dat zijn er 19 minder dan een jaar ervoor. Maar liefst 1 op de 4 meldingen had betrekking op de mondzorg.

  • Premies autoverzekeringen stijgen door smartphone (21-08-2017)

    Nationale Nederlanden gaat per oktober 2017 de premies van haar autoverzekeringen verhogen. De verhoging zou voortvloeien uit de stijging van de letselschadekosten en meerdere verzekeraars slaan hierover alarm.

  • Rijgedragverzekering voor kwart van automobilisten tegen 2020 (16-08-2017)

    Autoverzekeringen afhankelijk van het rijgedrag van de bestuurder zullen steeds verder aan populariteit toenemen verwacht marktonderzoekbureau GfK. Dat is de conclusie die zij deden aan de hand van een uitgebreid onderzoek onder 30.000 automobilisten.

  • Verzekeraars druk met Nederlandse toeristen in Italië (14-08-2017)

    Nederlanders die op autovakantie zijn in Italië treffen het niet. Eerder maakte Allianz Global Assistance bekend dat Nederlandse kentekens favoriet zijn bij Italiaanse autokrakers en afgelopen week trok er flink wat noodweer over het land. Verzekeraars zijn er druk mee.

  • Turien & Co introduceert luxe verzekeringen (09-08-2017)

    Turien & Co komt vanaf augustus met twee nieuwe premium verzekeringen voor de vermogende particulier. Met deze nieuwe producten wil de verzekeraar zijn positie verstevigen als specialist in exclusieve verzekeringen.

  • Zorgverzekeringspremie stijgt in 2018 volgens zorgverzekeraar DSW (07-08-2017)

    De zorgverzekering wordt ook volgend jaar weer duurder. Deze uitspraak deed Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, in een interview met Radio 1. Oomen is niet de enige die verwacht dat de basispremie in 2018 zal gaan stijgen.

  • Inboedelverzekeraars bieden vaak korting op inboedelverzekering (02-08-2017)

    Meer dan de helft van de verzekeraars geeft korting op de inboedelverzekering wanneer er sprake is van een goed beveiligde woning. Dat blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum.

Juli 2017

  • Verzekeringsfraude steeds vaker opgespoord (31-07-2017)

    Verzekeraars zijn steeds effectiever in het opsporen van fraudeurs. Vorig jaar spoorde zij maar liefst 10.000 fraudeurs op. Dat is zo’n 20 procent meer als het jaar daarvoor. Dat laat het Verbond van Verzekeraars weten op zijn website.

  • Kifid: Aantal schadeclaims geen reden voor opzeggen verzekeringen (26-07-2017)

    Verzekeringen mogen niet zonder meer worden stopgezet wanneer een tussenpersoon van mening is dat er te veel schades in korte tijd zijn geclaimd. Dat is het oordeel van geschillencommissie van het Kifid in een zaak tegen Numan Assurantieadviseurs.

  • Zorgverzekeraar accepteert aflossing schuld in natura niet (26-07-2017)

    Zorgverzekeraar Anderzorg kreeg te maken met een verzekerde die haar boete voor het te laat betalen van de zorgpremie wilde omzetten naar een boete in natura. De kantonrechter stak hier echter een stokje voor.

  • Consumentenbond: ‘Forse stijging autopremies’ (24-07-2017)

    De premies voor autoverzekeringen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. De prijzen voor nieuwe polissen zijn met maar liefst 16 procent gestegen zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

  • Nieuwe zorgverzekeraar treedt toe tot Nederlandse zorgverzekeringsmarkt (19-07-2017)

    Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 is er geen enkele nieuwe zorgverzekeraar toegetreden tot de markt. Vanaf volgend jaar gaat hier echter verandering inkomen en zal IptiQ de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt betreden.

  • Diefstalstijging motoren (17-07-2017)

    Motoren zijn steeds populairder. Zo ook onder dieven. Slecht nieuws dus voor verzekeraars. In het eerste half jaar van 2017 werden er zo’n 10% meer motoren gestolen, zo is gebleken uit diefstalcijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

  • Unigarant schrapt smartphone uit dekking inboedelverzekering (11-07-2017)

    Verzekeraar Unigarant schrapt de dekking voor schade aan onder andere smartphones uit de inboedelverzekering. Ook andere mobiele apparatuur zoals tablets zijn niet langer meer standaard verzekerd bij Unigarant. Wel biedt de verzekeraar een extra dekking voor smartphones en tablets.

  • Huisraad vernield door ex, wat nu? (10-07-2017)

    Vorige week gooide een vrouw in Rotterdam de volledige inboedel van haar ex uit het raam, nadat deze de relatie had verbroken. Onder de vernielde spullen bevonden zich allerhande voorwerpen. Ook voertuigen die nabij de woning geparkeerd waren raakte beschadigd. Hoe zit het met de verzekering van de schade van al deze voorwerpen?

  • Schorsing van verzekeringsplicht voor onbepaalde tijd ziet Blok niet zitten. (06-07-2017)

    Een schorsing van de verzekeringsplicht voor auto’s, maar dan voor onbepaalde tijd dat ziet minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie niet zitten. De minister vreest dat wanneer de verzekeringsplicht voor onbepaalde tijd wordt geschorst het aantal wrakken op eigen terrein fors zal toenemen.

  • Allsecur op vingers getikt door Reclame Code Commissie (03-07-2017)

    Allsecur is door de Reclame Code Commissie (RCC) op de vingers getikt voor de laatste reclamespot van de verzekeraar. Deze zou volgens de RCC niet duidelijk genoeg zijn.

Juni 2017

  • NN en Vodafone experimenteren met prepaid autoverzekering (28-06-2017)

    Nationale Nederlanden (NN) en Vodafone gaan experimenteren met een prepaid autoverzekering. Bundelz, zoals de autoverzekering moet gaan heten, richt zich op de ‘af&toe rijder’.

  • Zwitserleven gaat reis- en autoverzekeringen aanbieden (26-06-2017)

    Zwitserleven, onderdeel van Vivat, gaat naast pensioen en overlijdensrisicoverzekeringen nu ook reisverzekeringen en autoverzekeringen aanbieden. Vivat wil op deze manier de kracht van het ‘Zwitserlevenmerk’ beter benutten.

  • Aegon stopt met vrouwenverzekeraar Onna-Onna (26-06-2017)

    Onna-Onna, de aanbieder van autoverzekeringen voor vrouwen, houdt na bijna tien jaar op met bestaan. De enige aandeelhouder Aegon trekt zich terug zo is bekend gemaakt in een persbericht.

  • ANWB Veilig Rijden autoverzekering werpt vruchten af (22-06-2017)

    Automobilisten met een veilig rijden autoverzekering van de ANWB gaan veiliger autorijden. Cijfers van de ruim 9000 polishouders tonen na ongeveer een jaar een verbeterde rijstijl.

  • ZLM meest klantvriendelijke verzekeraar (21-06-2017)

    ZLM Verzekeringen is wederom de verzekeraar met de hoogste klanttevredenheid. Dat blijkt uit het Klanttevredenheidsonderzoek VerzekeraarsInBeeld dat het Verbond van Vezekeraars liet uitvoeren door Kantar NPS.

  • Verzekeraars mogen premies verhogen bij stilzwijgende verlenging (19-06-2017)

    Verzekeraars mogen de premie van de schadeverzekeringen altijd verhogen bij een stilzwijgende verlenging. Dat is het oordeel van de beroepscommissie van klachteninstituut Kifid.

  • 30 miljard euro uitgekeerd door verzekeraars vorig jaar (15-06-2017)

    Verzekeraars keerden vorig jaar ruim 30 miljard euro uit (exclusief zorg) en herstelde nog eens voor 1,5 miljoen euro aan schades. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars in het financieel jaarverslag over 2016.

  • Verzekeraars maken afschrijvingslijsten openbaar (12-06-2017)

    Verzekeraars maken steeds vaker hun afschrijvingslijsten openbaar. Na ASR, Aegon en Nationale Nederlanden, heeft begin deze maand ook Univé zijn afschrijvingslijsten gepubliceerd. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars op hun website.

  • Autoverzekeraar gooit premie Tesla omhoog na onderzoek (07-06-2017)

    De premie voor een autoverzekering van Tesla bezitters wordt flink omhoog geschroefd. De Amerikaanse autoverzekeraar AAA is van mening dat eigenaren die in een Tesla rijden abnormaal vaak schade claimen, die zelfs duurder is dan andere voertuigen in diezelfde klasse.

  • DSW pleit voor afschaffen eigen risico zorg (01-06-2017)

    DSW topman, Chris Oomen, pleit voor het afschaffen van het vrijwillige eigen risico. De topman van DSW vindt deze vrijwillige verhoging van het eigen risico niet solidair, omdat dit gezonde mensen financieel zou bevoordelen.

Mei 2017

  • Aansprakelijkheidsverzekeraars zien niets in E-card (31-05-2017)

    Aansprakelijkheidsverzekeraars zien niets in de plannen van de Europese Commissie om voortaan gestandaardiseerde verzekeringscertificaten of verklaringen over het schadeverleden te geven aan hun klant. Ook het Verbond van Verzekeraars noemt het “geen goed idee”.

  • Waarborgfonds Motorverkeer ziet toename in schade aan wegmeubilair (24-05-2017)

    Het Waarborgfonds Motorverkeer ontving vorig jaar 12 procent meer claims voor schade aan het wegmeubilair. Dat blijkt uit cijfers van het jaarverslag dat onlangs is gepresenteerd.

  • EUClaim gaat consumenten wijzen op rechten reisverzekering (22-05-2017)

    Reisverzekeraars mogen hun borst nat maken. EUClaim, het bedrijf dat consumenten bijstaat om geld terug te krijgen van vliegtuigmaatschappijen na een vertraging, gaat zijn pijlen nu ook richten op reisverzekeraars.

  • ASR en Vivat in strijd rondom overname Generali (18-05-2017)

    Verzekeraars ASR en Vivat zijn met elkaar in gevecht voor de overname rondom Generali. De Nederlandse tak van de Italiaanse Generali Group staat in de etalage en Vivat wil concurrent ASR aftroeven.

  • Premie autoverzekering spekt staatskas (15-05-2017)

    De premie van een autoverzekering mag niet gebruikt worden om de staatskas te spekken. Dat stelt Leo de Boer, directeur Schade en Algemene Beleidszaken van het Verbond van Verzekeraars in het Financieele Dagblad (FD).

  • Klantenservice diverse schadeverzekeraars onderzocht door Consumentenbond (10-05-2017)

    Schadeverzekeraars schieten te kort als het gaat om service richting de klant. Dat is gebleken uit onderzoek dat de Consumentenbond in maart van dit jaar verrichtte.

  • Speciale folie biedt uitkomst bij autoschade zonder dader (08-05-2017)

    Het Waarborgfonds Motorverkeer heeft een middel dat beter kan aantonen op welke manier parkeerschade veroorzaakt is aan je auto. Spurfix moet uitkomst bieden bij twijfelgevallen.

  • Turien en Co komt met speciale 3D-print verzekering (04-05-2017)

    Turien en Co gaat zaak- en letselschade verzekeren welke veroorzaakt zijn door ondeugdelijke producten uit 3D-Printers. De verzekeraar wil zich daarmee richten op de zogenaamde ‘prosumers’.

  • Flinke stijging zorgpremie onnodig (03-05-2017)

    Zorgverzekeraars zouden over nog genoeg reserves beschikken om de stijging van de zorgverzekeringspremie in de hand te houden. Dat vindt minister Schippers van Volksgezondheid, welzijn en sport.

April 2017

  • 150 miljoenenbranden in 2016 zorgen voor flinke schadelast (28-04-2017)

    Het aantal branden met een schadelast van meer dan 1 miljoen euro lag vorig jaar op 150. Het hoogste sinds de oprichting van het Nederlands Instituut van Register Expers (NIVRE) die samen met verzekeraars verantwoordelijk is voor de registratie van miljoenenbranden.

  • Aantal ongelukken tijdens wintersportvakantie neemt toe (26-04-2017)

    Het aantal wintersporters dat tussen december 2016 en half april 2017 in nood kwam is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt Eurocross Assistance op basis van meldingen die binnen kwamen op hun alarmcentrale.

  • Zorgmonitor: feiten & cijfers zorgverzekeraars 2017 (24-04-2017)

    Van zorgverzekeraar veranderen dat doen Nederlanders niet graag. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat de helft van alle consumenten al zeker tien jaar verzekerd is bij dezelfde zorgverzekeraar.

  • Naturapolis meest gekozen vorm zorgverzekering (20-04-2017)

    De naturapolis is de meest gekozen vorm van zorgverzekering in 2017. Zo’n driekwart van de verzekerden koos voor een dergelijke polis. Dat blijkt uit cijfers van de Zorgthermometer Verzekerden in Beeld 2017.

  • Reaal: premieverhoging voor klanten met abnormaal claimgedrag (19-04-2017)

    Reaal gaat haar klanten die veel meer dan gemiddeld claimen een forse premieverhoging voorschotelen voor diverse schadeverzekeringen. Bovendien krijgen zij ook per verlengingsdatum te maken met een verhoogd eigen risico.

  • Nationale Nederlanden rond overname Delta Lloyd af (13-04-2017)

    Delta Lloyd is een half jaar na het eerste overnamebod nu definitief een onderdeel van de NN Group. Afgelopen woensdag werd de overname afgerond.

  • Premie autoverzekering Zelf stijgt (10-04-2017)

    De premies voor de autoverzekering van Zelf gaan stijgen. Dat meldt de internetverzekeraar in een brief aan verzekerden. Zelf is niet de eerste verzekeraar waar de premies van de autoverzekering stijgen.

  • Boete kleinschalige verzekeringsfraude werkt (06-04-2017)

    Het lik-op-stuk beleid tegen kleine fraudeurs lijkt zijn vruchten af te werpen. Het project dat afgelopen zomer van start is gegaan hoopt voor het einde van dit jaar 1000 dossiers te hebben verwerkt.

  • Meer schade door parkeersensoren (03-04-2017)

    Parkeersensoren met geluidssignalen bezorgen verzekeraars hogere kosten in plaats van minder. Automobilisten gebruiken de sensoren verkeerd of zetten de ‘irritante’ piepjes uit.

Maart 2017

Februari 2017

  • Stormschade blijft onder de 10 miljoen (27-02-2017)

    De schade veroorzaakt door de storm van vorige week blijft naar alle waarschijnlijkheid onder de tien miljoen euro. Dat blijkt uit de eerste ramingen van het Verbond van Verzekeraars.

  • NZa ontvangt fors meer meldingen over zorg 2016 (22-02-2017)

    De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in 2016 bijna zeventig procent meer meldingen ontvangen dan het jaar ervoor. Verreweg de meeste meldingen ging over ziekenhuizen en zorgverzekeraars.

  • Premie autoverzekering Centraal Beheer omhoog (20-02-2017)

    Verzekeraar Centraal Beheer gaat de premies van haar autoverzekeringen per half april van dit jaar verhogen. Dat meldt de verzekeraar in een brief aan haar verzekerden.

  • Blind vertrouwen wintersporter in reisverzekering (16-02-2017)

    Wintersporters vertrouwen blind op hun reisverzekering. Dat is de conclusie uit de wintersportkennistest van verzekeraar Generali. Hoeveel 90% kiest voor een reisverzekering met wintersportdekking, weet het merendeel niet wat er met deze dekking precies is verzekerd.

  • Minder kans op pechgevallen met SlimOpWeg-dongel van Interpolis (13-02-2017)

    Verzekeraar Interpolis introduceert een dongel waarmee pech aan je auto kan worden voorkomen. Het apparaatje stimuleert bovendien ook een veilige en kostenbesparende rijstijl.

  • Nationale Nederlanden test app voor het verzekeren van korte ritjes (09-02-2017)

    Verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) gaat een nieuwe verzekeringsapp testen waarmee je een tijdelijke autoverzekering af kunt sluiten wanneer je de auto van een ander leent.

  • Verzekeraar moet zorg uit handen geven aan de overheid (07-02-2017)

    De zorg zou door de overheid moeten worden overgenomen van de verzekeraars. Dat vindt het merendeel van de Nederlanders. Er blijkt onder de Nederlandse bevolking nog maar weinig vertrouwen te zijn in het zorgstelsel dat zo’n 11 jaar geleden pas werd ingevoerd.

  • Rechtsbijstandverzekering steeds vaker aangesproken (02-02-2017)

    Rechtsbijstandverzekeringen worden door consumenten steeds vaker aangesproken. Dat blijkt uit de door Stichting Achmea Rechtsbijstandverzekering gepresenteerde juridische barometer.

Januari 2017

December 2016

  • 7 tips om inbraak te voorkomen (28-12-2016)

    Inbrekers zijn tijdens de donkere maanden het meest actief. Tijdens Kerst en Oudjaar is vaak een duidelijke piek te zien. Bij een inbraak worden niet alleen spullen ontvreemd, maar kan je gevoel van veiligheid ook verdwijnen. Dit willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Maar hoe verklein je de kans dat je voor zo’n aangename verrassing komt te staan bij thuiskomst?

  • Colllectieve zorgverzekering niet altijd voordeliger (22-12-2016)

    Een collectieve zorgverzekering lijkt vaak een stuk voordeliger. Toch blijkt dat veel mensen met een collectieve verzekering juist duurder uit zijn. Toch sluiten jaarlijks veel mensen een collectieve zorgverzekering af.

  • Schade schuldloze derde voortaan direct geregeld (19-12-2016)

    In- of opzittende die betrokken raken bij een ongeval kunnen voortaan direct de schade regelen met de verzekeraar van het voertuig waar hij/zij in of op zit. Dat werd vorige week tijdens de algemene ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars besloten.

  • 7 tips voor een goed verzekerde wintersportvakantie! (15-12-2016)

    De winter komt eraan en de komende maanden trekken vele mensen weer naar allerlei populaire wintersportgebieden. Maar skiën en snowboarden is niet geheel zonder risico. Hoe voorkom ik vervelende verrassingen en blessures tijdens mijn wintersportvakantie? Wij geven je een aantal tips zodat je goed (verzekerd) op reis gaat!

  • Rechtsbijstandverzekeraars stellen dat procederen niets oplevert (12-12-2016)

    Rechtsbijstandverzekeraars Achmea en DAS hebben gereageerd op de uitzending van Radar. Het consumentenprogramma stelde in de uitzending van vorige week onder meer dat rechtsbijstandverzekeraars er bij conflicten alles aan doen om te schikken.

  • Interesse voor vrijwillige verhoging eigen risico zorg stijgt (07-12-2016)

    Zorgverzekeraars zien dat de interesse voor een vrijwillige verhoging van het eigen risico in de zorg stijgt. Dit heeft te make met de fikse stijging van de zorgpremies voor volgend jaar. In ruil voor een hoger vrijwillig eigen risico ontvangt een verzekerde korting op de maandpremie.

November 2016

  • Slimme autoverzekering nog niet in trek bij Nederlandse consument (29-11-2016)

    Slimme autoverzekeringen zijn nauwelijks in trek bij de Nederlandse automobilist. Het premievoordeel dat deze manier van verzekeren zou opleveren weegt niet op tegen het privacy nadeel dat de consument ondervindt. Desondanks zou de bereidheid om over te stappen van autoverzekering zijn toegenomen.

  • Zorgverzekeringen vergelijken: premies 2017 zijn bekend (23-11-2016)

    De premies voor de basis zorgverzekering van 2017 zijn bekend. Afgelopen zaterdag maakten de laatste verzekeraars hun plannen voor volgend jaar openbaar. De consument moet dieper in zijn buidel gaan tasten, want gemiddeld worden zorgverzekeringen per maand ruim 7 euro duurder.

  • 5 tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering (14-11-2016)

    Voor 19 november moeten de zorgverzekeraars de premies voor het volgende jaar bekend hebben gemaakt. Vanaf dan is het mogelijk voor consumenten om een nieuwe verzekering te kiezen en daarmee over te stappen. Wij geven jou 5 tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering.

  • Zorgverzekeraar VGZ maakt ziekenhuistarieven tot 885 euro openbaar (10-11-2016)

    Zorgverzekeraar VGZ maakt haar ziekenhuistarieven openbaar voor behandelingen tot 885 euro. Dit doen zij in navolging van CZ die als eerste haar tarieven inzichtelijk maakte eerder dit jaar. Patiënten krijgen op deze manier meer inzicht in de kosten van een ziekenhuisbehandeling.

  • Zorgpremie CZ stijgt met 7,5% (09-11-2016)

    CZ heeft de premies voor de basisverzekering 2017 openbaar gemaakt. De zorgpremie voor de basis zorgverzekering van CZ gaat volgend jaar met maar liefst 7,5% omhoog. Hoger dan eerder door Minister Schippers was voorspeld.

  • Extra brandclaims door zomerstormen (en 5 brandpreventietips!) (03-11-2016)

    Niet de herfst, maar de zomer is het seizoen waarin de meeste brandschades door noodweer worden geclaimd. De oorzaken hiervan zijn zomerstormen en plotselinge wolkbreuken. Het Verbond van Verzekeraars en Brandweer Nederland onderzochten woningbranden in 2015.

  • Verkeersveiligheid in Nederland neemt af (02-11-2016)

    Het aantal verkeersongevallen waarbij auto’s betrokken zijn is het afgelopen jaar flink gestegen. Hierdoor daalt de verkeersveiligheid in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars.

Oktober 2016

  • Consumentenbond: Forse stijging zorgpremies onnodig (27-10-2016)

    Zorgverzekeraars zouden ruim € 3,3 miljard aan overtollige reserves bezitten volgens berekeningen van de Consumentenbond. De bond wil niet dat verzekeraars ‘onnodig geld oppoten’, maar vindt dat zorgverzekeraars er juist alles aan moeten doen om premiestijging van de zorgverzekering te beperken.

  • AFM constateert geen structurele problemen bij contra-expertise woonverzekeringen (24-10-2016)

    De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een verkenning gedaan naar de vermeende problematiek rondom de inzet van contra-expertise bij inboedel- en opstalverzekeringen. De signalen, uit onder meer de media, hadden betrekking op de vergoeding en kosten van contra-experts door verzekeraars en de mogelijk onredelijke declaraties van contra-experts.

  • Recordaantal overstappers zorgverzekering verwacht (20-10-2016)

    Anderhalf miljoen Nederlanders denken erover om van zorgverzekering te veranderen. Dit blijkt uit een peiling van ZorgWijzer.nl onder 2195 respondenten. Volgens de site komt dit neer op een recordaantal personen.

  • Prepaid pechhulp: een goedkoper alternatief voor dure pechhulp verzekeringen? (17-10-2016)

    Pechhulp zonder hoge abonnementskosten. Het lijkt de ideale oplossing voor autobezitters die niet veel problemen voorzien met hun voertuig. Maar hoe werkt deze prepaid pechhulp, hoe zit het met de kosten en welke pechhulp on demand wordt er dan geboden?

  • 'Verzekeraars mogen premies met maximaal 10% laten stijgen' (12-10-2016)

    Verzekeraars mogen de polissen van schadeverzekeringen automatisch laten stijgen met maximaal 10%. Bij een hogere stijging wordt de polis als nieuwe verzekering beoordeeld en zal de verzekerde uitdrukkelijk om akkoord moeten worden gevraagd.

  • Verzekeraar Delta Lloyd slaat vijandig overnamebod af (10-10-2016)

    Verzekeraar Delta Lloyd heeft het overnamebod dat zij vorige week ontvingen van concurrent Nationale-Nederlanden (NN) verworpen. Dat maakte de verzekeraar afgelopen vrijdag in een persbericht bekend.

  • Delta Lloyd ontvangt vijandig overnamebod van Nationale-Nederlanden (06-10-2016)

    De NN Group, moederbedrijf van Nationale-Nederlanden (NN), heeft woensdag een vijandelijk bod uitgebracht op Delta Lloyd. Na steeds te werden afgewezen, heeft NN zijn voornemen voor de grootste overname ooit onder Nederlandse verzekeraars publiekelijk bekend gemaakt. In totaal In totaal biedt NN 2,4 miljard euro in contanten voor zijn concurrent.

  • Verzekeringen op basis van leefstijl of gebruik winnen aan populariteit (05-10-2016)

    Verzekeringen die gebaseerd zijn op basis van gebruik of gedrag winnen aan populariteit bij consumenten. Recent onderzoek van PwC toont zelfs aan dat verzekeraars van mening zijn dat deze zogeheten usage en behavior based insurances de op één na belangrijkste trend vormt voor de sector.

  • Zorgkosten buiten Europa blijven in basiszorgverzekering (03-10-2016)

    De werelddekking blijft onderdeel van de basiszorgverzekering. Het voorstel van minister Schippers om de werelddekking voor medische kosten per 1 januari 2017 te laten verdwijnen uit de basiszorgverzekering is definitief van de baan. Wie buiten Europa reist blijft hierdoor standaard verzekerd voor de meeste medische kosten in het buitenland.

September 2016

  • Premies zorgverzekering vallen hoger uit dan voorspeld (28-09-2016)

    Zorgverzekeraar DSW heeft als eerste de premie voor de zorgverzekering van volgend jaar bekend gemaakt. De maandelijkse premie wordt maandelijks met € 9,25 verhoogd. De stijging van de premie valt fors hoger uit dat het kabinet op Prinsjesdag voorspelde.

  • Beter inzicht basis zorgverzekering dankzij zorgverzekeringskaart (26-09-2016)

    Zorgverzekeraars introduceren dit najaar een zorgverzekeringskaart bij elke basis zorgverzekering. Op deze manier willen zorgverzekeraars hun klanten op een heldere en uniforme wijze informeren over de belangrijkste polisvoorwaarden van 2017 van de door hen aangeboden basis zorgverzekeringen.

  • Prinsjesdag: veranderingen zorgverzekering 2017 op een rij (22-09-2016)

    Op Prinsjesdag wordt er traditiegetrouw door de overheid bekend gemaakt welke wijzigingen er volgend jaar zijn voor de basis zorgverzekering. Afgelopen dinsdag was het weer zover en maakte het kabinet haar plannen voor 2017 bekend. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor je zorgverzekering op een rij.

  • Rechtshulp bij aardbevingsschade niet altijd gedekt (21-09-2016)

    Inwoners van Noordoost-Groningen hebben als gevolg van aardbevingen door gaswinning, te maken met schade aan hun woonhuis. Deze aardbevingsschade is door de inwoners te claimen op de NAM, maar voor rechtshulp bij het claimen hoeven zij niet altijd te rekenen op de rechtsbijstandverzekering.

  • Kans op waterschade onderschat (15-09-2016)

    Uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van verzekeraar ASR, is gebleken dat Nederlanders massaal de kans op waterschade aan de woning onderschatten. Ondanks dat de meeste schade aan huizen voortkomt uit water neemt slechts een vijfde deel van de bevolking preventieve maatregelen. Dit terwijl niet alle waterschades door de verzekeraar worden gedekt!

  • 75% Nederlanders wil lager eigen risico in de zorg (14-09-2016)

    Zorgverzekeraar VGZ heeft, in samenwerking met TNS Nipo, onderzoek gedaan naar de ervaring van het eigen risico in de zorg onder de Nederlandse bevolking. Uit het onderzoek van de zorgverzekeraar is gebleken dat bijna 75% van de Nederlanders vindt dat het eigen risico in de zorg drastisch omlaag moet. VGZ vindt dat dit signaal dan ook niet genegeerd mag worden en roept daarom de politiek op het eigen risico van de zorgverzekering fors te verlagen.

  • Verzekeraars publiceren afschrijvingslijsten (09-09-2016)

    Reis- en woonverzekeraars maken de afschrijvingslijsten die gehanteerd worden bij schade of verlies aan verzekerede eigendommen bekend. Dit gebeurt naar aanleiding van het onderzoek dat Tros Radar in samenwerking met Wegwijs liet uitvoeren. Slechts enkele verzekeraars zijn momenteel transparant over de afschrijvingslijsten.

  • Berekening dagwaarde bij schade vaak onduidelijk (06-09-2016)

    Verzekeraars houden het vaak strikt geheim hoe bij schade de dagwaarde berekend wordt. Dat stelt televisieprogramma Radar in samenwerking met onderzoekspartner Wegwijs. Uit onderzoek onder de 33 grootste verzekeraars blijkt dat ruim 81% niet open en eerlijk is over de manier waarop dagwaardes worden vastgesteld.

Augustus 2016

  • Reisverzekeringen populair vanwege terreurdreiging (29-08-2016)

    Reisverzekeringen worden steeds vaker afgesloten. Door toenemende angst voor terroristische aanslagen, maar ook de uitbreiding van het Zika-virus zijn vakantiegangers eerder geneigd om zich te verzekeren.

  • Boete voor kleinschalige verzekeringsfraude (25-08-2016)

    In ruim 8000 gevallen is er vorig jaar sprake geweest van gesjoemel met de verzekering. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars op hun website. Dit is ruim 7% meer dan het jaar ervoor. Vaak gaat het om gelegenheidsfraude. Om mensen die op kleine schaal frauderen harder aan te pakken kan daarom voortaan direct een boete worden opgelegd van € 532.

  • Aantal aanrijdingen stijgt na zomervakantie met 30%. (22-08-2016)

    Het aantal claims van automobilisten na aanrijding met een voetganger of fietser stijgt met ruim 30% na de zomervakantie. Dit blijkt uit de cijfers die het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) heeft gepresenteerd. Het Verbond van Verzekeraars en Veilig Verkeer Nederland roept dan ook op om alert te zijn op één van de meest kwetsbare groep verkeersdeelnemers, schoolgaande kinderen.

  • Zorgverzekeraar CZ maakt als eerste ziekenhuistarieven openbaar (10-08-2016)

    Zorgverzekeraar CZ heeft onlangs als eerste de kosten van ziekenhuisbehandelingen tot € 885 bekend gemaakt. Dit is het maximale vrijwillige eigen risico waar verzekerden voor kunnen kiezen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nu de verschillende tarieven bekend zijn kunnen ziekenhuispatiënten makkelijker hun behandelingen vergelijken.

  • Reisverzekeraar biedt pechhulp op waterscooters (08-08-2016)

    Reisverzekeraar Allianz Global Assistance biedt pechhulp via waterscooters bij drukbezochte vakantiebestemmingen. De verzekeraar zet waterscooters in om vakantiegangers met pech snel van hulp te kunnen voorzien.

  • ANWB Veilig Rijden Autoverzekering populair (01-08-2016)

    De Veilig Rijden Autoverzekering van de ANWB blijkt populairder dan vooraf werd verwacht. Inmiddels hebben de eerste 1.000 verzekerden de autoverzekering afgesloten sinds de lancering midden juni. Met name de leeftijdscategorie van 25 tot 45 jaar toont interesse, maar tegen verwachting in ook bestuurders van 45 tot 59 jaar.

Juli 2016

  • NZa: Zorgverzekeraars onvoldoende transparant (25-07-2016)

    Om het nieuwe overstapseizoen voor zorgverzekeringen goed in te gaan heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een actieplan ontwikkeld. Consumenten moeten namelijk op een transparante manier inzicht hebben in wat je betaalt voor een zorgverzekering en waarvoor je dan verzekerd bent. Volgens de zorgautoriteit zijn zorgverzekeraars lang niet altijd even transparant en duidelijk hierover.

  • ‘Winstuitkering door zorgverzekeraars moet worden verboden’ (20-07-2016)

    Volgens de SP, CDA en PvdA moet de winstuitkering door zorgverzekeraars aan aandeelhouders of anderen permanent worden verboden. Eerder stemde de Kamer in met een voorstel van de SP om de winstuitkering tijdelijk te verbieden. Dit wetsvoorstel geldt tot 2018. De drie partijen willen het tijdelijk verbod nu definitief maken.

  • AirBNB-verhuurders nog vaak onderverzekerd (19-07-2016)

    Veel AirBNB-verhuurders zijn nog altijd onderverzekerd, wat ze duur kan komen te staan. Tot voor kort waren er voor hen nog weinig mogelijkheden om een dekkende verzekering af te sluiten. Inmiddels is het aantal mogelijkheden gegroeid, maar leidt dit ook tot hogere premies. De verzekeringsmarkt voor AirBNB-verhuurders blijft voor veel verhuurders nog een grijs gebied.

  • Pokémon Go in wereld van verzekeringen (18-07-2016)

    Inmiddels heeft Pokémon Go ook Nederland bereikt. Jongeren gaan massaal op pad om de zeldzaamste Pokémons te vangen. Dit heeft in sommige landen al tot gevaarlijke situaties geleid. Jongeren lijken namelijk totaal geen rekening meer te houden met hun omgeving. Hoe spelen verzekeraars hier eigenlijk op in?

  • Samen profiteren van schadevrije jaren bij autoverzekering (14-07-2016)

    Als het aan de Consumentenbond ligt gaan autoverzekeraars niet alleen schadevrije jaren toekennen aan de hoofdverzekerde, maar ook aan de regelmatige bestuurders van een auto. Op die manier profiteren je partner en eventueel regelmatige bestuurders ook van de opgebouwde premiekorting op de autoverzekering.

  • Helft ouders maakt geen afspraken over autoschade (12-07-2016)

    Verzekeraar Univé heeft door onderzoeksbureau Gfk onderzoek laten doen naar hoe jongeren en ouderen kijken naar onder andere autobezit en autoverzekeringen. Daaruit blijkt dat de helft van de ouders geen afspraken maakt over betalen van schade. Terwijl 17% van de ouders wel eens een uitgeleende auto met schade heeft teruggekregen.

  • Smartphone kapot tijdens vakantie? Claim op inboedelverzekering! (07-07-2016)

    Raken spullen tijdens je vakantie verloren of beschadigd? Claim deze dan op de inboedelverzekering in plaats van op de reisverzekering. De Consumentenbond heeft namelijk onderzoek gedaan naar de afschrijvingslijsten van verzekeraars. Een smartphone wordt bijvoorbeeld sneller afgeschreven bij de reisverzekering.

  • ‘Meer transparantie over tariefafspraken ziekenhuis en zorgverzekeraar’ (06-07-2016)

    De Consumentenbond pleit voor meer transparantie over tariefafspraken tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Verzekerden zouden nu vaak vooraf niet weten wat een behandeling gaat kosten en kunnen prijzen tussen ziekenhuizen niet vergelijken. De bond wil daarom dat ziekenhuistarieven openbaar worden.

  • Premie fietsverzekering stijgt explosief door toenemende diefstal (05-07-2016)

    De premie van fietsverzekeringen gaan flink omhoog door toenemende diefstal van elektronische fietsen, ofwel e-bikes. Verzekeraars luiden daarom de noodklok omdat de schadebedragen steeds verder stijgen. Het Verbond van Verzekeraars stelt dat de premie verder stijgt omdat fietsen steeds duurder worden en omdat ze vaker worden gestolen.

Juni 2016

  • Nieuw initiatief laat klanten eigen verzekeraar beoordelen (30-06-2016)

    Het Verbond van Verzekeraars heeft samen met verzekeraars, klanten en onderzoeksbureau TNS NIPO een website gelanceerd waarop verzekeraars worden beoordeeld. Het initiatief moet consumenten meer transparantie bieden en verzekeraars meer inzicht geven in mogelijke verbeterpunten.

  • Basispakket zorgverzekering zonder eigen risico (28-06-2016)

    Als het aan de Socialistische Partij (SP) ligt hebben we straks in Nederland geen zorgverzekeraars meer, maar één Nationaal Zorgfonds. Een basisverzekering zonder eigen risico voor iedereen, moet volgens de partij een einde maken aan de geldverslindende concurrentie tussen zorgverzekeraars.

  • Verzekeraars winnen aan vertrouwen (23-06-2016)

    Nederlandse verzekeraars winnen meer vertrouwen van consumenten dan banken en pensioenfondsen. Dat blijkt uit een brief van minister van Financiën Dijsselbloem aan de Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector. Sinds de crisis zijn alleen verzekeraars erin geslaagd om hun imago te verbeteren.

  • Cw0 lanceert autoverzekering voor Duitse auto’s (21-06-2016)

    Het nieuwe verzekeringslabel Cw0 lanceert volgende week een autoverzekering speciaal voor eigenaren van Duitse auto’s uit het duurdere segment. De nieuwe autoverzekering biedt allrisk en WA+ dekking voor o.a. Audi’s, Mercedessen en BMW’s. Volgens de initiatiefnemers is er behoefte aan een dergelijke verzekering.

  • Premieverschillen bij inboedelverzekering worden groter (20-06-2016)

    Bij de inboedelverzekering wordt de kloof tussen de extra uitgebreide dekking en de allrisk dekking steeds groter. De gemiddelde premie is volgens onderzoeksbureau MoneyView sinds 2014 met 3 procent gestegen. Uitgesplitst naar dekkingsvorm zijn de gemiddelde premieverschillen nog groter.

  • Verzekeraars houden hoofd boven water in veranderende markt (16-06-2016)

    Ondanks lage rente, stevige concurrentie en veranderingen op verschillende terreinen heeft de Nederlandse verzekeringssector in 2015 het hoofd boven water weten te houden. Dat blijkt uit het financieel jaarverslag van het Verbond. Bij levensverzekeraars waren meevallers, maar waren er teruglopende resultaten bij schadeverzekeraars.

  • FBTO start online community waarbij consumenten elkaar verzekeren (15-06-2016)

    Verzekeraar FBTO is vandaag een pilot gestart met Ikkiespeer.nl waarbij consumenten elkaars spullen verzekeren. Met de online community wil de verzekeraar ‘terug naar hoe het ooit begon’. Verzekerden kunnen via Ikkiespeer hun spullen verzekeren met hun peers, overigens zonder polisvoorwaarden.

  • Eerste autoverzekering voor zelfrijdende auto’s gelanceerd (14-06-2016)

    De Britse verzekeraar Adrian Flux beweert de eerste te zijn die een autoverzekering heeft ontwikkeld voor zelfrijdende auto’s. De nieuwe autoverzekering is speciaal ontwikkelt voor automobilisten in het Verenigd Koninkrijk die al een auto hebben met autonome rijeigenschappen, zoals ‘self-parking’ en Tesla’s Autopilot.

  • ANWB lanceert nieuwe autoverzekering (13-06-2016)

    Nederland is opnieuw een rijgedragverzekering rijker, dit keer lanceert de ANWB een dergelijke autoverzekering. Automobilisten kunnen met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering korting krijgen op hun premie, wanneer zij veilig rijden. De vereniging wil hiermee veilig rijden stimuleren en de schadelast te verminderen.

  • Kleine verschuiving marktverdeling zorgverzekeraars (08-06-2016)

    In de afgelopen jaren is er sinds de invoering van het huidige zorgstelsel in 2006, nog maar weinig veranderd in de marktverdeling van zorgverzekeraars in Nederland. De vier grootste verzekeraars Achmea, CZ, VGZ en Menzis hebben sinds de invoering van het zorgstelsel slechts 3 procent ingeleverd: van 91 naar 88 procent.

  • Dela ziet inkomsten uit verzekeringen stijgen (07-06-2016)

    Vorig jaar heeft verzekeraar Dela een sterke groei gerealiseerd, zo blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers. In 2015 wist Dela 100.000 nieuwe verzekerden aan zich te binden en mede daardoor stegen de premie-inkomsten uit verzekeringen met ruim 7,5% tot 367 miljoen euro.

  • Autoverzekering aanzienlijk duurder in 2016 (06-06-2016)

    Autoverzekeringen zijn in 2016 een stuk duurder geworden. De premie bij de WA-autoverzekering steeg het sterkst, namelijk op jaarbasis 20 procent ten opzichte van eind 2015. Verzekeraars zouden mogelijk de verliezen die men afgelopen jaren op de autoverzekering hebben geleden, willen verminderen.

  • Allianz en Yarden bieden gezamenlijke verzekeringsoplossing (03-06-2016)

    Verzekeraars Allianz en Yarden hebben samen een nieuwe verzekeringsoplossing gelanceerd. Een verzekeringspakket rondom overlijden, welke bestaat uit een overlijdensrisicoverzekering (ORV) en een uitvaartverzekering. Het pakket heeft als doel Nederlanders bewust te maken van mogelijke risico’s na het overlijden van hun partner.

  • Verzekerde loopt door social media tegen de lamp (02-06-2016)

    Een Amsterdammer die een schadeclaim had ingediend bij verzekeraar Nationale-Nederlanden is via social media tegen de lamp gelopen. De rechter oordeelde dat de verzekeraar de man geen verzekeringsgeld moet betalen. Tegenover de verzekeraar had de man verklaart arbeidsongeschikt te zijn na een verkeersongeluk, maar zijn social media accounts lieten een ander beeld zien.

  • Zorgverzekeraars tegen afschaffing werelddekking bij zorgverzekering (01-06-2016)

    De ministerraad stemde vorig jaar in met een voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid om de werelddekking bij het basispakket van de zorgverzekering af te schaffen. Dit zou een kostenbesparing van 60 miljoen euro opleveren. Zorgverzekeraars en brancheorganisaties zijn tegen afschaffing van de werelddekking.

Mei 2016

  • Stormschade: wat keert de verzekering uit? (31-05-2016)

    Grote delen van Nederland hebben maandagavond last gehad van het noodweer. Zware onweersbuien, overstromingen en andere waterschade zorgen voor veel problemen. In verschillende provincies zijn stonden straten blank en zijn kelders ondergelopen. Maar wat keert de verzekering uit bij stormschade, waterschade en blikseminslagen?

  • Verbond gaat first party-autoverzekering onderzoeken (30-05-2016)

    Het Verbond van Verzekeraars gaat de zogeheten first party-autoverzekering onderzoeken. Branchevereniging van Nederlandse Letselschade Experts (NLE) ziet vooral risico’s, die de rechten van ongevalslachtoffers ernstig kunnen schaden. Bij deze directe verzekering handelt de verzekeraar de schade af voor zijn of haar eigen verzekerde.

  • Komen er straks verkeersborden met Emoji-tekens? (25-05-2016)

    De Britse verzekeraar Horsham heeft onderzoek gedaan naar hoe jonge automobilisten authentieke verkeersborden interpreteren, maar ook verkeersborden met fictieve emoji-tekens. Daaruit blijkt dat bijna tweederde van de Britse bestuurders in de leeftijd van 17-25 deze emoji-verkeersborden beter begrijpen dan de reeds bestaande borden.

  • Meerderheid autoverzekeraars negeert uniformering schadevrije jaren autoverzekering (24-05-2016)

    Meer dan de helft van de autoverzekeraars negeert de nieuwe regels die moeten zorgen voor uniformering van schadevrije jaren bij de autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van MoneyView die onderzoek deden naar de nieuwe regeling. Veel verzekeraars lappen de nieuwe regels dus voorlopig aan hun laars.

  • Overstappen zorgverzekering: langer bedenktijd in 2017 (23-05-2016)

    Vanaf 2017 zijn zorgverzekeraars verplicht de premie van de zorgverzekering een week eerder bekend te maken. De ministerraad heeft hier vrijdag mee ingestemd op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid. Verzekerden hebben dus vanaf volgend jaar één week langer bedenktijd.

  • Waarborgfonds: ‘minder schades zonder dader’ (19-05-2016)

    Het Waarborgfonds Motorverkeer meldt dat het aantal schademeldingen waarbij de aansprakelijke dader onbekend is gebleven afgelopen jaar uitkwam op 42.667 meldingen. Dat is 1,3% minder dan een jaar eerder. Vorig jaar werden in totaal 44.316 schaden gemeld bij het fonds, waarvan de helft schade aan geparkeerde auto’s.

  • Verzekeraar Centraal Beheer lanceert app voor pechhulp (17-05-2016)

    Centraal Beheer en Eurocross Assistance hebben vandaag de app RoadGuard gelanceerd: een app voor pechhulp zonder abonnement. Via je smartphone kun je zonder abonnement of lidmaatschap pechhulp inschakelen, waarbij je alleen betaalt voor de hulp die je nodig hebt.

  • Automobilisten maar weinig vertrouwen in ‘zwarte doos’ (11-05-2016)

    Ondanks het feit dat veel jongeren wel interesse hebben in het delen van gegevens over hun rijgedrag in ruil voor korting op de premie van de autoverzekering, zijn veel automobilisten nog wantrouwend. De zogeheten ‘zwarte doos’ zou namelijk niet per definitie bewijzen dat men ook echt een betere rijder is.

  • Eerste versie poliskluis gaat vrijdag live (10-05-2016)

    De al eerder aangekondigde poliskluis wordt vrijdag door het Verbond van Verzekeraars gepresenteerd aan haar leden. Na jaren van voorbereiding is een eerste versie van de site voor hen beschikbaar. Als voldoende verzekeraars zijn aangesloten bij het initiatief gaat de poliskluis over ongeveer een jaar live voor verzekerden.

  • Autoverzekeraars grootste moeite zwarte cijfers te schrijven (09-05-2016)

    Nederlandse autoverzekeraars hebben de grootste moeite om zwarte cijfers te schrijven. Voorlopig is er niet veel verbetering te verwachten en blijven verzekeraars verliezen maken. De hogere schadelast door dure elektronica in auto’s, nieuwe regels en ander claimgedrag zijn voorbeelden van externe factoren waar verzekeraars mee kampen.

April 2016

  • Meivakantie: ga goed verzekerd op vakantie! (26-04-2016)

    De meivakantie is in grote delen van het land al begonnen, andere provincies moeten nog even wachten. Dat betekent dat weer veel Nederlanders op vakantie gaan naar het buitenland of in eigen land. Zorg er in ieder geval voor dat je goed verzekerd op reis gaat. Met onze verzekeringstips ga je zorgeloos op vakantie.

  • Helft Nederlanders bereid data te delen met zorgverzekeraar (25-04-2016)

    Bijna de helft van de Nederlanders (45%) is bereid om data over zijn of haar gezondheid te delen met de zorgverzekeraar als daar korting op de premie tegenover staat. Nederlanders willen dus best gezondheidsdata delen, maar willen hier wel een beloning tegenover hebben staan.

  • Verbond: ‘Onverstandig alleen te focussen op premie bij verzekeringen’ (22-04-2016)

    Bij de keuze voor een bepaalde verzekering is het onverstandig alleen te kijken naar de premie. Deze boodschap draagt het Verbond van Verzekeraars uit naar aanleiding van een gepubliceerd onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Alleen verzekeringen vergelijken op prijs is volgens het Verbond onjuist en onverstandig.

  • Zwangerschap bij helft reisverzekeringen niet geldig als reden voor annulering (21-04-2016)

    Bij de helft van de reisverzekeringen worden de kosten van annuleren bij zwangerschap niet vergoed. Uit onderzoek door MoneyView blijkt dat zwangerschap vaak niet gedekt is op de reisverzekering. Sommige verzekeraars zijn zelfs in geval van zikavirus-gebieden niet soepeler met de annuleringsdekking op de reisverzekering.

  • Reisverzekeraars bieden ruimere dekking annuleringsverzekering (20-04-2016)

    Door toenemende angst voor terroristische aanslagen en de mogelijke uitbreiding van het zikavirus zijn vakantiegangers eerder geneigd een ruimere annuleringsverzekering af te sluiten. Reisverzekeraars spelen daar handig op in door ruimere dekking te verlenen op annuleringsverzekeringen, echter betaal je al snel 30 procent meer premie.

  • Hiscox: cyberverzekering in de lift (18-04-2016)

    Volgens de verzekeraar Hiscox zit de cyberverzekering in de lift en worden steeds meer bedrijven zich bewust van de risico’s. Dat blijkt volgens de specialistische verzekeraar uit de groei van de verkoop van haar product Cyber & Data Risks in het eerste kwartaal. De meeste bedrijven zouden zich overigens nog niet hebben verzekerd tegen cyberrisico’s.

  • Verzekeraar ZLM trakteert klanten op 65 euro (14-04-2016)

    Omdat ZLM 65 jaar bestaat trakteert de verzekeraar alle verzekerden op 65 euro premie retour. In totaal gaat het om ruim 224.00 polishouders die dit bedrag op hun rekening gestort krijgen. Met dit verjaardagscadeau is dus ruim 14,5 miljoen euro gemoeid.

  • Klaverblad Verzekeringen ziet winst in 2015 dalen (12-04-2016)

    Verzekeraar Klaverblad Verzekeringen heeft in 2015 fors minder winst geboekt dan in 2014. De nettowinst in 2015 kwam namelijk uit op 18,3 miljoen euro, dat is drie keer lager dan de 56,1 miljoen euro een jaar eerder. De verzekeraar wijt de winstdaling aan de lagere beleggingsresultaten en een daling van premie-inkomsten.

  • Autoverzekering: minder schadeclaims, hogere schadelast (11-04-2016)

    Het aantal autoschades daalt al jaren, maar de schadelast wordt door alle elektronica in auto’s steeds hoger. Auto’s worden dus veiliger, maar mocht je schade rijden dan zorgt dit vaak wel voor hogere kosten. Expertisebureau CED concludeert dit in het rapport ‘Moving forward in mobility’.

  • Autokleur bepalend voor premie autoverzekering? (06-04-2016)

    Met een zwarte auto zijn verzekerden met een autoverzekering bij Reaal, Route Mobiel en Zelf duurder uit dan met een andere kleur auto. Onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat de kleur van de auto bij deze verzekeraars van invloed is op de premie van de autoverzekering; in sommige gevallen een verschil van vier tot bijna tien procent.

  • Grote verschillen bij autoverzekering met nieuwwaarderegeling (05-04-2016)

    Bij het verzekeren van een nieuwe auto kan de nieuwwaarderegeling een groot verschil maken. In deze regeling gaat de verzekeraar bij een schade uit van de nieuwwaarde van de auto, in plaats van de dagwaarde. Uit onderzoek van Verzekeringen.com blijkt dat het verschil zelfs kan oplopen tot €10.000.

Maart 2016

  • Helft Nederlanders betaalt te veel voor autoverzekering (31-03-2016)

    Volgens onderzoek van GfK kiest 1 op de 3 Nederlanders bij een nieuwe autoverzekering voor een te hoge dekking. Ruim de helft van de autobezitters zouden hierdoor oververzekerd zijn en onnodig een hoge premie betalen voor hun autoverzekering. Verder blijkt dat hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger het aandeel oververzekerden.

  • Papieren schadeformulier maakt plaats voor app (29-03-2016)

    Het papieren Europese schadeformulier gaat op termijn worden vervangen door de app MobielSchadeMelden. Geen gehannes meer met pen en papier, maar gewoon eenvoudig een schade melden via een app op je smartphone. De app moet ook de verkeersveiligheid vergroten en er voor zorgen dat meer ongevallen geregistreerd worden.

  • Aanslagen Brussel: schade verzekerd via verzekeringspool (24-03-2016)

    Dinsdagochtend 22 maart 2016 werden in Brussel twee aanslagen gepleegd op het vliegveld Zaventem en in de metro bij Maalbeek. Schade als gevolg van de reeks explosies zou volgens Business Insurance worden gedekt via een verzekeringspool, welke acht jaar geleden werd opgericht door verzekeraars en de Belgische Staat.

  • Interpolis wil snelheid van eigen organisatie stimuleren (23-03-2016)

    Verzekeraar Interpolis wil de snelheid van de eigen organisatie stimuleren om goed te kunnen inspelen op technologische verandering en innovatie. De verzekeraar experimenteert dan ook met virtual reality (VR), wearables, blockchain en apps om niet alleen achteraf te kunnen analyseren, maar ook vooraf te kunnen voorspellen.

  • Impact van telematica op autoverzekering en verzekeraars (22-03-2016)

    De toenemende telematica in de auto gaat straks veel impact hebben op de autoverzekering en hoe verzekeraars risico’s inschatten. Daarnaast zullen nieuwe technologieën het frauderen met verzekeringen lastiger maken. De BBC heeft een aantal gevolgen van telematica op een rijtje gezet.

  • Openclaims: schadeplatform voor verzekeraar, schadeherstelbedrijf én consument (18-03-2016)

    Het schadeplatform Openclaims heeft een half miljoen euro opgehaald bij investeerders voor de realisatie van de techniek achter het platform. Dit voorjaar wil het bedrijf online en zorgen dat verzekeraars, schadeherstelbedrijven en consumenten er terecht kunnen voor schadeherstel.

  • Verzekeraars investeren in dekking voor auto uitlenen (16-03-2016)

    In de Verenigde Staten gaat de verzekeringsgroep State Farms’ een autoverzekering lanceren waarbij het uitlenen van de auto is verzekerd. Autobezitters die hun auto uitlenen zijn op dit moment vaak afhankelijk van hun reguliere autoverzekering en eventueel wat het verhuurplatform biedt.

  • Tandarts terug in de basisverzekering? (15-03-2016)

    Mensen met een hoger inkomen gaan vaker naar de tandarts dan mensen met een lager inkomen. De verschillen lopen hoog op, wordt het tijd om tandartskosten terug te stoppen in de basisverzekering? Als het aan de SP en tandartsen ligt wel: nu dreigt de tandarts namelijk een luxe product te worden.

  • Pay-how-you-drive autoverzekering in Groot-Brittannië met 40% gestegen (14-03-2016)

    De pay-how-you-drive autoverzekering is in Groot-Brittannië erg populair. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de verkoop van deze nieuwe autoverzekering in het afgelopen jaar met ruim 40% is gestegen. Bestuurders kunnen op basis van goed rijgedrag ruim 1.000 Britse pond per jaar besparen.

  • ‘Zorgverzekeraar moet patiënt informeren bij inzage dossier’ (10-03-2016)

    Alle zorgverzekeraars zouden patiënten moeten informeren wanneer hun dossier is ingezien. Op dit moment informeren nog maar enkele verzekeraars daarover. Minister Schippers van Volksgezondheid pleit er in de Kamer voor dat alle zorgverzekeraars dit doen.

  • Zorginstituut Nederland: 318 miljoen euro te besparen op basisverzekering (09-03-2016)

    Volgens het Zorginstituut Nederland (ZiN) is het mogelijk om in 2018 ruim 318 miljoen euro te besparen op de basisverzekering. De overheid zou in dat geval de adviezen van ZiN voor de besparingen moeten opvolgen. Een deel van deze adviezen wordt al opgevolgd.

  • Celebrities die hun lichaam verzekeren tegen enorme bedragen (08-03-2016)

    Terwijl de meeste mensen zich bezighouden met het afsluiten van een autoverzekering, reisverzekering of zorgverzekering. Verzekeren celebrities lichaamsdelen voor het geval er ooit iets mee gebeurt. Hieronder enkele celebrities die hun meest waardevolle lichaamsdelen hebben verzekerd.

  • ‘Hondenbezitters moeten verplicht aansprakelijkheidsverzekering afsluiten’ (04-03-2016)

    Bezitters van honden zouden verplicht een aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten. Daar pleit Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht voor. Ongeveer de helft van de hondenbezitters zijn niet verzekerd, waardoor slachtoffers met de schade blijven zitten.

  • Generatie Y vaakst ontevreden over verzekeraar (03-03-2016)

    De sterke groei van Internet of Things (IoT) gecombineerd met veranderend gedrag en verschillende behoeften zijn een bedreiging voor verzekeraars met traditionele business modellen. Vooral de generatie Y (15-34 jaar) is minder positief over traditionele verzekeraars en zijn eerder geneigd over te stappen naar een fintech startup.

  • Carglass gaat ook kleine autoschades herstellen (01-03-2016)

    Autoruithersteller Carglass gaat naast autoruitschades ook een pilot beginnen met het herstellen van kleine autoschades, zoals deukjes, krasjes en putjes. Het bedrijf heeft namelijk de dienst Carmetics opgericht en vanaf vandaag gaat men van start. Mocht de pilot een succes zijn, dan wordt deze dienst in meer Service Centers van Carglass aangeboden.

Februari 2016

  • Verzekeraar Allianz gaat autodelen verzekeren (29-02-2016)

    Het autodeelplatform SnappCar en verzekeraar Allianz gaan vanaf 1 maart een samenwerking aan om autodelen verzekerd te maken. De zogeheten SnappCar-verzekering is een verzekering die de schaderisico’s tijdens de huurperiode dekt. Naar eigen zeggen maken steeds meer mensen gebruik van Peer-to-Peer autodelen.

  • 'Autoverzekeraars in negatieve spiraal' (25-02-2016)

    Volgens DNB zijn de slechte resultaten van autoverzekeraars niet te wijten aan de toenemende schadelast, maar doordat verzekeraars vaak niet-kostendekkende premies aanbieden in de hoop meer marktaandeel te veroveren. De toezichthouders is dan ook niet mals met zijn oordeel en noemt de huidige situatie ongewenst.

  • Google stopt met autoverzekeringen vergelijken (24-02-2016)

    Volgens diverse media stopt Google alweer met zijn vergelijkingstool voor autoverzekeringen, creditcards en hypotheken. De dienst Google Compare zou niet hebben gebracht wat vooraf werd verwacht. De zoekgigant heeft inmiddels ook zelf bekendgemaakt dat het per 23 maart stopt met de vergelijkingstool.

  • Opmerkelijke werkwijze Zilveren Kruis ten aanzien van pgb-houders (23-02-2016)

    De werkwijze van Zilveren Kruis om pgb-houders een verklaring te laten tekenen om afstand te doen van het recht een klacht in te dienen of rechtszaak aan te spannen, is opmerkelijk. De verzekeraar zou dit volgens consumentenprogramma Radar in een brief aan pgb-houders hebben gevraagd.

  • Minder overstappers zorgverzekering dan verwacht (22-02-2016)

    Het aantal verzekerden dat is overgestapt van zorgverzekering is lager uitgevallen dan verwacht. Eerder werd verwacht dat 7 procent van de verzekerden zou overstappen, dit werd uiteindelijk 6,3 procent. In totaal zijn ruim één miljoen Nederlanders overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, aldus cijfers van Vektis.

  • Nederlanders iets meer vertrouwen in verzekeraars (19-02-2016)

    Nederlanders hebben weer iets meer vertrouwen gekregen in verzekeraars. Het vertrouwen is met ene punt gestegen ten opzichte van een half jaar geleden. Uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) blijkt dat de vertrouwensindex nu uitkomt op -9.

  • Meer verzekeringsfraude gesignaleerd door goede informatiedeling (18-02-2016)

    Verzekeraars hebben vorig jaar 10% meer fraudedossiers gemeld dan in 2014. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars. Volgens het Verbond is er meer verzekeringsfraude gesignaleerd door een betere samenwerking en informatiedeling.

  • Kans op autoschade in winter 60% hoger (16-02-2016)

    De meeste kans op autoschade vindt plaats in de wintermaanden. Volgens onderzoek van de ANWB is de kans op autoschade in de winter 60% hoger dan in de zomer. Vooral gladheid is een belangrijke oorzaak van schade. Daarnaast zitten veel automobilisten gespannen achter het stuur tijdens het rijden onder winterse omstandigheden.

  • Dashcams zorgen voor minder discussie bij schuldvraag (09-02-2016)

    Volgens verzekeraars zouden beelden van dashcams ervoor kunnen zorgen dat er minder discussie is over de schuldvraag en kan een schadeclaim op de autoverzekering sneller worden afgehandeld. Toch worden er maar incidenteel dashcam-beelden meegestuurd als bewijs. Verzekeringen.com deed onderzoek onder verzekeraars.

  • '1 op de 4 banen binnen verzekeringssector verdwijnt door automatisering' (08-02-2016)

    Binnen nu en 10 jaar zal één op de vier banen binnen de verzekeringssector verdwijnen. Dat voorspelt McKinsey & Co. naar aanleiding van onderzoek naar de impact van automatisering op de verzekeringsbranche. Verzekeraars hebben namelijk door verschillende IT-oplossingen straks veel minder mensen nodig.

  • Verzekeringskaarten lijken consument extra handvatten te geven (05-02-2016)

    De Verzekeringskaarten die het Verbond van Verzekeraars sinds januari 2016 verplicht hebben gesteld, lijken consumenten extra handvatten te geven over wat een verzekering wel en niet dekt. Uit gegevens van het Verbond blijkt dat afgelopen weken de Verzekeringskaarten al ruim 2.000 keer zijn geraadpleegd door consumenten.

  • 66% overstappers zorgverzekering kiest pas in januari (04-02-2016)

    Ruim 66% van de verzekerden die overstapt van zorgverzekering gaf aan dat pas in januari 2016 te doen. Dat blijkt uit een poll van de Consumentenbond. Mogelijk ligt dit aan het feit dat er in december nog veel onduidelijkheid was over de contracten die zorgverzekeraars met zorgverleners moesten sluiten.

  • Pricewise neemt Hoyhoy over (03-02-2016)

    Vergelijkingssite Pricewise heeft bekendgemaakt Hoyhoy over te nemen van het Britse BGL Group. De toekomst van Hoyhoy was sinds december onzeker geworden, wanneer er geen koper zou worden gevonden zou de vergelijker zijn activiteiten stoppen. Beide vergelijkers blijven overigens zelfstandig actief binnen de markt.

  • Nederlanders besparen op zorgverzekering door verhogen eigen risico (02-02-2016)

    Tijdens de afgelopen overstapperiode is beduidend minder vaak gekozen voor de bugetpolis. Dit jaar kiezen overstappers eerder voor een hoger eigen risico. Op die manier kunnen verzekerden toch besparen op de zorgverzekering. Dat blijkt uit een rondgang onder vergelijkingssites en zorgverzekeraars door dagblad Trouw.

Januari 2016

  • Online buzz rond zorgverzekeraars met kwart gedaald (28-01-2016)

    Tijdens de overstapperiode was er flink minder buzz rond zorgverzekeraars. De online buzz ten opzichte van een jaar eerder daalde met 25 procent. Voornaamste reden zou zijn dat verzekeraars minder reclame rond zorgverzekeringen hebben gemaakt, zo blijkt uit onderzoek van Porter Novelli en Clipit.

  • Britse verzekeraars onthullen cijfers gehonoreerde claims (27-01-2016)

    Voor het eerst hebben Britse verzekeraars cijfers gepubliceerd van het aantal claims dat wordt gehonoreerd. Daaruit blijkt onder andere dat autoverzekeraars 99 procent van de schadeclaims uitkeren. Volgens het Britse verbond van verzekeraars ABI zijn de gepubliceerde cijfers belangrijk om het vertrouwen in verzekeraars terug te winnen.

  • 'Kifid laat onwetende consument in zijn hemd staan’ (25-01-2016)

    Het Kifid behandelt jaarlijks 7.000 klachten van consumenten, deze klachten blijken niet altijd gehoord. Uit onderzoek van consumentenprogramma Kassa van de VARA blijkt dat het Kifid helemaal niet zo laagdrempelig, onpartijdig en voordelig lijkt te zijn. Consumenten voelen zich geregeld ‘in het hemd gezet’ door het klachteninstituut.

  • Hoe kun je onderverzekering bij de inboedelverzekering voorkomen? (21-01-2016)

    De inboedelverzekering is zo’n verzekering waarvoor veel Nederlanders teveel betalen, of niet goed verzekerd zijn. Het verzekerd bedrag vaststellen is namelijk lastig. De verzekeraars hebben de inboedelwaardemeter ontwikkeld om de verzekering zo goed mogelijk op jouw situatie af te stemmen. Hoe werkt het?

  • Recordaantal Belgen krijgt geen autoverzekering (20-01-2016)

    Nog niet eerder zijn zoveel Belgische automobilisten voor een autoverzekering geweigerd. Het aantal ingediende dossiers, bij Tariferingsbureau Auto, steeg met ruim 27 procent ten opzichte van een jaar eerder. Belgische autoverzekeraars hebben in de periode van 1 november 2014 tot en met 31 oktober 2015 ruim 33.310 bestuurders geweigerd.

  • Helft meer autoruitschades door winterweer (19-01-2016)

    Nederland heeft vooral vanaf begin januari te maken met winterweer. Met name in het noorden van het land is het oppassen geblazen. Carglass laat weten dat het aantal ruitschades in de afgelopen periode is toegenomen met 50 procent. De ruitschade wordt vooral veroorzaakt door ‘vliegende ijsblokken’ van vrachtauto’s.

  • Zorgverzekeraars onterecht op vingers getikt (18-01-2016)

    Volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) zijn zorgverzekeraars door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onterecht op de vingers getikt. Eerder onderzoek van de toezichthouder zou hebben uitgewezen dat zorgverzekeraars hun klanten slecht informeren. De NZa zou deze resultaten echter onvoldoende kunnen onderbouwen.

  • Autonome auto's bedreigen branche van autoverzekeringen (15-01-2016)

    Autoverzekeringen zijn tot op heden ingericht en afgestemd op bestuurders van auto’s, zodat bij ongelukken bijvoorbeeld de aansprakelijkheid kan worden vastgesteld. In een auto zonder bestuurder zal de vaststelling van aansprakelijkheid op een andere manier vorm krijgen.

  • Nickelback klaagt verzekeraar aan voor 13 miljoen dollar (14-01-2016)

    De Canadese rockband Nickelback heeft verzekeraar Lloyd’s of London aangeklaagd voor 13 miljoen dollar. De band wilde de schade claimen voor het afzeggen van een groot deel van hun tour. De verzekeringsmaatschappij weigerde echter dit enorme bedrag uit te keren.

  • Toename diefstal van auto-onderdelen zorgt voor flinke schade (13-01-2016)

    Steeds vaker worden auto-onderdelen gestolen; van sturen en wielen tot airbags en navigatiesystemen. Brancheorganisatie BOVAG, stichting Verzekeraars Bestrijden Voertuigcriminaliteit en verzekeraar Bovemij constateren dat de diefstal van auto-onderdelen voortdurend toeneemt en spreken hun zorgen uit.

  • Automobilisten niet happig op delen van privacy (12-01-2016)

    Volgens The Wall Street Journal kijken autoverzekeraars naar mogelijkheden om trackingsystemen in auto’s te krijgen om rijgedrag te monitoren. Automobilisten zijn echter nog niet happig op het delen van hun privacy. Verzekeraars willen deze persoonlijke data gebruiken om nieuwe risicofactoren inzichtelijk te krijgen.

  • Verzekeraars scoren hoger op gebied van tevredenheid (11-01-2016)

    Afgelopen jaar waren meer verzekerden tevreden over de dienstverlening van hun verzekeraar. Schadeverzekeraars scoorden hoog met een gemiddeld rapportcijfer van 7,69. Een lichte stijging ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars.

  • Veranderingen schadevrije jaren bij autoverzekering (08-01-2016)

    Het was al enige tijd bekend dat met ingang van 1 januari 2016 veranderingen werden ingevoerd ten aanzien van de schadevrije jaren bij de autoverzekering. Nu de invoering een feit is, kan gekeken worden wat de gevolgen zijn in de praktijk zijn.

  • Kruidvat biedt geen verzekeringen meer aan (07-01-2016)

    Drogisterijketen Kruidvat is per 23 november 2015 gestopt met het aanbieden van verzekeringen. Bestaande verzekeringsklanten lopen vanaf 1 januari 2016 door bij verzekeraar AEGON. Kruidvat laat weten te stoppen met verzekeringen omdat het niet meer past bij haar positionering.

  • Minder claims op autoverzekering door gladheid (06-01-2016)

    In eerste instantie worden bij gladheid meer schadeclaims verwacht op de autoverzekering. Toch blijkt het tegendeel waar te zijn, doordat mensen in Noord-Nederland gisteren massaal thuis bleven. Volgens verzekeraar Univé zijn er zelfs minder schademeldingen dan normaal.

  • Mogelijk recordaantal overstappers van zorgverzekeraar (05-01-2016)

    Dit jaar stappen ongeveer 1,2 miljoen verzekerden over van zorgverzekeraar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van informatiecentrum Vektis. In de voorgaande jaren kwam het definitieve overstapcijfer gemiddeld 0,3 procent hoger uit. Mocht dit het geval zijn, dan kan dit leiden tot een recordaantal overstappers.

  • Verbond: schade tijdens jaarwisseling circa 11 miljoen euro (04-01-2016)

    De schade die tijdens deze jaarwisseling aan particuliere woningen en auto’s is ontstaan ligt volgens het Verbond van Verzekeraars op circa 11 miljoen euro. Het gaat hierbij om een eerste schatting. De schatting is namelijk gebaseerd op de eerste claims die verzekeraars sinds oudejaarsdag registreren.

  • Rokers maken nauwelijks gebruik van gratis stopcursus (04-01-2016)

    Rokers die willen stoppen hebben vanuit de basisverzekering recht op vergoeding van één ‘stoppen met roken’-programma per kalenderjaar. Toch maken rokers volgens zorgverzekeraars maar weinig gebruik van deze gratis stopcursus. Veel rokers stoppen liever op eigen kracht, maar dit blijkt veel minder effectief.

December 2015

  • Voorkom zowel inbraak op Oudjaarsavond als claim op inboedelverzekering (31-12-2015)

    Tijdens Oudjaarsavond verlaten veel mensen het huis om de avond bij familie of vrienden door te brengen of om ergens feest te gaan vieren. Oudjaarsavond is net als de kerstperiode voor het inbrekersgilde ideaal omdat er vaak alle gelegenheid en tijd is om in te breken. Voorkom daarom een inbraak en claim op inboedelverzekering met onze tips.

  • 5 Tips om geld te besparen op de autoverzekering (29-12-2015)

    Er zijn vijf simpele tips die op een eenvoudige manier kunnen leiden tot het besparen van geld op de premie van de autoverzekering. Dat geldt voor iedereen, zoals voor degene die al jarenlang dezelfde polis heeft en er verder niet naar omkijkt.

  • Vergelijker van verzekeringen Betch verkocht (24-12-2015)

    De lancering van vergelijkingssite Betch.nl in 2013 zorgde voor de nodige opschudding. De vergelijker opende namelijk in een reclamecampagne de aanval op Independer. Nu lijkt er alweer een einde gekomen aan het Betch-verhaal. Op de website staat dat het bedrijf zijn activiteiten verkocht heeft aan een financiële partij.

  • Health check in basisverzekering: meten is weten (23-12-2015)

    Verschillende gezondheidsorganisaties willen dat een health check in de basisverzekering komt. Eerder liet ook minister Schippers van Volksgezondheid weten dat health checks voor iedereen in Nederland toegankelijk moeten worden. Maar bieden verzekeraars deze mogelijkheid nog niet aan?

  • Verzekeringsadvies via robot (22-12-2015)

    Het bedrijf Zeker.me gaat klanten via een robot geautomatiseerd advies geven over een verzekeringspakket. De startup wil hiermee inspelen op het veranderende gedrag en de behoeftes van consumenten. Gebruikers moeten hiervoor data delen door hun Facebook- of LinkedIn-profiel te koppelen.

  • Zorgkosten voor Nederlanders gemiddeld 5.300 euro per jaar (18-12-2015)

    Iedere Nederlander betaalt voor het systeem van zorg. De gemiddelde Nederlander is op jaarbasis gemiddeld een bedrag van 5.300 euro kwijt aan zorgkosten, dat is 1.300 euro meer in vergelijking met het eerste jaar dat de Zorgverzekeringswet werd ingevoerd. De gemiddelde kosten van de zorgverzekering komen uit op meer dan 1.100 euro.

  • Helft daklozen heeft geen zorgverzekering (17-12-2015)

    Het aantal daklozen dat geen zorgverzekering heeft blijft groeien. Volgens onderzoek in opdracht van het Leger des Heils blijkt dat bijna de helft van de daklozen geen zorgverzekering heeft. Dit zorgt voor onnodig hoge zorgkosten en uiteindelijk een pover resultaat, omdat mogelijkheden voor preventie en nazorg onvoldoende worden benut.

  • Korting op autoverzekering zonder delen van privacy (16-12-2015)

    Steeds meer verzekeraars bieden de mogelijkheid om korting op de premie van de autoverzekering te verdienen aan de hand van goed rijgedrag. De zogeheten rijgedragverzekering heeft echter al voor veel ophef gezorgd. Bestuurders zouden dit namelijk zien als privacy schending.

  • Verzekeraars moeten meer helderheid bieden over dekking verzekeringen (15-12-2015)

    Vanaf volgend jaar worden verzekeraars verplicht duidelijkere informatie te verstrekken over de dekking bij de verschillende verzekeringen. Het Verbond van Verzekeraars wil dat verzekeraars met digitale ‘Verzekeringskaarten’ duidelijkheid geven over wat wel én niet wordt gedekt door de verzekering.

  • Weer van grote invloed op omvang schadedagen verzekeraars (14-12-2015)

    Het Verbond van Verzekeraars heeft het rapport Verzekerd van Cijfers openbaar gemaakt en daaruit blijkt dat de grootste schadedagen in de periode 2000 tot en met 2014 vooral te wijten zijn aan weersomstandigheden.

  • Tandartsverzekering in 2016: heb je die wel nodig? (10-12-2015)

    De tandartsverzekering is de meest gekozen aanvullende zorgverzekering, maar heb je deze eigenlijk wel nodig? Veel Nederlanders verzekeren hun gebit omdat men bang is dat er onverwachts iets mee gebeurd. Stel je verliest een aantal tanden, dan keert deze aanvullende verzekering ook maar uit tot een bepaald bedrag. Waar doe je goed aan?

  • ‘Kennis van ouderen over zorgverzekering zorgwekkend’ (08-12-2015)

    Veel ouderen weten maar weinig over hun zorgverzekering. Er zijn dan ook veel misvattingen over vergoedingen en men denkt vaak wel goed te zitten bij de huidige verzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van ANBO onder 6.500 senioren.

  • Tweede kamer wil duidelijkheid in zorgverzekeringen doolhof (07-12-2015)

    De Tweede Kamer eist dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) ingrijpt om de onduidelijkheid rond zorgverzekeringen weg te nemen. Een meerderheid vindt het onaanvaardbaar dat veel verzekeraars nog in onderhandeling zijn met ziekenhuizen over de verzekerde zorg. Daardoor is er nog bij veel polissen onduidelijkheid.

  • Premieverschillen in Nederland bij autoverzekeringen vergelijken (04-12-2015)

    Bij het vergelijken van autoverzekeringen wordt al snel duidelijk dat er verschillen in premies zijn te ontdekken. De premieverschillen in Nederland zijn gebaseerd op meerdere factoren, waarbij uit onderzoek is gebleken dat er op lokaal niveau extreme verschillen zijn te zien.

  • Mogelijk nieuwe zorgverzekeraar in 2017 (03-12-2015)

    In 2017 moet een nieuwe goedkopere zorgverzekeraar met een nieuwe zorgverzekering op de markt komen onder de naam Zorgeloos Care. De initiatiefnemers willen met deze nieuwe verzekering, goedkoper en eenvoudiger zijn dan de al bestaande zorgverzekeringen.

  • Verzekeraar VKG lanceert verzekering tegen cybercrime (02-12-2015)

    Men kan zich nu al verzekeren tegen ziekte, schade aan de auto of woning, maar nog niet eerder tegen internetcriminaliteit. Verzekeraar VKG heeft als eerste in Nederland een verzekering tegen cybercrime gelanceerd. Nederlanders kunnen zich vanaf deze week verzekeren tegen bijvoorbeeld identiteitsfraude of oplichting via internet.

  • ‘Aanbod zorgverzekeringen moet op de schop’ (01-12-2015)

    Als het aan de Consumentenbond en VARA Kassa ligt, gaat het aanbod van zorgverzekeringen op de schop. Consumenten hebben nu nog te veel keuze bij het kiezen van een zorgverzekering. Onderzoek door Kassa en de Consumentenbond laat zien dat consumenten keuze hebben uit ruim 1400 verschillende zorgpolissen.

November 2015

  • Autoverzekering afsluiten als 17-jarige: wat zijn de mogelijkheden? (30-11-2015)

    Op 17-jarige leeftijd kan het rijbewijs gehaald worden. Het lijkt logisch dat de minderjarige vervolgens ook een auto op naam kan zetten en de auto kan verzekeren. Bij het op naam zetten loopt de minderjarige vast en ook bij het afsluiten van een autoverzekering zullen de nodige obstakels ontstaan.

  • Biedt reis- of annuleringsverzekering dekking bij terrorisme? (27-11-2015)

    De afgelopen tijd zijn er terroristische aanslagen geweest in verschillende plaatsen en landen die als reisbestemming populair zijn. De vraag is of reizigers met een reisverzekering of annuleringsverzekering de reis vergoed krijgen als zij in verband met dreigend terrorisme van de reis afzien.

  • Aantal schadeclaims met ‘zwakke verkeersdeelnemers’ stijgt (26-11-2015)

    Verzekeraars constateren weliswaar een daling van het aantal schadeclaims waarbij auto’s zijn betrokken, toch stijgt het aantal aanrijdingen van auto’s met fietsers en voetgangers. Dat blijkt uit cijfers van de eerste Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars.

  • ‘Afro-Amerikanen betalen meer voor autoverzekering’ (25-11-2015)

    In Amerika moeten Afro-Amerikanen veel meer betalen voor hun autoverzekering. De premies liggen in sommige gevallen zelfs 70% hoger. Dat blijkt uit onderzoek door de Consumer Federation of America.

  • Location-based schadeherstel bij autoverzekering (24-11-2015)

    Verzekerden die een autoverzekering hebben afgesloten bij Zeker.me kunnen per direct gebruikmaken van location-based schadeherstel. Na het invullen van het online schadeformulier ziet de verzekerde, op basis van zijn locatie, direct een overzicht van reparateurs in de buurt.

  • Directe verzekering als toekomstige autoverzekering (23-11-2015)

    Het Verbond van Verzekeraars onderzoekt in verband met de technologische ontwikkelingen of een directe verzekering tot de mogelijkheden behoort, waarbij schade direct wordt uitgekeerd in tegenstelling tot uitkering van schade bij de huidige autoverzekering.

  • Keurmerk Objectief Vergelijken voor vergelijkingssites zorgverzekeringen (20-11-2015)

    Een viertal vergelijkingssites hebben het initiatief genomen om een gedragscode en keurmerk te ontwikkelen voor sites die zorgverzekeringen vergelijken. Keurmerk Objectief Vergelijken is gekoppeld aan de gedragscode.

  • Schade door najaarsstorm geschat op tien miljoen euro (19-11-2015)

    De schade door de eerste najaarsstorm wordt door het Verbond van Verzekeraars geschat op tien miljoen euro. Deze cijfers zijn gebaseerd op historische schadedata en de eerste schadeclaims die zijn binnengekomen bij verzekeraars. Vooral omgevallen bomen, rondvliegende takken en puin zorgde voor schade aan inboedel en opstal.

  • Zorgverzekering vergelijken: premies in 2016 stijgen (17-11-2015)

    Zorgverzekeraars moeten uiterlijk deze week hun nieuwe zorgpremie en voorwaarden bekendmaken. De premies voor volgend jaar worden door verzekeraars mondjesmaat gepubliceerd. Feit is in ieder geval dat de zorgverzekering in 2016 opnieuw duurder wordt. Bekijk het complete overzicht van alle premies die inmiddels bekend zijn gemaakt.

  • Verzekeraars onderschatten impact klimaatverandering (16-11-2015)

    Volgens Standard & Poor’s onderschatten verzekeraars de impact van klimaatverandering op de dagelijkse gang van zaken. Verzekeraars zien wel in dat het veranderende klimaat een van de grootste opkomende risico’s is, maar zien zij de klimaatveranderingen niet als een bedreiging voor de dagelijkse activiteiten.

  • Halveren eigen risico zorgverzekering kan rekenen op weinig steun (12-11-2015)

    Het voorstel van de SP op het eigen risico van de zorgverzekering te halveren, kan rekenen op weinig steun vanuit de Kamer. De motie van SP-politicus Henk van Gerven om het eigen risico op maximaal € 200 te zetten kreeg weinig steun van andere politieke partijen.

  • Zorgverzekeraars laat met bekendmaking premie (10-11-2015)

    Consumenten moeten bij veel zorgverzekeraars nog wachten op de premie van de zorgverzekering voor 2016. Voorlopig heeft namelijk alleen verzekeraar DSW haar premie voor 2016 bekendgemaakt. Zorgverzekeraars wachten steeds langer met de nieuwe premies, maar hoe komt dit?

  • Aegon ook dit jaar beste verzekeraar op social media (06-11-2015)

    Net als het afgelopen jaar is Aegon ook dit jaar weer uitgeroepen tot de beste verzekeraar op social media. De verzekeraar heeft daardoor de Gouden Award 2015 gewonnen. Centraal beheer en Nationale Nederlanden bezetten respectievelijk op de tweede en derde plaats.

  • ‘Eigen risico zorgverzekering op de schop’ (05-11-2015)

    Het eigen risico voor de zorgverzekering moet volgens SP-kamerlid Henk van Gerven op de schop. Volgens het SP-kamerlid moet het eigen risico in de zorg zo snel mogelijk worden gehalveerd en uiteindelijk helemaal worden afgeschaft.

  • Liever geen deuk in je relatie door autoschade? Check je autoverzekering! (03-11-2015)

    Partners die door autoschade liever geen deuk in de relatie hebben, kunnen maar beter zorgen voor een goede autoverzekering. Ruim 17 procent van de autoschades zorgt namelijk voor een deuk in de relatie. Veel bestuurders denken daarnaast verzekerd te zijn voor schade terwijl dit niet altijd het geval is.

  • Verschillen bijzondere kosten bij opstalverzekering groot (02-11-2015)

    De verschillen in bijzondere kosten bij de opstalverzekering zijn volgens de Consumentenbond groot. De omgevallen hijskranen in Alphen aan den Rijn hebben de grote verschillen in bijzondere kosten bij de opstalverzekering aan het licht gebracht.

Oktober 2015

  • Rijders in Honda claimen relatief vaker schade via autoverzekering (30-10-2015)

    Eigenaren van een Honda zijn in 2014 relatief gezien het vaakst betrokken geweest bij ongelukken in het verkeer. Dat brengt met zich dat er in verhouding ook vaker door hen een claim via de autoverzekering is ingediend.

  • Eigen risico bij zorgverzekering geen reden huisarts te mijden (29-10-2015)

    Nederlanders gaan niet minder vaak naar de huisarts vanwege het stijgende eigen risico. Slechts 3 procent ziet om financiële redenen wel eens af van een bezoek aan de huisarts. Dat blijkt uit onderzoek naar zorgmijding in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

  • KKV: 'Verzekeraars geven goede informatie op website' (28-10-2015)

    Verzekeraars scoren goed op het geven van informatie op hun website, maar de informatie kan nog beter vindbaar worden gemaakt. Er zijn nog wel flinke verschillen tussen verzekeraars, het kan dus nog op bepaalde punten beter. Dat blijkt uit het thema-onderzoek van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV).

  • Wat zou James Bond betalen voor een autoverzekering? (27-10-2015)

    Gister ging wereldwijd de nieuwe James Bondfilm Spectre in première. Mr. Bond, Daniel Craig, rijdt zoals in vorige Bondfilms ook het geval was, in bolides waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen. Maar wat zijn de kosten van de autoverzekering voor deze wagens en is het überhaupt mogelijk deze te verzekeren?

  • Dokter op Zak app voor consumenten met FBTO zorgverzekering (26-10-2015)

    Iedereen die een zorgverzekering heeft bij FBTO kan een speciale applicatie downloaden, waarmee zeven dagen per week toegang wordt geboden tot een medisch team. De app Dokter op Zak is gratis beschikbaar.

  • 20% maakt keuze voor hoogste eigen risico bij zorgverzekering (21-10-2015)

    Er is door de Consumentenbond een onderzoek via een poll uitgevoerd, waarbij aan consumenten gevraagd is naar de keuze met betrekking tot het eigen risico. Daaruit is naar voren gekomen dat 20% van plan is om bij de zorgverzekering het hoogste eigen risico te nemen.

  • Zorgkosten buiten Europa vallen vanaf 2017 niet meer in basisverzekering (20-10-2015)

    Vanaf 1 januari 2017 vallen zorgkosten die Nederlanders buiten Europa maken niet meer onder het basispakket van de zorgverzekering. Wie op vakantie gaat buiten Europa, kan dan beter ook een aanvullende reisverzekering afsluiten.

  • Voogd & Voogd introduceert rijgedragverzekering (19-10-2015)

    Ook assuradeur Voogd & Voogd introduceert een rijgedragverzekering. In navolging van verschillende andere verzekeraars biedt de assuradeur verzekerden korting met een zogeheten pay-how-you-drive module. De module wordt aangeboden onder de naam ChipWise.

  • Herfstvakantie: denk om de reisverzekering en autoverzekering (15-10-2015)

    De herfstvakantie breekt bijna weer aan en dit jaar gaan er ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders weg tijdens deze vakantie. Het is belangrijk om daarbij te denken aan de reisverzekering, maar eventueel ook aan de autoverzekering in verband met winterbanden en pechhulp.

  • Delta Lloyd gebruikt innovatief systeem voor vermindering schadelast (14-10-2015)

    Verzekeraar Delta Lloyd pakt als eerste Europese verzekeraar diefstal aan met een innovatief systeem. Het systeem ‘Sjerlok’ moet de schadelast door diefstal verminderen, wat uiteindelijk leidt tot een lagere verzekeringspremie voor de klant.

  • Claims op woonverzekering door inbraak en brand fors gedaald (08-10-2015)

    Het aantal claims op de inboedelverzekering en opstalverzekering als gevolg van brand of woninginbraak is het afgelopen jaar sterk gedaald. Opvallend is dat de kans op brand op het platteland hoger is en dat de meeste inbraken in Noord-Brabant plaatsvinden.

  • Verkeerd gekozen zorgverzekering leidt tot hoge kosten (06-10-2015)

    Er zijn talloze consumenten met een zorgverzekering die naar nu blijkt een verkeerde zorgpolis hebben gekozen. De verkeerd gekozen polis zorgt onder meer voor hoge kosten en beperking in vrije zorgkeuze.

  • Percentage van verzekeringspremie naar goede doelen (01-10-2015)

    In de Verenigde Staten is er een prachtig initiatief ontwikkeld, waarbij verzekerden de keuze kunnen maken om een klein percentage van de maandelijkse verzekeringspremie te doneren. Het bijzondere aspect is dat het de verzekerde zelf geen geld kost.

September 2015

  • Smartphone valt niet altijd onder dekking reisverzekering (30-09-2015)

    Schade of diefstal aan de smartphone tijdens de vakantie valt niet altijd onder de dekking van de reisverzekering. Als er wel sprake is van een dekking, dan geldt dat de vergoeding vaak beperkt is.

  • Moeilijkheden bij afsluiten autoverzekering met een strafblad (29-09-2015)

    Er zijn talloze personen in Nederland die een strafblad hebben en deze groep kan moeite ondervinden met het afsluiten van een autoverzekering. Het is niet zo dat een strafblad inhoudt dat de rijvaardigheid niet goed is, maar er zijn dan wel andere factoren die meespelen.

  • Proef met stemanalyse tegen frauduleuze claims bij verzekeringen (24-09-2015)

    Bij het indienen van claims op het gebied van verzekeringen bestaat een deel daarvan uit claims die op zijn minst als verdacht kunnen worden beschouwd. Delta Lloyd gaat stemanalyse inzetten om frauduleuze claims eerder op te sporen.

  • DSW verhoogt premie zorgverzekering in 2016 (23-09-2015)

    Zorgverzekeraar DSW heeft bekendgemaakt dat de premie van de zorgverzekering in 2016 verhoogt wordt. De maandelijkse premie wordt met 3,75 euro verhoogd en op jaarbasis komt dat neer op een bedrag van 45 euro.

  • Vaker sprake van eigen risico bij rechtsbijstandverzekering (22-09-2015)

    De schadelast van rechtsbijstandsverzekeraars is toegenomen en dat heeft onder meer gevolgen voor het eigen risico en maximale vergoeding. Er is nu vaker sprake van een eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering.

  • Zorgverzekering en Prinsjesdag: de veranderingen op een rijtje (16-09-2015)

    Gister was het Prinsjesdag en dat betekent dat de veranderingen op het gebied van zorg en de zorgverzekering bekend zijn gemaakt. De belangrijkste veranderingen voor je zorgverzekering hebben wij op een rijtje gezet.

  • ‘Basispakket zorgverzekering moet voor iedereen gelijk zijn’ (15-09-2015)

    De ongelijkheid in het basispakket van zorgverzekeringen moet verdwijnen. Apothekersorganisatie KNMP heeft hiervoor gepleit. De apothekersorganisatie wil dat er een einde komt aan de bevoegdheid van zorgverzekeraars om afzonderlijk te bepalen welke apotheekbereiding zij vergoeden en welke niet.

  • Meeste schadeclaims op reisverzekering: koptelefoon in opmars (14-09-2015)

    De zomer is inmiddels voor velen ten einde gekomen, dat betekent dat verzekeraars de schade weer kunnen opmaken. De Europeesche Verzekeringen heeft ook dit jaar weer een top 10 samengesteld van meest geclaimde artikelen tijdens de zomervakantie. Er zijn dit jaar opvallend veel claims ingediend van gestolen of beschadigde koptelefoons.

  • Goedkopere autoverzekering door veiligere auto (10-09-2015)

    In België gaan twee grote autoverzekeraars klanten korting geven op de premie van de autoverzekering als zij investeren in rijhulpsystemen. In sommige gevallen kunnen bestuurders zo’n 40 tot 100 euro per jaar besparen. De verzekeraars willen hiermee het aantal ongevallen verminderen.

  • ‘Britse autoverzekeraars zouden dashcam-kortingen moeten bieden’ (09-09-2015)

    Vergelijkingssite uSwitch.com pleit ervoor dat Britse verzekeraars korting geven aan automobilisten die een dashcam gebruiken. Onderzoek heeft volgens de Britse vergelijker aangetoond dat een dashcam tijd en geld bespaart voor zowel de automobilist als de verzekeraar.

  • Zorgverzekering wordt mogelijk duurder in 2016 (08-09-2015)

    Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verwacht dat de zorgverzekering in 2016 wat duurder wordt. Dit heeft te maken met strengere EU-regelgeving met betrekking tot solvabiliteit, toename van de salarissen in de zorg en veranderingen in de wijkverpleging die zorgen voor meer financiële risico’s voor zorgverzekeraars.

  • Trucjes van verzekeraars met schadevrije jaren (07-09-2015)

    Autoverzekeraars zoeken naar manieren om zoveel mogelijk auto’s te verzekeren, zonder dat ze teveel rendement moeten weggeven. Een effectieve manier om dit te realiseren is door de polisvoorwaarden te versoberen, maar om reputatieschade te voorkomen zijn ze daar voorzichtig mee.

  • Eén op de tien verzekerden verbruikt vrijwillig eigen risico volledig (04-09-2015)

    Ruim één op de tien verzekerden verbruikt naast het verplicht eigen risico, ook volledig het vrijwillig eigen risico. De ‘goedkope’ zorgverzekering wordt dan ineens wel een stuk duurder. Dat blijkt uit cijfers van de Zorgthermometer van Vektis.

  • Verzekeraar ASR lanceert Rij Veilig app (02-09-2015)

    ASR heeft vandaag op de website melding gemaakt van de Rij Veilig app. Deze app moet de veiligheid in het verkeer verbeteren door functies die afleiden te blokkeren bij een snelheid hoger dan 15 kilometer per uur. De app is voorlopig alleen voor Android-gebruikers gratis beschikbaar en men hoeft geen klant te zijn.

Augustus 2015

  • Autoschade op vakantie en beroep op de autoverzekering (27-08-2015)

    Wie met de auto op vakantie gaat of er zelfs een autovakantie van maakt met meerdere bestemmingen, kan altijd met pech of autoschade te maken krijgen. Er kan dan een beroep op de autoverzekering worden gedaan, maar wordt de schade wel vergoed?

  • Nieuwe kijk op verzekeringen vergelijken (25-08-2015)

    Bij verzekeringen vergelijken wordt doorgaans de nadruk gelegd op de laagste premie om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Er kan echter ook anders gekeken worden naar het vergelijken van verzekeringen met een nieuwe kijk en frisse blik.

  • Toename van verzekeringsfraude in België (20-08-2015)

    Het aantal Belgen dat het afgelopen jaar heeft gefraudeerd met verzekeringen is met de helft toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van verzekeringskoepel Assuralia. Belgen frauderen vooral met verloren of gestolen bagage. Voor verzekeraars is het lastig te achterhalen of iemand in het buitenland écht slachtoffer is geweest.

  • Informatie bootverzekeringen van Delta Lloyd tijdens Sail Amsterdam (18-08-2015)

    Delta Lloyd zal tijdens Sail Amsterdam onder meer aanwezig zijn om informatie te geven over bootverzekeringen. Sail Amsterdam wordt van 19 tot en met 23 augustus georganiseerd en is een evenement waar veel bootbezitters op het water aanwezig zullen zijn.

  • Verzekeraar verwacht meer dan miljard dollar schade in Tianjin (17-08-2015)

    Analisten van de Zwitserse bank Credit Suisse schatten de schade, als gevolg van de explosies in de Chinese havenstad Tianjin, op meer dan één miljard dollar. Verzekeraars Zurich Insurance Group AG en Allianz lieten weten verschillende claims te hebben ontvangen. Het aantal doden door de ramp is inmiddels opgelopen tot meer dan 100.

  • Belgische ondernemers sluiten vaker verzekering af tegen imagoschade (14-08-2015)

    Zelfstandige ondernemers in België sluiten steeds vaker een verzekering af tegen imagoschade. Duizend ondernemers hebben zich inmiddels verzekerd tegen het verspreiden van foute informatie, filmpjes en foto’s. Een aantal Belgische verzekeraars bieden een polis aan die beschermt tegen online reputatieschade.

  • Is de rijgedragverzekering wel zo veilig? (13-08-2015)

    Op dit moment een grote hype: de rijgedragverzekering. Klinkt goed, korting op de premie van de autoverzekering wanneer je veilig rijdt. Maar is een stekker in je auto die het rijgedrag registreert wel zo veilig? Grote verzekeraars gebruiken dergelijke methoden, maar is men bewust van de kwetsbaarheid voor hackers?

  • Klanten bij goedkopere zorgverzekeraar vaker tevreden (12-08-2015)

    Goedkopere zorgverzekeraars scoren volgens onderzoek van ZorgWijzer.nl beter dan dure verzekeraars. De service van een dure zorgverzekeraar is dus niet per definitie beter dan die van een goedkopere. Dat blijkt uit onderzoek onder 30 verzekeraars en meer dan 3.500 klantbeoordelingen.

  • Student en op kamers? Ga goed verzekerd op jezelf wonen! (11-08-2015)

    Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Dat betekent dat ongeveer 250.000 eerstejaars studenten aan een nieuwe fase in hun leven beginnen. Ook studenten die op kamers gaan moeten rekening houden met een aantal verzekeringen. Zorg ervoor dat je inboedel goed verzekerd is!

  • Verzekeraars schatten schade in Alphen op miljoenen (06-08-2015)

    Volgens een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars loopt de schade in Alphen aan den Rijn tot in de miljoenen. Verzekeraars zijn momenteel nog druk bezig met het inventariseren van de schade aan inboedel, auto’s, panden, maar ook gevolgschade veroorzaakt door de omgevallen hijskranen.

  • Forse toename aantal fietsverzekeringen voor e-bike (05-08-2015)

    De populariteit van de e-bike is groeiende en dat is een reden dat er alleen al bij Univé sprake is van een toename van het aantal afgesloten fietsverzekeringen voor e-bikes. Ook zijn er in het algemeen meer fietsverzekeringen bij Univé afgesloten.

  • Woonverzekering Centraal Beheer nu met standaarddekking voor Airbnb (05-08-2015)

    Verzekeraar Centraal Beheer heeft laten weten dat klanten met een woonverzekering vanaf nu standaard verzekerd zijn als de woning via Airbnb wordt verhuurd of via een ander platform ter beschikking wordt gesteld voor korte verhuur.

  • Google stuwt innovatie verzekeraars (04-08-2015)

    Zoekgigant Google oefent druk uit op de traditionele verzekeraars. Niet alleen vanuit technologisch oogpunt, maar vooral ook vanuit structureel oogpunt. Verzekeraars zullen dan ook de veranderende vraag en behoefte van consumenten moeten gebruiken om verder te kunnen innoveren binnen de verzekeringsbranche.

  • China gaat dekking zorgverzekering verder uitbreiden (03-08-2015)

    De Chinese regering heeft plannen bekendgemaakt waarbij de dekking van de zorgverzekering verder wordt uitgebreid. Medische kosten voor levensbedreigende ziekten als diabetes of kanker worden straks voor de helft vergoed.

Juli 2015

  • Nieuwe website voor het vergelijken van rijgedragverzekeringen (28-07-2015)

    De website Rijgedragverzekering.nl maakt het mogelijk voor consumenten om verschillende rijgedragverzekeringen te bekijken en vervolgens af te sluiten. De zogeheten pay-how-you-drive-verzekeringen kunnen met goed rijgedrag zorgen voor een lagere premie van de autoverzekering.

  • Stormschade geschat op minstens 13 miljoen euro (28-07-2015)

    Het Verbond van Verzekeraars heeft de stormschade van afgelopen zaterdag geschat op minstens 13 miljoen euro. De ‘Julistorm’ heeft voornamelijk schade veroorzaakt aan opstal, inboedel en auto’s van particulieren en bedrijven. Het totaalbedrag van de stormschade zal mogelijk nog oplopen.

  • Steeds meer Griekse automobilisten rijden onverzekerd rond (23-07-2015)

    Door de vele bezuinigingen hebben veel Grieken moeite om rond te komen. Dat leidt er ook toe dat het aantal onverzekerde voertuigen in het land met de dag stijgt. Verzekeraars proberen zelfs met een autoverzekering voor een aantal dagen nog wat inkomsten te genereren.

  • Slechts helft studenten heeft inboedelverzekering afgesloten (22-07-2015)

    Steeds vaker maken studenten zich zorgen over hun bezittingen, zoals smartphones en laptops. Toch heeft slechts 46% van de uitwonende studenten een inboedelverzekering afgesloten voor de studentenwoning. Dat blijkt uit een enquête van Studentenwegwijzer.nl.

  • Veiliger rijden voor goedkopere autoverzekering (20-07-2015)

    Een goedkopere autoverzekering doordat je veiliger rijdt. Deze nieuwe autoverzekering heeft RISK Verzekeringen in samenwerking met Nationale-Nederlanden gelanceerd. Volgens de verzekeraar is het uiteindelijke doel om automobilisten attent te maken op hun rijgedrag en de verkeersveiligheid te vergroten.

  • Reaal gaat samenwerken met iLost voor verloren spullen (16-07-2015)

    Verzekeraar Reaal gaat samenwerken met het platform iLost. Via deze website kunnen mensen verloren spullen terugvinden of gevonden voorwerpen doorgeven. Reaal hoopt hiermee dat klanten hun spullen terugvinden en niet hoeven te claimen. Verloren spullen worden vaak direct geclaimd, maar via iLost wordt 1 op de 3 voorwerpen teruggevonden.

  • Klant vaak terughoudend na gratis adviesgesprek (14-07-2015)

    Van de consumenten die een oriënterend gesprek voeren met een financieel adviseur, onderneemt een groot deel van de consumenten geen verdere actie na het eerste oriëntatiegesprek. Dit blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Legal & General. De verzekeraar vindt hoge percentages dan ook zorgwekkend.

  • Minder claims inboedelverzekering door dalend aantal woninginbraken (13-07-2015)

    Het aantal woninginbraken in de zomermaanden is de afgelopen twee jaar fors gedaald en dat betekent dat er minder claims op de inboedelverzekering zijn gedaan. In 2012 werd er nog melding gemaakt van 13.000 inbraken in de zomer en dat aantal kwam vorig jaar uit op 10.000.

  • Premie autoverzekering gaat mogelijk omhoog (09-07-2015)

    De kans is groot dat de premie van de autoverzekering omhoog gaat. Verzekeraars staan volgens De Nederlandsche Bank (DNB) onder grote druk vanwege verliezen. Deze verliezen zouden met name zijn ontstaan doordat er veel meer schade wordt uitgekeerd bij de afhandeling van een verkeersongeval, dan dat er geld binnenkomt bij verzekeraars.

  • Klacht melden bij Kifid sneller door online klachtenloket (08-07-2015)

    Het klachteninstituut Kifid heeft het nieuwe online klachtenloket ‘Mijn Kifid’ geopend. Klachten indienen over bijvoorbeeld verzekeraars gaat op die manier een stuk sneller, makkelijker en efficiënter. Op termijn wil Kifid alle klachten volledig online afhandelen.

  • Zelfrijdende auto leidt tot nieuwe focus verzekeraars (07-07-2015)

    Zoekgigant Google heeft plannen om de zelfrijdende auto in 2020 op de markt te brengen. De auto heeft inmiddels ruim 1,6 miljoen kilometer gereden zonder een ongeluk te veroorzaken. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat verzekeraars voor een uitdaging komen te staan. Waar moeten zij hun winstgevendheid nog vandaan halen?

  • Autoverzekering - Grote premieverschillen tussen vergelijkingssites (06-07-2015)

    Op de autoverzekering kan er veel bespaard worden door de premies van de tientallen verzekeraars met elkaar te vergelijken. Uit onderzoek van Verzekeringen.com blijkt dat je eigenlijk ook vergelijkingssites weer moet gaan vergelijken. Er zitten namelijk ook verschillen tussen de diverse vergelijkers, zelfs bij dezelfde verzekeraars.

  • Vakantie Griekenland annuleren? Ben ik hiervoor verzekerd? (06-07-2015)

    Wie zijn vakantie naar Griekenland wil annuleren en een annuleringsverzekering heeft afgesloten, kan dit niet kosteloos doen. Zelfs met de meest uitgebreide annuleringsverzekering kost het je een hoop geld. Een land dat failliet gaat is namelijk niet opgenomen als voorwaarden om kosteloos te annuleren of de reis om te boeken.

  • Britse verzekeraar gebruikt software en videobeelden bij ongevallen (02-07-2015)

    De Britse verzekeraar Admiral gaat videobeelden die door Google Earth zijn gemaakt van de locatie, gebruiken direct na een ongeval. Daarnaast ontvangt de verzekeraar data over de snelheid en het remgedrag. Admiral hoopt zo veel nuttige informatie te krijgen die anders achteraf met mogelijke fouten door de verzekerde zelf moet worden verstrekt.

  • Met caravan achter de auto op vakantie? (01-07-2015)

    Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om met de caravan achter de auto op vakantie te gaan. Niemand gaat er bij voorbaat vanuit dat er een ongeluk kan gebeuren of dat er op de camping ineens een hevige hagelbui komt die inslag veroorzaakt op het dak van de caravan. Het is echter toch goed om daar even bij stil te staan voor vertrek en te kijken of de autoverzekering en de caravanverzekering voldoet.

Juni 2015

  • Ga je wel zo goed verzekerd op vakantie? (30-06-2015)

    De zomervakantie staat inmiddels voor de deur. Veel mensen denken met een afgesloten reisverzekering wel goed te zitten. Er zijn echter een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Voorkom verrassingen en lees onze tips!r

  • Verzekeraars doen te weinig met big data (29-06-2015)

    Verzekeraars zouden veel meer gebruik moeten maken van big data. Vooral de focus van het datagebruik is een gemiste kans. Door big data op een goede manier in te zetten kan de klanttevredenheid flink worden verbeterd. Dat blijkt uit onderzoek van Capgemini Consulting.

  • Vakantiespecial: goed verzekerd en onbezorgd op vakantie (25-06-2015)

    De vakantie is geboekt. Je gaat op reis met de auto of vliegtuig om van een onbezorgde vakantie te genieten, maar niet voordat alles goed geregeld is. Denk ook aan je autoverzekering, reisverzekering en inboedelverzekering.

  • Controleer je autoverzekering voor je op vakantie gaat (25-06-2015)

    Ieder jaar kiezen veel mensen ervoor om met de auto op vakantie te gaan naar het buitenland. Er wordt dan vaak nog wel aandacht besteed aan de auto zelf om deze te laten controleren of een onderhoudsbeurt uit te voeren. Maar ook gedacht aan je autoverzekering?

  • Reisverzekering onmisbaar voor iedere vakantie (25-06-2015)

    Er zijn risico´s in het leven die te verzekeren zijn. Toch zijn er nog altijd mensen die niet bij de gevolgen van een risico stilstaan en achteraf met de gevolgen geconfronteerd worden. Dat is onder meer het geval ten aanzien van de reisverzekering.

  • Inboedelverzekering en inbraakpreventie als je op vakantie gaat (25-06-2015)

    Het is heerlijk om op vakantie te gaan met de wetenschap dat je een goede inboedelverzekering hebt afgesloten voor het geval dat. Een inbraak is zo gepleegd en zeker als jouw woning onbeheerd achterblijft en er geen maatregelen zijn getroffen om inbraak tegen te gaan.

  • Toenemende schadefrequentie zorgt voor aanpassing eigen risico inboedelverzekering (23-06-2015)

    De dalende trend van het aantal inboedelverzekeringen zonder eigen risico wordt voortgezet. Bij 68 procent van de inboedelverzekeringen kan gekozen worden voor een eigen risico van 0 euro. Vorig jaar was dit nog mogelijk bij 79 procent van de verzekeringen. Dat blijkt uit het Special Item over Woonverzekeringen van MoneyView.

  • Steeds meer daklozen zonder zorgverzekering (22-06-2015)

    Er lopen steeds meer daklozen rond zonder zorgverzekering. Dat is gebleken uit een enquête van de Nederlandse Straatdoktersgroep. De straatdokters willen dat er een structurele oplossing komt zodat zij de nodige zorg en medicatie meteen aan daklozen kunnen leveren, zonder daarbij financiële risico’s te lopen.

  • Aantal Belgische verzekeringstussenpersonen in twintig jaar gehalveerd (19-06-2015)

    In België is het aantal verkopers van verzekeringen in de afgelopen twintig jaar gehalveerd. In 1995 waren er nog ruim 28.000 tussenpersonen. Eind 2014 zijn er nog slechts 14.753 tussenpersonen, blijkt uit het jaarverslag van de FSMA, de Belgische AFM.

  • Jan de Hoop in de clinch met AEGON over grasmaaier (17-06-2015)

    Televisiepresentator Jan de Hoop heeft zich via Twitter negatief uitgelaten over verzekeraar AEGON. De Hoop heeft recent een nieuw huis op de Veluwe gekocht en daarbij ook een automatische grasmaaier. De presentator kwam er achter dat AEGON deze maaier alleen onder bepaalde voorwaarden vergoed bij diefstal.

  • Automatisering leidt tot nieuwe rol voor verzekeringsbranche (16-06-2015)

    De verregaande automatisering leidt ertoe dat de verzekeringsbranche een nieuwe rol krijgt opgelegd. Er zijn al veel veranderingen gaande, zoals het verlies van banen in de branche voor verzekeringen en een veranderde vraag van de consument. Daar moet op worden ingespeeld om de markt voor verzekeringen te kunnen blijven bedienen.

  • Asbest in je huis? Dekt de verzekeraar de opruimingskosten? (15-06-2015)

    Bij een woningbrand moeten vaak ook kosten gemaakt worden om de resten van een afgebrande woning weer op te ruimen. Deze opruimingskosten zijn in de opstalverzekering opgenomen, maar bij asbest moet je rekening houden met extra hoge kosten. Wij zochten uit hoe verzekeraars met deze kosten omgaan.

  • Verzekeruzelf.nl wint award voor snelste schadeafhandeling (12-06-2015)

    Voor de tweede keer op rij heeft Verzekeruzelf.nl de 112schade.nl award gewonnen. Deze verzekeraar is namelijk in 2014 weer het snelst geweest in de afhandeling van schadekwesties met een tegenpartij.

  • Schadeverzekeraars zouden innovatie moeten zien als kans (11-06-2015)

    Het Verbond van Verzekeraars heeft een toekomstvisie gepubliceerd waarbij schadeverzekeraars worden opgeroepen innovatie niet te zien als bedreiging, maar als kans. Schadeverzekeraars zouden zich nu al moeten focussen op zaken als cyberverzekeringen, identiteitsdiefstal, zelfrijdende auto's en klimaatverandering.

  • Nationale-Nederlanden bundelt krachten in strijd tegen verzekeringsfraude (10-06-2015)

    Verzekeraar Nationale-Nederlanden gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem om verzekeringsfraude tegen te gaan. De pilot tussen beide partijen eerder dit jaar bleek waardevol. Men heeft daarom besloten de samenwerking verder voort te zetten.

  • Minder claims inboedelverzekering door digitale training voor senioren (09-06-2015)

    Senioren zijn doorgaans vaker slachtoffer van brand, inbraak, babbeltrucs en woningovervallen. Het aantal claims op inboedelverzekeringen kan afnemen als ouderen een speciale digitale training Veilig Wonen volgen.

  • Mobiele website eXtender gelanceerd door Stichting Schadegarant (08-06-2015)

    Stichting Schadegarant heeft vandaag een mobiele website gelanceerd: eXtender. Consumenten kunnen via de website autoschade aan het Schadegarantnetwerk aanbieden. Ze krijgen vervolgens binnen 24 uur drie offertes van leden uit het netwerk.

  • Vaker beroep rechtsbijstandverzekering bij conflict ouder en school (05-06-2015)

    Er zijn steeds meer ouders die een jurist van de rechtsbijstandverzekering inschakelen om conflicten tussen kind en school via deze weg op te lossen. Er is sprake van een toenemend aantal zaken dat onder meer betrekking heeft op pesten en schooladvies.

  • KNMP lanceert meldpunt voor klachten over medicijnvergoedingen (04-06-2015)

    Apothekersorganisatie KNMP lanceert vandaag het Meldpunt Medicijnkosten om klachten van patiënten te inventariseren over vergoedingen van medicijnen en hulpmiddelen. Complexe regelgeving en onduidelijke polisvoorwaarden van zorgverzekeraars zorgen voor veel klachten en vragen bij patiënten.

  • Online autoverzekering vaakst afgesloten via ANWB (03-06-2015)

    Uit een onderzoek dat door WUA is uitgevoerd, blijkt dat de website van ANWB favoriet is onder consumenten die online een autoverzekering willen afsluiten. De vindbaarheid is uitstekend en de conversie is hoog.

  • Festivalseizoen van start: zijn mijn spullen verzekerd? (02-06-2015)

    Het festivalseizoen is weer van start gegaan. Met festivals als Pinkpop, Lowlands, Mysteryland en de Zwarte Cross voor de deur iets om naar uit te kijken. In eerste instantie zal je niet direct denken aan verzekeringen. Toch is het belangrijk goed verzekerd te zijn, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje!

Mei 2015

  • Nederlanders besparen op aanvullende zorgverzekering (28-05-2015)

    Verzekerden die willen bezuinigen op hun zorgverzekering, zeggen vaak de aanvullende verzekering op. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat Nederlandse huishoudens in 2013 minder betaalden voor hun zorgverzekering dan in 2012. Deze daling werd veroorzaakt doordat meer Nederlanders niet langer betaalden voor een aanvullende verzekering.

  • Minder claims op autoverzekering door vibrerend stuur? (28-05-2015)

    Slaperig autorijden is een van de grootste gevaren in het verkeer. Onderzoekers hebben al diverse systemen ontwikkeld met sensoren die er voor zorgen dat je niet in slaap valt achter het stuur. Het Britste bedrijf ARM heeft nu een stuur ontwikkelt die gaat vibreren wanneer je in slaap dreigt te vallen.

  • Helft verzekeraars vergoedt schade bij drankongeluk (27-05-2015)

    Meer dan de helft van de verzekeraars vergoeden schade die jij bij andere veroorzaakt nadat je met een slok te veel achter stuur bent gekropen. De Vereniging Verkeersslachtoffers pleit er daarom voor dat alle verzekeraars een zogeheten alcoholclausule in de polis van de autoverzekering opnemen.

  • Premie autoverzekering binnen 5 jaar gehalveerd (26-05-2015)

    In de toekomst komen er zelfrijdende auto’s op de wegen, maar nu al zijn er ontwikkelingen op het gebied van semi-zelfrijdende auto’s. Deze ontwikkeling zorgt er volgens experts voor dat de premie autoverzekering binnen 5 jaar gehalveerd wordt.

  • Straks zelf verzekering afsluiten voor ziekteverzuim door blessures? (21-05-2015)

    Als het aan de VVD ligt, dan draaien werkgevers straks niet meer op voor de kosten van verzuim bij werknemers die door blessures niet kunnen werken. Als het aan de politieke partij ligt, dan dienen werknemers daarvoor zelf een verzekering af te sluiten.

  • Centraal Beheer klanten kunnen verzekeraar ‘appen’ (20-05-2015)

    Verzekeraar Centraal Beheer heeft een eigen messagingsdienst gelanceerd binnen de al bestaande Centraal Beheer app. Dat betekent dat klanten nu via de app ook direct kunnen communiceren met de verzekeraar. Centraal Beheer speelt hiermee handig in op de digitale wensen van de klant.

  • Skoda-rijders claimen minste schade via autoverzekering (19-05-2015)

    Er is een onderzoek uitgevoerd door Generali onder eigen verzekerden en daaruit is gebleken dat Skoda-rijders het minste schade veroorzaken in het verkeer en daardoor minder vaak een beroep doen op de autoverzekering.

  • Wederzijds wantrouwen huisartsen en zorgverzekeraars (19-05-2015)

    Het wederzijds wantrouwen tussen huisartsen en zorgverzekeraars gaat ten koste van de patiënt. Zorgverzekeraars Nederland wil daarom om de tafel met de zorgverleners om onderhandelingsmogelijkheden te bespreken. Steeds vaker krijgt de dokter het gevoel dat niet hij, maar de zorgverzekeraar het voor het zeggen heeft in de spreekkamer.

  • AEGON beste Europese verzekeraar bij inzet social media (18-05-2015)

    Voor het eerst is er Europees onderzoek gedaan naar de inzet van social media binnen de verzekeringsbranche. Daaruit blijkt dat het Nederlandse Aegon de hoogste score heeft bereikt bij de inzet van social media. ITDS Business Consultants heeft 15 leidende Europese verzekeraars onderzocht.

  • Verzekeraars willen verzekerbaarheid vergroten (18-05-2015)

    In het consumentenprogramma Kassa van afgelopen zaterdag werd aandacht besteed aan het feit dat ex-kankerpatiënten vaak de rest van hun leven problemen hebben met het afsluiten van verzekeringen. Verzekeraars willen nu nieuwe risicomodellen maken voor deze groep om op die manier de verzekerbaarheid te vergroten, zo liet het Verbond van Verzekeraars tijdens het programma weten.

  • Studenten betalen zorgverzekering vaak op tijd (13-05-2015)

    Steeds vaker komen mensen in de problemen door het niet of te laat betalen van hun zorgverzekering. Van de Nederlandse bevolking staat gemiddeld 2,1% als wanbetaler geclassificeerd. Toch betaalt de meerderheid van de studenten de zorgverzekering netjes op tijd, zo blijkt uit onderzoek.

  • 160.000 Ieren onterecht opgezadeld met creditcardverzekering (12-05-2015)

    In Ierland zijn er meer dan 160.000 consumenten opgezadeld met een creditcardverzekering die achteraf niet nodig bleek te zijn. De verzekering bood dekking bij diefstal en onterecht gebruik van de creditcard.

  • Unigarant reisverzekering als beste uit de test bij Consumentenbond (12-05-2015)

    In het meinummer van de Reisgids is de ANWB/Unigarant doorlopende reisverzekering op basis van het onderzoek dat door de Consumentenbond is uitgevoerd als beste uit de tekst gekomen.

  • 40% schadeclaims autoverzekering als gevolg van achteruit parkeren (08-05-2015)

    Er is een onderzoek uitgevoerd door Allianz Centrum voor Techniek en Auto-onderdelenfabrikant Continental AG. Daaruit is gebleken dat van alle aansprakelijkheidsclaims via de autoverzekering maar liefst 40% te wijten is aan het parkeren.

  • Kinderen zouden het liefst hun familie verzekeren (07-05-2015)

    Op jonge leeftijd zijn kinderen vaak nog helemaal niet bezig met verzekeringen. Toch vindt het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) dat kinderen al vroeg moeten nadenken over financiële risico’s en gevolgen. Uit een onderzoek van NovioData blijkt dat kinderen het liefst hun familie verzekeren.

  • Nederlander bespaart fors door vergelijken en overstappen verzekeringen (06-05-2015)

    Verzekeringen vergelijken is ‘hot’ in Nederland. Meer dan de helft van Nederland heeft afgelopen jaar zijn energieleverancier en zorgverzekeraar vergeleken. Een kwart van de Nederlanders vergeleek zijn autoverzekering. Door het vergelijken en overstappen hebben we tussen januari 2014 en maart 2015 gezamenlijk €327 miljoen bespaard.

  • Vaker beroep op inboedelverzekering door ongelukken met elektriciteit (05-05-2015)

    In en rond het huis is de kans op een ongeluk groot. Het gaat dan niet alleen om valpartijen, maar ook om ongelukken met elektriciteit. In 2014 is er een stijging geweest van dergelijke ongevallen en is er vaker een beroep op de inboedelverzekering gedaan.

  • Claim reisverzekering direct afhandelen met debetkaart van verzekeraar (01-05-2015)

    Er is een revolutionaire oplossing bedacht voor het claimen van schade via de reisverzekering. Het idee van het rechtstreeks claimen van schade via een debetkaart is ontwikkeld door PassportCard en Allianz Global Assistance Germany.

April 2015

  • Lagere premie autoverzekering door dashboard camera? (30-04-2015)

    In Rusland is rijden met een dashboard camera verplicht door verzekeraars. Hier in ons land merken verzekeraars nog weinig van de dashcam, die wel in populariteit toeneemt. Verzekeraars geven echter wel aan dat het een nieuwe bron van bewijsmateriaal vormt. Gaat de zogeheten ‘dashcam’ straks zorgen voor lagere premie voor de autoverzekering?

  • FBTO wint Social Media Service Award 2015 (28-04-2015)

    FBTO heeft als verzekeraar de Social Media Service Award 2015 gewonnen en afgelopen week in ontvangst mogen nemen tijdens het CustomerFirst Gala dat in Utrecht werd georganiseerd.

  • Lichaamsdelen verzekeren? 10 Beroemdheden en hun lucratieve lichaam (23-04-2015)

    Terwijl Jan Modaal probeert een zo’n goedkoop mogelijke autoverzekering te vinden, laten beroemdheden hun lucratieve lichaamsdelen voor excentrieke bedragen verzekeren. De meest opvallende hebben we in een top 10 verzameld.

  • Terugvaltabel schadevrije jaren autoverzekering vanaf 2016 (22-04-2015)

    De regels ten aanzien van schadevrije jaren voor de autoverzekering worden verder aangescherpt voor verzekeraars. Met ingang van 1 januari 2016 gebruiken alle verzekeraars dezelfde terugvaltabel voor schadevrije jaren.

  • Annuleringsdekking kent grote verschillen bij reisverzekering (21-04-2015)

    Uit een onderzoek van MoneyView is gebleken dat er grote verschillen bestaan in de annuleringsdekkingen en premies van reisverzekeringen. De verschillen kunnen grote vormen aannemen en oplopen tot wel 200 procent.

  • Vrijwillig eigen risico zorgverzekering populair (20-04-2015)

    Uit recent onderzoek door Vektis blijkt dat ruim 12 procent van de verzekerden in 2015 kiest voor een vrijwillig eigen risico bij het afsluiten van de zorgverzekering. Onder verzekerden is het verhoogd eigen risico dan ook populair. Ruim 69 procent kiest zelfs voor het maximaal eigen risico.

  • Rijden onder invloed van alcohol en gevolgen autoverzekering (16-04-2015)

    Een drankje drinken en autorijden is een slechte combinatie. Zeker als je meer alcohol hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. In dat geval kan dat namelijk gevolgen hebben voor de autoverzekering bij het ontstaan van schade.

  • Verzekering afsluiten en betalen met Bitcoins (15-04-2015)

    Het bedrijf CoverYou maakt het voor consumenten mogelijk om een verzekering af te sluiten en deze met Bitcoins te betalen. Naar eigen zeggen is CoverYou de eerste Europese verzekeraar dat Bitcoins als betaalmiddel accepteert.

  • Minder schadeclaims autoverzekering door zachte winter (14-04-2015)

    De zachte winter heeft ervoor gezorgd dat er minder schadeclaims via de autoverzekering zijn ingediend. Opvallend is dat het aantal schadeclaims al een aantal jaren daalt door het uitblijven van strenge winters.

  • Toelichting Kifid: Is het Kifid laagdrempelig genoeg? (14-04-2015)

    Tijdens de uitzending van Tros Radar stond de vraag centraal of het Kifid wel laagdrempelig genoeg is. Wanneer je als gewone burger tegenover een vermogende financiële instantie staat, red je het dan wel? Het Kifid heeft schriftelijk gereageerd op de klachtzaak Louwerse in uitzending van Radar op 13 april 2015.

  • Tros Radar: Is Kifid laagdrempelig genoeg voor consumenten? (13-04-2015)

    Bij het klachteninstituut Kifid kunnen consumenten terecht met klachten over bijvoorbeeld een verzekeraar. Het consumentenprogramma Tros Radar schenkt vanavond aandacht aan de vraag: ‘Is het Kifid laagdrempelig genoeg?’. Consumenten zouden het namelijk niet altijd redden tegenover een vermogende financiële instanties.

  • Schade door stroomstoring - Wat vergoedt de verzekeraar? (10-04-2015)

    Door verschillende oorzaken kan de elektriciteit tijdelijk wegvallen. Dit is niet alleen lastig want er kan ook een schade uit voortvloeien. Het grootste probleem voor particulieren vormt de inhoud van de vrieskist. Door het ontdooien kan de inhoud van een vrieskist weggegooid worden. Vergoeden verzekeraars deze schade?

  • ANWB No-claim tool als hulpmiddel voor claimen van schade (09-04-2015)

    Schade claimen via de autoverzekering is niet altijd even gunstig, want dat kan invloed hebben op de hoogte van de no-claimkorting. De ANWB heeft nu een tool ontwikkeld, waarmee bepaald kan worden of het claimen van schade gunstig is of niet.

  • Meer allrisk autoverzekeringen door stijging nieuwe personenauto’s (07-04-2015)

    In het eerste kwartaal van 2015 zijn er meer nieuwe personenauto’s verkocht in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging heeft dan ook invloed op het aantal allrisk autoverzekeringen dat is afgesloten.

  • Verzeker jezelf tegen bekeuringen met boeteverzekering (01-04-2015)

    Rij jij geregeld te hard of krijg je wel eens een boete voor foutief parkeren? Met de zogeheten ‘boeteverzekering’ kun je voortaan deze schade claimen.

  • Nabestaanden vliegramp recht op uitbetaling verzekering (01-04-2015)

    Het voorbije jaar werd de wereld geteisterd door meerdere vliegrampen. Bij dergelijke rampen komen steevast heel veel mensen om het leven en dan is het belangrijk om te weten waar je als nabestaande precies recht op heeft.

Maart 2015

  • Wat dekt de verzekering bij stormschade? (31-03-2015)

    Het KNMI waarschuwt in Nederland vandaag voor gevaarlijk weer. In het hele land komen zware windstoten voor. Die kunnen niet alleen in het verkeer voor schadesituaties zorgen, maar ook aan woningen. Wat dekt de verzekering bij stormschade?

  • Burgerlijke staat zorgt voor goedkopere autoverzekering (30-03-2015)

    Een Amerikaanse studie heeft aangetoond dat de burgerlijke staat van invloed is op de premie van de autoverzekering in de V.S. Getrouwd zijn zorgt er namelijk in de meeste staten voor dat je goedkoper uit bent voor de autoverzekering. Daarnaast betalen ook vrouwen en oudere mensen minder voor hun verzekering.

  • Te weinig aandacht besteden aan autoverzekering kost onnodig geld (26-03-2015)

    Veel Nederlanders besteden weinig aandacht aan hun autoverzekering. Hierdoor weet men weinig over de afgesloten verzekering en wordt vaak onnodig te veel betaald.

  • De kleinere die zorgverzekeringen aanbieden winnen van grotere (25-03-2015)

    Er is het afgelopen jaar met een uitgave van 72 miljoen euro weer veel geld besteed aan reclame door de zorgverzekeraars. Dat de grote uitgaven geen garantie voor succes zijn, blijkt uit het feit dat de kleintjes het in dat opzicht gewonnen hebben van de groten.

  • Website voor controle van schadeclaim- en vergoeding (24-03-2015)

    Het expertisebureau Krantz & Polak heeft de website Vergoedingcontrole.nl gelanceerd. Het bedrijf wil hiermee een halt toeroepen aan schadeverzekeraars die volgens hen vaak te lage schadevergoedingen uitkeren. Experts die worden ingezet zouden een verlengstuk van de verzekeraar zijn en daarmee niet onafhankelijk.

  • Afsluiten overstromingsverzekering binnenkort mogelijk (23-03-2015)

    Sinds de watersnoodramp in 1953 is het niet mogelijk geweest om een volledige dekking te krijgen voor schade als gevolg van overstromingen. Daar komt met de lancering van een overstromingsverzekering binnenkort verandering in.

  • Premie autoverzekering op basis van gereden kilometers (19-03-2015)

    MetroMile is een verzekeraar in de Verenigde Staten die automobilisten een autoverzekering op maat aanbiedt. De premie van de autoverzekering wordt namelijk vastgesteld op basis van het exact aantal gereden kilometers.

  • Consumenten geven voorkeur aan online verzekering afsluiten (17-03-2015)

    De jaarlijkse cijfers van de online bestedingen door consumenten zijn bekendgemaakt. Daaruit blijkt onder meer dat in 2014 de helft van de online uitgaven aan diensten is besteed, zoals aan het afsluiten van verzekeringen.

  • Aldi voorlopig geen plannen voor aanbieden van verzekeringen (16-03-2015)

    Discountsupermarkt Aldi zegt op dit moment nog geen plannen te hebben voor het aanbieden van verzekeringen. Er werd gespeculeerd dat Aldi autoverzekeringen zou gaan verkopen in samenwerking met verzekeraar Allianz.

  • Jongere generatie meest ontevreden over Nederlandse verzekeraar (11-03-2015)

    Uit de gegevens van het World Insurance Report blijkt dat een grote meerderheid van de klanten ontevreden is over de verzekeraar. Bij de jongere klanten in Nederland blijkt zelfs de daling met betrekking tot de ontevredenheid het grootst te zijn.

  • Vakantie: Wel of geen caravanverzekering afsluiten? (10-03-2015)

    Een caravanverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar kan in voorkomende situaties wel wenselijk zijn. Schade aan derden die met de caravan wordt veroorzaakt is gedekt via de autoverzekering of AVP, maar de schade aan de caravan zelf niet.

  • Transparantie van vergelijkingssites voor verzekeringen (05-03-2015)

    Onderzoek heeft uitgewezen dat veel consumenten het vergelijken van verzekeringen belangrijk vinden, maar ook is duidelijk dat de vergelijkingssites weinig transparantie bieden.

  • Derde van jonge bestuurders in Engeland onvoorbereid na auto-ongeluk (03-03-2015)

    Een derde van het aantal jonge bestuurders in Engeland weet niet goed om te gaan met een ‘crash situatie’. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Ingenie onder jongeren tussen de 17 en 24 jaar.

  • Minder claims inboedelverzekering door daling aantal woninginbraken (02-03-2015)

    Er is sprake van een daling van het aantal claims op de inboedelverzekering als gevolg van inbraken. Het aantal woninginbraken is in Nederland het afgelopen jaar met maar liefst 19 procent gedaald.

Februari 2015

  • Verzekering voor grasmaaiers, scootmobielen en golfkarretjes verplicht? (25-02-2015)

    Naar aanleiding van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie lijkt het erop dat het nodig is om voor scootmobielen, golfkarretjes en motor-grasmaaiers een voertuigverzekering af te sluiten.

  • Verzekeringen moeten digitaal en centraal inzichtelijk worden (24-02-2015)

    Het Verbond van Verzekeraars wil een online omgeving creëren waar consumenten al hun verzekeringen veilig en overzichtelijk kunnen inzien. Veel verzekeraars hebben toegezegd deel te willen nemen. De ‘online poliskluis’ moet na verwachting in 2017 operationeel zijn.

  • Korting op premie autoverzekering met Ohra pilot (23-02-2015)

    De pilot van Ohra 'Pay How You Drive' stelt deelnemers in de gelegenheid om hun rijgedrag te laten registreren. Op basis van de proef kunnen de bestuurders die deelnemen eventueel in aanmerking komen voor een korting op de premie van de autoverzekering.

  • Onderzoek ANWB Reisverzekering: top 5 irritaties wintersporters (20-02-2015)

    ANWB Reisverzekering heeft een onderzoek gedaan naar de irritaties van Nederlandse wintersporters. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek is er een top 5 met ergernissen samengesteld.

  • Ga goed verzekerd op reis tijdens de voorjaarsvakantie (18-02-2015)

    De voorjaarsvakantie staat voor veel gezinnen op het punt van beginnen. Er gaan weer veel mensen op reis en het is zeker aan te raden om dat goed verzekerd te doen door een goede reisverzekering af te sluiten.

  • Verdubbeling aantal claims opstal – en inboedelverzekering tijdens carnaval (12-02-2015)

    Carnaval staat ieder jaar weer garant voor een groot feest, maar de carnavalsvierders zijn niet de enige mensen die feest vieren. Het is namelijk ook een feestelijke tijd voor de inbrekers die tijdens carnaval vaak ongemerkt hun slag kunnen slaan. Het aantal schadeclaims op de opstal- en inboedelverzekering verdubbeld tijdens carnaval.

  • Impact van zelfrijdende auto's op autoverzekering (11-02-2015)

    Er wordt veel geschreven over de impact van de zelfrijdende auto op de autoverzekering. Verschillende onderzoeken voorspellen dat de eerste zelfrijdende auto’s al voor 2025 op de markt komen. Maar hoe zit het straks met de aansprakelijkheid en premiebepaling?

  • Tips voor het besparen op je verzekeringen (09-02-2015)

    In Elsevier's Weekblad van 24 januari 2015 worden 31 tips gegeven waarmee jaarlijks ongeveer 8.630 euro bespaart kan worden. Natuurlijk kan er op het gebied van verzekeringen ook flink wat bespaart worden. Lees onderstaande tips en bespaar flink wat euro’s per jaar op bijvoorbeeld jouw autoverzekering of zorgverzekering.

  • Claims autoverzekering komen het vaakst van Mitsubishi-rijders (06-02-2015)

    Automobilisten die een Mitsubishi in het bezit hebben en Rotterdammers, blijken vaker schade te veroorzaken in het verkeer. Dat heeft uiteraard ook betrekking op het aantal claims dat ingediend wordt via de autoverzekering.

  • Wintersportdekking vaak onvoldoende bij reisverzekering (04-02-2015)

    Uit een onderzoek is gebleken dat de wintersportdekking vaak onvoldoende is bij een reisverzekering. Het is zelfs zo dat op basis van het onderzoek duidelijk is geworden dat maar 5 van de 26 reisverzekeringen voldoende dekking bieden.

  • Ouderen vormen bij verzekeringen groter risico (01-02-2015)

    Uit een analyse van verzekeringsrisico’s dat door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek en het Centrum voor Bestrijding Verzekeringscriminaliteit is uitgevoerd, blijkt dat ouderen een groter risico vormen bij verzekeringen.

Januari 2015

  • Consumenten met verzekeringen waarderen verzekeraars meer (31-01-2015)

    Elk jaar weer onderzoekt het Verbond van Verzekeraars hoe het gesteld is met de klanttevredenheid van consumenten die verzekeringen hebben afgesloten. Uit drie van deze onderzoeken zijn nu de resultaten naar voren gekomen.

  • Dag van ontvangst opzegging autoverzekering is bepalend (21-01-2015)

    Een autoverzekering wordt pas beëindigd op het moment dat de opzegging door de verzekeraar is ontvangen. Dat is ook van toepassing als de verzekerde een eerdere einddatum bij de opzegging heeft vermeld.

  • AllSecur: korting op autoverzekering door veilige auto (20-01-2015)

    Verzekeraar AllSecur wil klanten die bewust investeren in veiligheidsvoorzieningen korting geven op de autoverzekering. Deze actieve veiligheidsvoorzieningen zouden er namelijk voor moeten zorgen dat er minder schade wordt gereden. De autoverzekeraar gaat tijdens de pilot bestuderen of deze veiligere auto’s ook echt minder schade rijden.

  • Jongeren claimen vaker op reisverzekering bij wintersport (16-01-2015)

    In samenwerking met onderzoeksbureau Multiscope is er een onderzoek ANWB Reisverzekering uitgevoerd. Uit de resultaten blijkt dat jongeren opvallend vaak vaker te maken hebben met schade of pech tijdens de wintersport.

  • Peerby Garantie: nieuwe leenverzekering voor consumenten (14-01-2015)

    Via Peerby kunnen mensen in de buurt spullen van elkaar lenen. Er is nu voor het uitlenen van spullen een speciale leenverzekering ontwikkeld in samenwerking met Centraal Beheer Achmea in de vorm van de Peerby Garantie.

  • Autoverzekering vergelijken en afsluiten via Google (13-01-2015)

    Zoekgigant Google zou volgens persbureau Reuters van start gaan met verkoop van autoverzekeringen. Onder de bedrijfsnaam ‘Google Compare Auto Insurance’ zou de internetgigant een pilot willen starten met een vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Vooralsnog gaat het om een pilot in een van ’s wereld grootste markten, de VS.

  • Consumenten met zorgverzekering dupe van conflict huisarts en verzekeraar (08-01-2015)

    Er is een conflict tussen vijfhonderd huisartsen en de zorgverzekeraar VGZ over het contract voor 2015. Het conflict kan voor 1,1 miljoen huisarts-patiënten gevolgen hebben met betrekking tot het eigen risico.

  • Meer dan miljoen verzekerden wisselen van zorgverzekering (07-01-2015)

    Aan de hand van de voorlopige cijfers van het informatiecentrum Vektis heeft Zorgverzekeraars Nederland bekendgemaakt dat er dit jaar in totaal bijna 1.1 miljoen verzekerden van zorgverzekering zijn gewisseld.

December 2014

  • CZ meest genoemde verzekeraar op social media (24-12-2014)

    Dit jaar is zorgverzekeraar CZ de meest besproken verzekeraar op social media. Daarnaast werd er geregeld door politici getweet over verzekeringen. En was het eigen risico een van de trending topics op het gebied van verzekeren, zo blijkt uit onderzoek van Coosto.

  • Sharingpolis op komst voor particuliere verhuur via Airbnb en Peerby (18-12-2014)

    Steeds meer particulieren richten zich op vormen van deeleconomie, zoals het verhuren van een woning via Airbnb of Wimbu en het uitlenen van gereedschappen via Peerby. Verzekeraars springen daar nu op in door het aanbieden van een sharingpolis.

  • Crisis in het kabinet na sneuvelen plan nieuwe zorgverzekering (17-12-2014)

    De Eerste Kamer heeft het plan van de nieuwe zorgverzekering met beperking van vrije artsenkeuze laten sneuvelen. Dat is tegen de verwachting in en heeft ertoe geleid dat er nu sprake is van een crisis in het kabinet tussen de VVD en PvdA.

  • Zorgpremie in 2015 gemiddeld 97 euro per maand (16-12-2014)

    Alle zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premie voor 2015 bekendgemaakt. Uit berekeningen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) blijkt dat de zorgverzekeringen gemiddeld duurder worden dan in 2014.

  • Vrijwillig eigen risico zorgverzekering wordt weinig gekozen (12-12-2014)

    Naast het verplichte eigen risico dat per 1 januari 2015 op 375 euro is gesteld, kunnen consumenten voor een vrijwillig eigen risico kiezen bij de zorgverzekering. In de praktijk blijken maar weinig verzekerden van deze mogelijkheid gebruik te maken.

  • Premie zorgverzekering voor consument belangrijkst (09-12-2014)

    Ruim 40% van de Nederlanders kijkt bij het vergelijken van zorgverzekering eerst naar de premie en in vele mindere mate naar de vergoedingen. Bijna 40% maakt voornamelijk gebruik van vergelijkingssites om informatie over de zorgverzekering op te zoeken. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

  • Zorginstituut adviseert second opinion in basisverzekering te houden (08-12-2014)

    Het Zorginstituut heeft een concept-advies uitgebracht waarin geadviseerd wordt om een second opinion vanuit de basisverzekering te blijven vergoeden. De minister is vrij om het advies al dan niet op te volgen, maar doet dat in de meeste gevallen wel.

  • Eigen risico zorgverzekering voor veel mensen niet meer te betalen (04-12-2014)

    Er zijn in Nederland honderdduizenden consumenten die problemen hebben om het verplichte eigen risico dat van toepassing is op de zorgverzekering te betalen. Alleen bij VGZ is er al sprake van 250.000 betalingsregelingen met verzekerden.

  • Achmea-merken behouden Keurmerk Klantgericht Verzekeren (02-12-2014)

    Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren werd ook dit jaar voor zes Achmea-merken geprolongeerd. Elke twee jaar worden aangesloten verzekeraars, ofwel keurmerkhouders, getoetst op de kwaliteit van hun dienstverlening en klantgerichtheid. In 2015 wordt echter wel een ander aanpak gehanteerd om verzekeraars te beoordelen.

November 2014

  • Huisdierenverzekering met vrijwillig eigen risico populair (28-11-2014)

    Bij het afsluiten van een huisdierenverzekering maken steeds meer mensen gebruik van de mogelijkheid om voor een vrijwillig eigen risico te kiezen. Uit een onderzoek van Proteq Dier & Zorg blijkt dat ruim 43 procent daarvoor kiest.

  • Fairverzekering krijgt prijs voor chipin die premie autoverzekering aanpast (26-11-2014)

    Fairverzekering heeft de Generali AM Innovatieprijs 2014 toegekend gekregen voor het toepassen van de Chipin-technologie. Daarbij wordt de premie van de autoverzekering aangepast aan de hand van het rijgedrag van de automobilist.

  • Budgetpolis zorgverzekering: onduidelijkheid over kostenvergoeding (21-11-2014)

    De budgetpolis als basisverzekering is de meest goedkope zorgverzekering, waarbij een beperkte vergoeding wordt geboden als van niet-gecontracteerde zorg gebruik wordt gemaakt. Nu blijkt echter dat er waarschijnlijk meer kosten vergoed kunnen worden.

  • Vergelijkingssites bieden met zorgverzekering vaak misleidende informatie (20-11-2014)

    Consumenten die op vergelijkingssites een zorgverzekering vergelijken moeten wel eerlijke informatie krijgen. Dit stellen de politieke partijen PvdA en CDA in de Tweede Kamer. Uit een studie van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) kwam naar voren dat verschillende vergelijkingssites misleidende informatie geven.

  • Ruim 54 miljoen euro bespaard door overstappen van zorgverzekering (17-11-2014)

    Overstappen van zorgverzekering kan per consument een maandelijkse besparing opleveren. Het afgelopen jaar hebben de overstappers gezamenlijk in totaal 54,2 miljoen euro bespaard op de premie van de zorgverzekering.

  • Zorgpremie 2015 van alle zorgverzekeraars in handig overzicht (14-11-2014)

    De zorgpremie 2015 is gemiddeld genomen fors gestegen en dat is nu voor veel consumenten aanleiding om de mogelijkheden van overstappen naar een voordeliger verzekeraar te onderzoeken. Alle zorgpremies 2015 zijn hier terug te vinden in een handig overzicht.

  • Premie zorgverzekering van CZ en Ohra stijgen beperkt (13-11-2014)

    Ohra en CZ hebben de premies voor de zorgverzekeringen 2015 bekendgemaakt. De premie wordt verhoogd, maar de stijging is minder groot in vergelijking met bijvoorbeeld de premie van VGZ.

  • IZZ verhoogt premie zorgverzekering 2015 (11-11-2014)

    De zorgverzekeraars komen langzamerhand naar buiten met het bekendmaken van de premies zorgverzekering 2015. Verzekeraar IZZ heeft in navolging van DSW, IZA en UMC de nieuwe premie vastgesteld en deze blijkt voor 2015 hoger uit te vallen.

  • Grootschalig georganiseerde fraude met autoverzekering (06-11-2014)

    In Groot-Brittannië zijn er criminele bendes actief die opzettelijk met de auto ongelukken veroorzaken om via de autoverzekering van de andere betrokkene geld te claimen voor materiële en immateriële schade.

  • Zorgverzekeraars gaan meer inzicht geven in opbouw premie zorgverzekering (03-11-2014)

    Minister Schipper is met de zorgverzekeraars overeengekomen dat de verzekerden op een eenduidige manier geïnformeerd dienen te worden over de opbouw van de premie van de zorgverzekering voor 2015.

Oktober 2014

  • Meer overstappers zorgverzekering, meer ontevredenheid (29-10-2014)

    Het aantal Nederlanders dat de intentie heeft om over te stappen van zorgverzekeraar is, net als voorgaande jaren, weer toegenomen. Een groot deel van het percentage dat overstapt is echter minder tevreden over zijn zorgverzekeraar dan het aantal ‘zittenblijvers’.

  • Vrijwillig eigen risico zorgverzekering vaak goedkoper (24-10-2014)

    Uit een onderzoek is gebleken dat het verhogen van het vrijwillig eigen risico van de zorgverzekering voor ongeveer 50 procent van de consumenten met een basisverzekering voordelig zal zijn.

  • Beperkt aantal schadeclaims op verzekeringen na herfststorm (23-10-2014)

    Het Verbond van Verzekeraars meldt dat de eerste herfststorm van het jaar voor beperkte schade heeft gezorgd. Geschat wordt dat de schade aan de opstal- en inboedelverzekering rond de 2 miljoen euro ligt. Naast het relatief lage schadebedrag, werd er volgens verschillende verzekeraars ook niet opvallend meer schade geclaimd.

  • Verkiezing Grootste Onzinverzekering van Nederland van start (17-10-2014)

    Nederlandse consumenten zijn ter wereld een van de meest verzekerde volken. Naast de verplichte verzekering, zoals de zorgverzekering, betaalt de Nederlander gemiddeld 800 euro per jaar aan verzekeringen die voor een deel uit onzinverzekeringen bestaan.

  • Minder claims op autoverzekering verwacht bij zelfrijdende auto’s (13-10-2014)

    Verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden, kunnen een grote inkomstenbron verliezen op het moment dat er zelfrijdende auto’s gaan deelnemen aan het verkeer. De premies van autoverzekeringen vormen nu nog een grote bron van inkomen.

  • Verzekeraar AEGON beste op social media (10-10-2014)

    AEGON is uitgeroepen tot de beste verzekeraar op social media in 2014. De verzekeraar heeft daarvoor een Gouden Award toegekend gekregen die op 9 oktober door ITDS Business Consultants is uitgereikt.

  • Meeste claims inboedelverzekering komen uit Vinex-wijken (08-10-2014)

    Vinex-wijken blijken het meest aantrekkelijk voor inbrekers en het is dan ook niet vreemd dat de meeste claims op de inboedelverzekering vanuit dergelijke moderne nieuwbouwwijken komen.

  • Veel verzekeraars missen onderscheidend vermogen (08-10-2014)

    Iedereen kent de bekende verzekeringsmerken als Aegon, Interpolis en Delta Lloyd, maar zijn dit soort ondernemingen nog wel relevant en onderscheidend voor consumenten? Volgens onderzoeksbureau Forrester moeten verzekeringsmerken meer actie ondernemen om weer relevant te worden voor consumenten.

  • Veel patiënten komen bedrogen uit met zorgverzekering (02-10-2014)

    Gemiddeld krijgt één op de negen patiënten geen vergoeding voor alle kosten van een behandeling vanuit de zorgverzekering, terwijl zij dat wel hadden verwacht. Ruim dertig procent moet de volledige rekening onvoorzien volledig voldoen.

September 2014

  • Ixorg geweerd bij Independer en andere vergelijkingssites (30-09-2014)

    Ixorg biedt een alternatief voor een tandartsverzekering, maar is niet opgenomen in vergelijkingssites, zoals Independer. De start-up is teleurgesteld doordat consumenten nu geen mogelijkheid hebben om het alternatief in de vergelijking van tandartsverzekeringen mee te nemen.

  • Nieuwe iPhone 6? Meer schadeclaims bij verzekeraars (26-09-2014)

    Het Verbond van Verzekeraars roept verzekeraars op om alert te zijn op fraude met claims over "defecte" of "gestolen" mobiele telefoons. De nieuwe iPhone 6 heeft het alles mee te maken.

  • Goedkopere zorgverzekering mogelijk in 2015 (24-09-2014)

    Op zoek naar een goedkopere zorgverzekeringen? Dit lijkt voor komend jaar mogelijk. De grote verzekeraars hebben in 2013 een grote winst geboekt en beschikken in totaal over een bedrag van 9,7 miljard euro in kas. Dat is volgens de Consumentenbond een teken dat een goedkopere zorgverzekering zeker tot de mogelijkheden behoort in 2015.

  • DSW laat premie zorgverzekering in 2015 niet stijgen (23-09-2014)

    DSW is de eerste zorgverzekeraar die in 2014 de premie zorgverzekering voor 2015 bekend heeft gemaakt met goed nieuws voor de verzekerden. De zorgpremie van 2015 zal op hetzelfde niveau blijven als dit jaar en dus niet stijgen.

  • Verzekeraars tonen coulance na kettingbotsingen A58 (18-09-2014)

    Daags na de uitzonderlijke kettingbotsingen op de A58 tussen Goes en Middelburg in Zeeland gaan verzekeraars samenwerken om de afwikkeling van de schade op te pakken. Daarbij zullen de verzekeraars geen onderscheid maken tussen WA- en WA-casco dekking.

  • Wat betekent Prinsjesdag voor de zorgverzekering? (17-09-2014)

    De maatregelen die op Prinsjesdag officieel naar buiten zijn gebracht, leiden onder meer tot een verhoging van de premie van de zorgverzekering. Ook zal het eigen risico per 1 januari 2015 stijgen en wordt de zorgtoeslag versoberd.

  • Uitvaartverzekeringen in opspraak (16-09-2014)

    In de uitzending van TROS Radar op 15 september werd de werkwijze van Thanatos uitvaartdiensten al bestempeld als misleidend, ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil nu bijzondere aandacht voor de uitvaartverzekering. Er zijn blijkbaar nogal wat partijen die consumenten op misleidende wijze benaderen.

  • Premie autoverzekering het hoogst voor Rotterdammers (11-09-2014)

    Er zit nogal wat verschil in de hoogte van de premie WA autoverzekering in delen van Nederland. Zo is gebleken dat de Rotterdammers met een auto voor de WA verzekering de hoogste premie moeten betalen.

  • AFM kritisch over bemiddelen online vergelijkingssites (10-09-2014)

    Vergelijkingssites die bemiddelen bij online dienstverlening zullen hiervoor een vergunning moeten aanvragen, zo stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder ziet zich genoodzaakt de interpretatie van het begrip bemiddelen aan te scherpen en te verduidelijken.

  • Verzekeren bij Fairzekering – onze ervaringen (10-09-2014)

    Eerder schreven wij al over de nieuwe autoverzekeraar Fairzekering. Wij hebben de nieuwe autoverzekering ook uitgetest. Hoe werkt de device en hoe veilig moet je rijden om recht te hebben op een teruggave van 35 procent van de betaalde maandpremie?

  • Korting op de autoverzekering ten koste van je privacy? (08-09-2014)

    De nieuwe autoverzekeraar Fairzekering geeft extra korting aan automobilisten die volgens hun normen veilig rijden. Om de veiligheid te kunnen beoordelen, wordt er data verzameld via een device (stekker) in de OBD-poort van je auto. Deze registreert niet alleen het rijgedrag, maar ook wanneer je waarheen rijdt.

  • Particuliere polissen staan toeristenverhuur van woningen niet toe (05-09-2014)

    Er zijn tegenwoordig steeds meer woningeigenaren die hun huis aan toeristen verhuren via bijvoorbeeld sites als Wimdu en Airbnb. De eigenaren zijn dan echter niet verzekerd als er schade ontstaat door bijvoorbeeld brand of ongelukjes van de huurders.

  • 70 procent Nederlanders heeft een uitvaartverzekering (04-09-2014)

    De ruime meerderheid van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering, maar niet iedereen weet exact om welk type het gaat. Niet iedereen is op de hoogte van de kosten van de uitvaart, die overigens per regio verschillen.

  • De Social Check in de pers (03-09-2014)

    Recent heeft Verzekeringen.com het nieuws naar buiten gebracht dat bestaande klanten hun social media account(s) kunnen koppelen aan hun polis. In de media is inmiddels al veel publiciteit geschonken aan deze innovatieve dienstverlening binnen de verzekeringsbranche.

  • Premie autoverzekering afhankelijk van rijgedrag bij Fairzekering (01-09-2014)

    De nieuwe Nederlandse autoverzekeraar Fairzekering gaat het anders doen. Ze laten de hoogte van de premie naast het aantal schadevrije jaren ook afhangen van je rijgedrag.

Augustus 2014

  • Consument beter verzekerd door social media (29-08-2014)

    Door het koppelen van social media gegevens kunnen consumenten voortaan; besparen op hun verzekeringen, beter verzekerd zijn en cruciale gegevens sneller updaten. Het initiatief, gelanceerd door financiële webwinkel Verzekeringen.com, is vrijblijvend en bedoeld als proactieve hulp.

  • Top 5 schadeclaims reisverzekering in zomerperiode (28-08-2014)

    Verzekeraar Allianz heeft afgelopen vakantieperiode de cijfers verzameld van claims op de reisverzekering. Daaruit blijkt dat de bril het vaakst wordt geclaimd. Daarnaast komen de meeste meldingen binnen van diefstal van kleine bagagespullen.

  • Autoschade wel of niet claimen op autoverzekering? (27-08-2014)

    Als consument vraag je je bij autoschade vaak af of het interessanter is de schade zelf te betalen of deze te claimen op de autoverzekering. Vaak wordt geadviseerd om kleine schades niet te claimen bij de verzekeraar. Echter is het voor consumenten vaak onduidelijk hoeveel de reparatie van een deuk of kras gaat kosten.

  • Verzekerden kiezen voor fysiotherapie in basispakket zorgverzekering (26-08-2014)

    Er is een onderzoek uitgevoerd waarin verzekerden een keuze hebben mogen maken voor onderdelen die in het basispakket van de zorgverzekering zouden moeten worden opgenomen en mogen verdwijnen.

  • Opstalverzekering mogelijk duurder door ‘piekbuien’ (19-08-2014)

    Het KNMI voorspelt steeds hevigere, korte regenbuien die extreme schade kunnen veroorzaken, ook wel ‘piekbuien’ genoemd. Verzekeraars verwachten hierdoor sterk stijgende schadelasten. De premie van de opstalverzekering zal daardoor in de toekomst mogelijk tientallen euro’s per jaar hoger zijn.

  • Duurste autoverzekering in Londen (18-08-2014)

    Londen is volgens onderzoek van het Britse AA Insurance de duurste stad in het Verenigd Koninkrijk om een auto te verzekeren. De verzekeraar deed onderzoek naar de goedkoopste en duurste plaatsen in Engeland voor het afsluiten van een autoverzekering.

  • Inboedelverzekering gaat op de schop (15-08-2014)

    De verzekeraars maken een einde aan de uitgebreide dekking voor de inboedelverzekering. De reden daarvoor is dat consumenten massaal claims indienden en deze ook kregen toegewezen.

  • Inboedelverzekering voor studenten die nu op kamers gaan (12-08-2014)

    In de grote steden komen studenten massaal bijeen tijdens de introductieweken voor aanvang van het nieuwe studiejaar. Veel studenten gaan voor het eerst op kamers en dan is het van belang om een inboedelverzekering af te sluiten.

  • Autoverzekering voor 100.000 euro per jaar? (07-08-2014)

    Dacht jij veel te betalen voor je autoverzekering? Topvoetballer Cristiano Ronaldo betaalt heel wat meer voor zijn autoverzekeringen. Volgens een Spaanse vergelijkingssite betaalt de speler van Real Madrid gemiddeld 100.000 euro per jaar om zijn bolides te verzekeren.

  • Rijgedrag gaat premie autoverzekering bepalen (06-08-2014)

    Deze maand zal Fairzekering als nieuwe verzekeraar de testfase afronden, waarin gegevens van bestuurders zijn verzameld om op basis daarvan het risico op schade te bepalen. Het rijgedrag heeft op die manier invloed op de hoogte van de premie.

  • Hoe ziet de autoverzekering er over 5 jaar uit? (04-08-2014)

    Eerder waren er al plannen van verzekeraars om op basis van het rijgedrag van automobilisten de premie van de autoverzekering te laten bepalen. Naast het rijgedrag lijkt ook de introductie van de zelfrijdende auto de verzekeringsmarkt te gaan beïnvloeden. Wat gaan deze ontwikkelingen straks doen met de premie van de autoverzekering?

Juli 2014

  • Beleid schadevrije jaren autoverzekering niet gunstig voor jongeren (30-07-2014)

    Met ingang van het jaar 2016 wordt er een nieuw beleid ingevoerd met betrekking tot de schadevrije jaren van de autoverzekering. De nieuwe regels pakken voor de jonge automobilisten echter niet gunstig uit.

  • Veel claims op inboedel- en opstalverzekering na waterschade (29-07-2014)

    Er is op verschillende plaatsen in Nederland in een korte tijd zoveel regen gevallen, dat straten en woningen zijn ondergelopen. Dat betekent dat er door de verzekeraars veel claims verwacht worden op de inboedel – en opstalverzekering door waterschade.

  • De huisdierenverzekering: onzinverzekering nummer 9 (22-07-2014)

    In de special over ‘onzinverzekeringen’, vandaag de huisdierenverzekering. Voor de huisdierverzekering betaal je een fikse premie, terwijl deze verzekering een hoog eigen risico heeft. Daarnaast worden veel voorkomende klachten bij huisdieren niet vergoed. Lees waarom deze verzekering in onze ogen 'onzinnig' is.

  • ANWB autoverzekering populairst (21-07-2014)

    De autoverzekering van de ANWB is onder consumenten het populairst bevonden. Uit onderzoek van de WUA blijkt namelijk dat consumenten het liefst naar de website van de ANWB surfen voor het afsluiten van een autoverzekering.

  • Efficiënte controle levert zorgverzekeraars grote besparing op (16-07-2014)

    De zorgverzekeraars hebben vorig jaar strenge controles uitgevoerd en efficiënt ingezet op fraudebestrijding. Deze aanpak heeft de zorgverzekeraars een besparing opgeleverd van in totaal 356 miljoen euro.

  • Afsluiten vliegticketverzekering niet altijd nodig (14-07-2014)

    Bij het boeken van een vliegticket wordt steeds vaker de gelegenheid gegeven om een vliegticketverzekering af te sluiten. In de praktijk blijkt echter dat het vaak overbodig is om een vliegticketverzekering te nemen.

  • Einde autoverzekering bij indienen van te veel schadeclaims (08-07-2014)

    Een autoverzekering dient om schade te vergoeden aan derden of aan de eigen auto bij een cascopolis. Als er echter te vaak een schadeclaim wordt ingediend, dan kan dat leiden tot het einde van de autoverzekering.

  • Kortlopende reisverzekering soms goedkoper (03-07-2014)

    In Nederland heeft ongeveer 75 procent van de consumenten een reisverzekering, waarvan de ruime meerderheid over een doorlopende polis beschikt. Een klein deel van deze groep kan echter goedkoper uit zijn met een kortlopende reisverzekering.

  • InShared komt met nieuwe dekking autoverzekering (01-07-2014)

    Voor het eerst sinds 1996 komt er een geheel nieuwe dekking voor de autoverzekering op de markt. InShared gaat namelijk de Beperkt Casco EXTRA verzekering aanbieden. Hiermee krijgen autobezitters de helft van de kosten vergoed bij schade door eigen schuld of bij schade opgelopen tijdens het parkeren.

Juni 2014

  • Jonge bestuurders betalen 2,5 keer meer voor autoverzekering (25-06-2014)

    Het is bekend dat jongeren een hogere premie voor de autoverzekering betalen, maar nu blijkt dat jongeren van 18 en 19 jaar dit jaar nog duurder uit zijn. Zij betalen tot 2,5 keer meer voor de premie van de autoverzekering.

  • Autoverzekeraars constateren fraude bij autoreparaties (19-06-2014)

    Acht autoverzekeraars hebben meegedaan met een steekproef waarbij van vijfhonderd auto’s de reparaties zijn onderzocht die betrekking hadden op blikschade. Daaruit is gebleken dat bij 10 procent sprake is van fraude.

  • Meer dan 10 procent van de vakanties zonder reisverzekering (16-06-2014)

    Er zijn nog altijd mensen die onverzekerd op reis gaan. In het afgelopen jaar werden er in totaal meer dan 17 miljoen vakanties geboekt in het buitenland. Meer dan 10 procent daarvan vond plaats zonder dat er een reisverzekering voor was afgesloten.

  • Reisverzekering via online reisbureau valt duur uit (13-06-2014)

    Consumenten die op vakantie gaan en de reis via een online reisbureau boeken, doen er verstandig aan om niet daarbij direct een reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten.

  • Noodweerschade, wat vergoedt de verzekeraar? (11-06-2014)

    Afgelopen maandag heeft het flink gestormd in Nederland. In sommige delen van ons land regende het hard, gepaard met hagel en onweer. Dit veroorzaakte met name schade aan woning, auto en andere spullen. Veel Nederlanders weten niet dat veel schade kan worden geclaimd op de opstal- en/of inboedelverzekering.

  • Nieuwe polis voor zorgverzekering met lagere premie (03-06-2014)

    De minister van Volksgezondheid wil een nieuwe polis voor de zorgverzekering lanceren. Het gaat om de introductie van een nieuwe polisvorm die naast de bestaande opties zal komen, maar een lagere premie zal kennen.

  • Sluit reisverzekering af voor vertrek naar WK in Brazilië (02-06-2014)

    De voetbalfans die binnenkort naar het WK in Brazilië gaan om de wedstrijden bij te wonen en het Nederlands elftal aan te moedigen, worden aangeraden om voor vertrek een reisverzekering af te sluiten.

Mei 2014

  • De scholieren(ongevallen) verzekering: onzinverzekering nummer 8 (28-05-2014)

    Regelmatig sluiten scholen de ‘scholieren(ongevallen) verzekering’ af. Deze verzekering dekt schade door ongevallen, maar ook aan persoonlijke eigendommen. De verzekering is echter overbodig, omdat men de schade vaak kan claimen op andere verzekeringen.

  • Nederlanders zien benen van Robben graag verzekerd voor WK (22-05-2014)

    Nederlanders zien voor het WK voetbal graag dat de benen van Arjen Robben worden verzekerd. Het bedrag waarvoor de benen van de topvoetballer volgens de voetbalfans verzekerd zou moeten worden, komt uit op meer dan 4 miljoen euro.

  • Stijging premie woonverzekeringen met betere dekking (20-05-2014)

    De laatste jaren is de dekking van de woonverzekeringen verbeterd, maar dat is wel gepaard gegaan met een stijging van de premie voor woonverzekeringen, zoals de opstalverzekering en de inboedelverzekering.

  • Tot 30 procent foutieve klantgegevens bij verzekeraars (16-05-2014)

    Databases met klantgegevens van verzekeraars blijken in veel gevallen incomplete, foutieve informatie van verzekerden te bevatten. In voorkomende situaties kan het foutpercentage oplopen tot 30 procent.

  • Massaclaim door ontbreken vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandverzekering (12-05-2014)

    De Stichting Rechtsbijstandclaim gaat onder aanvoering van Jan-Hein Strop, die werkzaam is als financieel journalist, een collectieve procedure aanhangig maken in verband met het onthouden van de vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandverzekeringen.

  • 7 procent van consumenten is bekend met Keurmerk Klantgericht Verzekeren (09-05-2014)

    Momenteel is slechts 7 procent van de consumenten in Nederland bekend met het bestaan van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Het keurmerk staat voor kwaliteitsgarantie van de service en klantgerichtheid van verzekeraars.

  • Onzinverzekeringen: nummer 7 de smartphoneverzekering (08-05-2014)

    De smartphoneverzekering is zo’n verzekering waarbij je eigenlijk alleen het inkomen van een telecomwinkel/provider of verzekeraar verzekerd. Voor velen is de smartphone erg belangrijk en kunnen we eigenlijk niet zonder. Maar is het wel verstandig een smartphoneverzekering af te sluiten?

  • Verzekerden bij InShared ontvangen deel premie terug (06-05-2014)

    De verzekeraar InShared hanteert een zogenoemde Jaarbeloning voor verzekerden. In 2011 en in 2012 werd er niets uitgekeerd, maar over 2013 wordt nu voor het eerst wel weer een deel van de premie teruggegeven aan verzekerden.

  • Verzekeraars leiden consument naar specifieke polis zorgverzekering (01-05-2014)

    Zorgverzekeraars doen er van alles aan om consumenten die op zoek zijn naar een zorgverzekering in de richting van bepaalde polissen te leiden. Verschillende doelgroepen krijgen andere polissen voorgeschoteld.

April 2014

Maart 2014

  • Groningers en Friezen kiezen het vaakst gepaste dekking autoverzekering (28-03-2014)

    De automobilisten in Groningen en Friesland kiezen bij het afsluiten van een autoverzekering het vaakst voor een gepaste dekking in vergelijking met inwoners uit andere provincies in Nederland.

  • De pechhulp-thuis-verzekering: onzinverzekering nummer 2 (27-03-2014)

    Iedereen is wel bekend met de pechhulpverzekering. Eigenlijk een onzinnige verzekering wanneer je al mobiliteitsgarantie van de dealer hebt of lidmaatschap van de ANWB of RouteMobiel. Nog extremer is de pechhulp thuisverzekering: je bent dan verzekerd voor technische problemen in huis.

  • ProductRating Prijs 2014 voor reisverzekeringen bekendgemaakt (26-03-2014)

    Er worden regelmatig onderzoeken uitgevoerd naar reisverzekeringen en aan één daarvan is de ProductRating Prijs 2014 gekoppeld. Daarbij is er gekeken naar de prijs en kwaliteit van de reisverzekeringen.

  • Grootste onzinverzekering: nummer 1 de regenverzekering (25-03-2014)

    Wij Nederlanders willen graag goed verzekerd zijn en willen dan ook gedekt zijn voor de meest uiteenlopende risico’s. Dat heeft echter wel tot gevolg dat wij regelmatig onzinnige verzekeringen afsluiten. De Consumentenbond heeft hiervoor een top 10 samengesteld: dit keer wordt de regenverzekering uitgelicht.

  • Centraal Planbureau verwacht stijging premie zorgverzekering in 2015 (20-03-2014)

    Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht op basis van berekeningen dat er voor 2015 sprake zal zijn van een stijging van de premie van de zorgverzekering. Het CDA wil nu dat het kabinet daar alvast duidelijkheid over geeft.

  • Profiteer van korting op de inboedelverzekering bij goed beveiligde woning (19-03-2014)

    Meerdere verzekeraars geven graag een korting op de premie van de inboedelverzekering als er voorzorgsmaatregelen genomen worden om inbraak te voorkomen, zoals het aanbrengen van inbraakwerende sloten.

  • Premie autoverzekering elektrische auto gaat stijgen (13-03-2014)

    Het ligt in de lijn der verwachting dat de premie autoverzekering voor elektrische auto’s zal stijgen. Zodra verzekeraars genoeg gegevens hebben verzameld over onder meer de risico’s, zal de premie voor elektrische auto’s worden herzien.

  • Premie zorgverzekering 100 euro te hoog op jaarbasis (12-03-2014)

    Consumenten in Nederland blijken op jaarbasis 100 euro te veel aan premie zorgverzekering kwijt te zijn. Dat komt doordat verzekeraars vergoeding bieden voor behandelingen van zorgverleners, waarmee geen overeenkomst is gesloten.

  • Wijkverpleging in basisverzekering en stijging zorgpremie (06-03-2014)

    De wijkverpleging zal met ingang van 2015 weer in de basisverzekering worden opgenomen. Tegelijkertijd zal de premie van de zorgverzekering volgens Edith Schippers maximaal 20 euro op jaarbasis stijgen.

  • Vermoeden van grootschalige fraude met autoverzekering voor oldtimers (04-03-2014)

    Voor veel eigenaren van oldtimers is het bezit ervan sinds 1 januari 2014 duurder geworden en levert de verkoop minder op. Schade-experts constateren een toename van claims op oldtimerverzekeringen en hebben het vermoeden dat er sprake is van fraude.

Februari 2014

Januari 2014

  • Buiten de piste skiën? Mogelijk geen dekking op reisverzekering (29-01-2014)

    U moet niet te lichtzinnig denken over de gevaren die dreigen tijdens een wintersportvakantie. Let voorafgaand aan de reis goed op de dekking in uw zorgverzekering en de reisverzekering.

  • AFM houdt ontwikkeling arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in de gaten (28-01-2014)

    Op maandagavond 27 januari is er door het programma Tros Radar aandacht besteed aan de verhoging van de premie van arbeidsongeschiktheidsverzekering via de ‘en bloc clausule’. Ook de AFM houdt de ontwikkelingen op dat gebied in de gaten.

  • Opstalverzekering krijgt beperkte dekking bij leegstaande woning (22-01-2014)

    De dekking van de opstalverzekering kan worden beperkt indien er sprake is van een lange periode van leegstand van het huis. De geschillencommissie van het Kifid heeft daarover onlangs een bindende uitspraak gedaan.

  • Overlijdensrisicoverzekering wordt steeds goedkoper (21-01-2014)

    Uit onderzoek van MoneyView blijkt dat de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen in het afgelopen jaar met 4,5 procent gezakt zijn. Het kan lonend zijn om bestaande verzekeringen te beëindigen en nieuwe af te sluiten.

  • Schadevrije jaren voortaan vermeld op polis autoverzekering (20-01-2014)

    Met ingang van 1 januari 2014 moet het aantal schadevrije jaren voortaan worden vermeld op de polis van de autoverzekering. Voorheen werd alleen de positie op de bonus/malus ladder gemeld, maar daar is nu verandering in gekomen.

  • Nabestaanden Michael Jackson treffen schikking met verzekeraar Lloyd’s (17-01-2014)

    Vóór de dood van Michael Jackson blijkt er een annuleringsverzekering afgesloten te zijn met als verzekerd risico de comebacktour van Jackson. Twee maanden na het afsluiten van de verzekering overleed de zanger.

  • Meldcode achterhalen voor afsluiten autoverzekering (15-01-2014)

    Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft de verzekeraar een meldcode nodig. Deze code staat vermeld op de kentekencard, die per 1 januari 2014 is ingevoerd. De kentekencard wordt echter niet meer direct meegegeven bij de tenaamstelling.

  • Nieuwe campagne ‘Fijn dat we verzekerd zijn’ van start (14-01-2014)

    Deze week heeft het Verbond van Verzekeraars een nieuwe campagne gelanceerd met het motto ‘Fijn dat we verzekerd zijn’. Het gaat om een campagne met als doel consumenten zich bewust te laten worden van de waarde van verzekeren.

  • Nieuwe particuliere verzekering in België voor digitale imagoschade (09-01-2014)

    In België behoort het sinds kort tot de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten tegen imagoschade op het internet. Bedrijven kunnen een dergelijke verzekering al langer afsluiten, maar nu is het in België ook mogelijk voor particulieren.

  • Gratis winterbanden bij een autoverzekering van de Hema (08-01-2014)

    De Hema probeert aan de weg te timmeren als aanbieder van verzekeringen. Na een actieve reclamecampagne gericht op de zorgverzekering proberen ze ons nu over te halen om een autoverzekering af te sluiten bij de winkelketen. U krijgt vier winterbanden cadeau bij het afsluiten van een autoverzekering.

  • Dubbele premie voor honderdduizenden overstappers van zorgverzekering (06-01-2014)

    In de maand december heeft een groot aantal verzekeraars bij verzekerden die de zorgverzekering hebben opgezegd toch nog een premie geïnd voor de eerste maand van het nieuwe jaar.

  • Aanvullende zorgverzekering - meest gezocht naar steunzolen (02-01-2014)

    Gedurende de periode van 1 december tot 13 december heeft Independer bijgehouden waar het meest op gezocht werd als gewenste aanvullende dekking voor de zorgverzekering. Zoals verwacht wordt er veel gezocht naar ADHD-medicijnen. Het meest werd er echter gezocht naar de vergoeding voor steunzolen.

December 2013

November 2013

  • Meer dan 12.000 personen weigeren zorgverzekering (29-11-2013)

    In de afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen die zich beroepen op een geloofsovertuiging om geen zorgverzekering te hoeven afsluiten. Tegenwoordig zijn er al meer dan 12.500 personen die om die reden niet verzekerd zijn.

  • Marketingtrucjes van verzekeraars (27-11-2013)

    Een zorgverzekering afsluiten voor €63,50 per maand! Met dit soort lokkertjes proberen zorgverzekeraars nieuwe klanten aan te trekken. De zorgpremie kan inderdaad zo laag zijn, maar wel met een eigen risico van €860 per jaar. Iedere verzekeraar gebruikt een andere manier om op te vallen bij hun doelgroep.

  • Automobilisten dupe van overeenkomst verzekeraar met schadeherstelbedrijven (26-11-2013)

    Eigenaren van een auto die schade hebben geleden en hun auto naar een garage brengen voor reparatie, krijgen de auto veelal terug met goedkope onderdelen of imitatieonderdelen als gevolg van de overeenkomst met de verzekeraar.

  • Independer: Vergelijkende uitspraken Betch.nl onjuist (22-11-2013)

    De lancering van Betch.nl is niet geruisloos gegaan, het afzetten tegen Independer maakt veel reacties los op internet. Ook Independer reageert, via hun blog en een brief richting Betch zelf.

  • Ruim 40 procent consumenten kiest bij complexe producten voor adviseur (22-11-2013)

    Bij het afsluiten van verzekeringen en aanschaf van andere financiële producten wordt door bijna de helft van de consumenten een vergelijking gemaakt tussen aanbieders en 44 procent schakelt een adviseur in bij complexe producten.

  • Uniek grote verschillen in de premies van basisverzekeringen (20-11-2013)

    Er zijn altijd verschillen in de premies van de basisverzekeringen vast te stellen, maar voor de premies van de zorgverzekeringen in 2014 lijken de verschillen uniek groot te worden.

  • Betch opent aanval op "onafhankelijke" Independer (19-11-2013)

    De nieuwe online verzekeringsvergelijker Betch heeft de aanval geopend op marktleider Independer. Independer zou volgens de nieuwkomer klanten werven met nepkortingen en consumenten misleiden bij het kiezen van de goedkoopste verzekeraar. In een ludieke TV Reclame wordt het ‘vergelijkingsoog’ van Independer door Betch zelf onderzocht.

  • Zorgverzekering – geven vergelijkingssites tegenstrijdige adviezen? (19-11-2013)

    Afgelopen zaterdag is er in de Volkskrant en in de NRC kritiek geuit op de drie grootste vergelijkingssites van zorgverzekeringen. Het ging hierbij om Independer, ZorgKiezer en de Consumentenbond.

  • Consumentenbond adviseert de tijd te nemen voor overstappen zorgverzekering (14-11-2013)

    Een groot aantal zorgverzekeraars heeft de premie voor de zorgverzekeringen voor 2014 al bekendgemaakt, maar de Consumentenbond adviseert om niet direct over te stappen, maar rustig de tijd te nemen.

  • Aanvullende zorgverzekeringen worden beperkt (13-11-2013)

    Het goede nieuws voor 2014 is de lagere premie voor de basisverzekering. De aanvullende verzekeringen worden juist in prijs verhoogd, terwijl de dekkingen wordt teruggeschroefd.

  • Grootste zorgverzekeraars laten premies basisverzekering dalen (12-11-2013)

    Nu ook Menzis en CZ naar buiten zijn gekomen met de nieuwe premies voor de zorgverzekering 2014 is duidelijk geworden dat de grootste zorgverzekeraars in Nederland de premie van de basisverzekering laten dalen.

  • Onduidelijkheid zorgverzekering zorgt voor minder overstappers (06-11-2013)

    Het aantal Nederlanders dat daadwerkelijk overstapt ligt fors lager dan de intentie die men vooraf heeft. De complexiteit en onduidelijkheid over de zorgverzekering zijn de belangrijkste oorzaken. Generieke adviezen over het eigen risico, de dekking en polis maken het de consument niet makkelijker.

  • Jongeren kiezen in 2014 voor zorgverzekering zonder keuzevrijheid (06-11-2013)

    Uit onderzoek van ZorgWijzer.nl blijkt dat jongeren in 2014 massaal gaan kiezen voor een zorgverzekering zonder keuzevrijheid. Ze kiezen namelijk liever voor de natura zorgverzekering dan voor de restitutieverzekering of de combinatiepolis.

  • Consumentenbond organiseert veiling voor lagere premie zorgverzekering (05-11-2013)

    Er wordt door de Consumentenbond een veiling georganiseerd waar zorgverzekeraars aan kunnen deelnemen. Het doel is om consumenten zorgpakketten aan te bieden met een lage premie.

  • Peer to peer verzekeren, nieuwe trend? (01-11-2013)

    Via het Duitse Friendsurance kan men een verzekering afsluiten waar geen verzekeraar achter zit. Het risico wordt namelijk gedragen door je vrienden, maar ook andersom. Hoe meer vrienden je hebt, des te beter het risico is afgedekt. Het peer-to-peer verzekeringsconcept groeit hard en zoekt daarom uitbreiding naar andere landen.

Oktober 2013

  • Bijna 80% procent consumenten stapt online over van zorgverzekering (31-10-2013)

    In het afgelopen jaar zijn er een groot aantal consumenten overgestapt van zorgverzekering en bijna 80% daarvan heeft de overstap naar een andere verzekeraar online gemaakt.

  • Stormschade zeker 95 miljoen euro (30-10-2013)

    De storm van afgelopen maandag was de zwaarste sinds 1990. De zwaarste windstoot ging met 152 kilometer per uur over Lauwersoog. De eerste voorzichtige schattingen komen op een totale schadelast voor verzekeraars van 95 miljoen euro.

  • Tandartsverzekering niet erg populair onder consumenten (29-10-2013)

    Bijna vijftig procent van de verzekerden is het komend jaar niet van plan om een tandartsverzekering af te sluiten als aanvullende zorgverzekering. Veel verzekerden twijfelen nog over wat ze volgend jaar gaan doen, de hoogte van de premie is namelijk in veel gevallen nog niet bekend.

  • Premie Zilveren Kruis zorgverzekering wordt verlaagd (24-10-2013)

    De verzekeraar Achmea heeft besloten de premie voor de Zilveren Kruis zorgverzekering per 1 januari 2014 te verlagen. Ook de premies van andere zorgverzekeringen van het merk Achmea worden verlaagd.

  • 1,4 miljoen verzekerden gaan overstappen naar een andere zorgverzekeraar (23-10-2013)

    TNS Nipo heeft in opdracht van Independer onderzocht hoeveel verzekerden er vermoedelijk gaan wisselen van zorgverzekeraar per 2014. Maar liefst 11,6% van de verzekerden heeft het voornemen om over te stappen.

  • Nieuwe tandartsverzekering ontwikkeld door tandartsen (22-10-2013)

    De tandartsen in Nederland hebben geconstateerd dat er steeds minder vaak een tandartsverzekering door consumenten wordt afgesloten. Naar aanleiding daarvan komen de tandartsen nu met een eigen tandartsverzekering.

  • Centraal Beheer Achmea op social media de beste verzekeraar (18-10-2013)

    De Gouden Award van de Social Media Insurance Monitor is toegekend aan de verzekeraar Centraal Beheer Achmea. Deze verzekeraar is namelijk het afgelopen jaar op social media het meest actief geweest.

  • Consumenten met lijfrenteverzekering worden onvoldoende geïnformeerd (17-10-2013)

    De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vindt dat verzekeraars klanten met een lijfrenteverzekering niet voldoende informeren over de opties met betrekking tot het kapitaal dat via de verzekering is opgebouwd.

  • Zorgverzekeraars geven €541 miljoen uit aan marketing (16-10-2013)

    De komende maanden maken de zorgverzekeraars de premies bekend voor het jaar 2014. Per 1 januari hebt u weer de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeraar. Verzekeraars hebben al weer miljoenen euro’s gereserveerd om ons te verleiden om over te stappen.

  • Veel waterschades door langdurige regenval (15-10-2013)

    Afgelopen zondag hebben grote delen van Nederland last gehad van langdurige regenval. Vooral in de provincies Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland hebben de hoosbuien waterschades aangericht.

  • Eigen zorgverzekering van samenwerkende algemene ziekenhuizen (10-10-2013)

    De Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen brengen aan het einde van dit jaar een eigen zorgverzekering op de markt. De premie van deze zorgverzekering kan tot 10 procent lager uitvallen in vergelijking met eenzelfde zorgpolis van een andere verzekeraar.

  • Kwakzalverij door verzekeraars? (09-10-2013)

    Jaarlijks reikt de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) de Meester Kackadorisprijs uit. Dit jaar gaat de prijs naar een samenwerkingsverband van enkele zorgverzekeraars. Het gaat om de volgende (zorg)verzekeraars: VGZ, ONVZ, Achmea, Menzis en CZ.

  • Premie autoverzekering fors hoger in grote steden (08-10-2013)

    De premie van de autoverzekering ligt in grote steden fors hoger. De premie kan voor inwoners van de Randstad tot wel 2,5 keer zo duur uitvallen in vergelijking met de autoverzekeringspremie voor dorpelingen.

  • Verzekeraars van plan brandschade vaker te verhalen (04-10-2013)

    Verzekeraars in Nederland gaan van hun recht gebruikmaken om schade door brand te verhalen. De verandering in het beleid om brandschade daadwerkelijk te gaan verhalen gaat in per 1 januari 2014.

  • Nederlandse consumenten redelijk tevreden over verzekeraars (02-10-2013)

    Het Verbond van Verzekeraars heeft een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder negenduizend consumenten en daaruit blijkt dat de meerderheid redelijk tevreden is over zorgverzekeraars en schadeverzekeraars.

September 2013

  • OAD failliet! Betaalt mijn reisverzekering uit? (30-09-2013)

    Vorige week is de OAD Groep failliet verklaard. Een deel van het bedrijf gaat een doorstart maken. Wat gebeurt er met de bij OAD geboekte reis? Kunt u de schade claimen op uw reisverzekering of uw annuleringsverzekering?

  • Consumentenbond start actie Premiejagen voor lagere premie zorgverzekering (27-09-2013)

    De Consumentenbond is van mening dat de premie voor zorgverzekeringen in 2014 met 300 euro omlaag kan en is de actie ‘Premiejagen’ gestart om steun voor de eis van een lagere zorgpremie te krijgen.

  • Groot aantal autobezitters is oververzekerd met all risk autoverzekering (25-09-2013)

    Er blijken in Nederland miljoenen autobezitters een all risk autoverzekering te hebben terwijl de waarde van de auto niet meer in verhouding staat tot de vaak dure all risk dekking.

  • DSW verlaagt de zorgpremie in 2013 en 2014 (24-09-2013)

    De Schiedamse zorgverzekeraar DSW heeft de premie voor de zorgverzekering tussentijds verlaagd. In de laatste drie maanden van het jaar maken verzekeraars normaal gesproken de premies bekend voor het komende verzekeringsjaar. DSW heeft de premie nu nog verlaagd voor 2013 en voor 2014 een verdere verlaging aangekondigd.

  • Premie zorgverzekering kan in 2014 omlaag (19-09-2013)

    Minister Edith Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft tijdens Prinsjesdag naar buiten gebracht, dat de premie voor de zorgverzekering in 2014 op jaarbasis met 24 euro kan dalen.

  • Verschillen in premie uitvaartverzekeringen zijn groot (17-09-2013)

    Uit een onderzoeksanalyse van Independer is gebleken, dat de verschillen in premie van de uitvaartverzekeringen groot zijn. De duurste uitvaartverzekering kent een ruim twee keer zo hoge premie dan de goedkoopste uitvaartverzekering.

  • Meeste bagage schadeclaims reisverzekering deze zomer uit Spanje (12-09-2013)

    Deze zomer zijn de meeste bagageschadeclaims voor de reisverzekering voortgekomen uit vakanties naar Spanje. De schadeclaims voor verloren geraakte of beschadigde bagage staat op een tweede plaats, het meeste geclaimde voorwerp is de smartphone.

  • Negen procent van de verzekerden wil overstappen van zorgverzekering (10-09-2013)

    In de maand september worden naar verwachting de eerste premies van de zorgverzekeringen voor het jaar 2014 bekendgemaakt en het blijkt dat negen procent van de consumenten voornemens is om van zorgverzekering te veranderen. Dit blijkt uit de uitkomsten van een stelling van ZorgWijzer.

  • De gevolgen van de kredietcrisis op een levensverzekering (09-09-2013)

    Het gros van de mensen heeft een levens- of kapitaalverzekering. Doorgaans wordt zo’n verzekering afgesloten als onderdeel van een hypotheek of om nabestaanden verzorgd achter te laten blijven. Na het aflopen van de hypotheek of bij overlijden, wordt er dan een vast bedrag uitgekeerd.

  • Keuze herstel ruitschade beperkt bij autoverzekering (06-09-2013)

    Automobilisten die met ruitschade aan de auto geconfronteerd worden, doen er goed aan eerst de polisvoorwaarden van de autoverzekering eens na te kijken. De keuze voor het herstellen van ruitschade bij een willekeurig herstelbedrijf wordt namelijk vaak beperkt door de verzekeraar.

  • Onzekerheid over verlaging premie zorgverzekering 2014 (05-09-2013)

    Het optimisme van minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, over een mogelijke verlaging van de premie zorgverzekering voor 2014 is wat voorbarig geweest. Het is namelijk allerminst zeker dat de winsten van de zorgverzekeraars worden doorberekend naar een lagere premie.

  • Uitvaartverzekeraars doen het goed op het web (03-09-2013)

    In de verzekeringsbranche scoren vooral uitvaartverzekeraars goed, blijkt uit de WUA! Top 100 websites van dit jaar. Verzekeraar Monuta staat als hoogste genoteerd, vorig jaar was DELA nog het beste in de categorie verzekeraars. Vooral een duidelijke verzekeringspremie is voor de consument doorslaggevend.

Augustus 2013

  • Zorgverzekeraars bundelen krachten tegen misbruik (29-08-2013)

    Het ongepast en oneigenlijk gebruik van zorg wordt met een nieuw actieprogramma van Zorgverzekeraars Nederland hard aangepakt. De zorgverzekeraars gaan zich met het programma ‘Zinnige zorg, zuivere rekening’ richten op het volledige zorgproces, van wetgeving tot controle achteraf.

  • ADHD'ers gediscrimineerd? (23-08-2013)

    De vereniging voor volwassenen met ADHD/ADD, Impuls, beschuldigt verzekeraars van discriminatie. Tientallen mensen met een gedragsstoornis hebben hiervan bij Impuls melding gedaan.

  • Lichte winst voor ASR mede door kostenbesparingen (21-08-2013)

    Mede door kostenbesparingen en hogere beleggingsresultaten wist verzekeraar ASR in het eerste half jaar 110 miljoen euro winst te boeken. Dat is 5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet daalde echter ook met 5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2012.

  • Kosten zorgverzekering omlaag, eigen risico omhoog (15-08-2013)

    Nederlanders kiezen er vaker voor het eigen risico te verhogen waardoor de premie van de zorgverzekering omlaag gaat. Uit onderzoek van de Nederlands Zorgautoriteit (NZa) blijkt dat de zorgverzekering dit jaar gemiddeld 13 euro goedkoper is dan in 2012.

  • Verzekeraars kampen vaker met zware fraudegevallen (12-08-2013)

    Steeds vaker stuiten verzekeraars op zware fraudegevallen. Het gaat daarbij om verzekerden die bijvoorbeeld een compleet auto-ongeluk in scène zetten. In vijf jaar tijd is het aantal grote fraudezaken met een kwart toegenomen. Dat stelt het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit maandag in het AD.

  • Autoverzekeringen vergelijken via Google in Frankrijk (07-08-2013)

    Eerder konden Engelse consumenten al gebruik maken van een vergelijkingstool van Google voor autoverzekeringen. De zoekgigant heeft nu ook in Frankrijk een soortgelijke tool geïntroduceerd. Consumenten kunnen premievergelijkingen bekijken en polissen sluiten.

  • Overstromingen drukken winst Axa en Allianz (05-08-2013)

    De grootste verzekeraar van Europa, Allianz, heeft vrijdag bekendgemaakt dat de overstroming in Duitsland, eerder dit jaar, de winst drukten met ongeveer 330 miljoen euro. Ook bij verzekeraar Axa, die eveneens vrijdag de kwartaalcijfers bekendmaakte, drukten de overstroming de winst met 73 miljoen euro.

  • Basisverzekering: geen werelddekking meer voor ziektekosten (01-08-2013)

    Iedereen in Nederland is verplicht in ieder geval een basisverzekering te hebben voor ziektekosten. In die basisverzekering is een dekking opgenomen voor de kosten van medische behandeling, ongeacht waar die plaatsvindt. Er is dus een werelddekking.

Juli 2013

  • Fraude met autoruitschade (25-07-2013)

    Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt het Nederlandse publiek voor fraude met autoruitschade. Sommige herstelbedrijven blijken te rekeningen dubbel te declareren: bij de verzekeraar en vervolgens óók bij de klant.

  • Sparen bij ZwitserLeven (23-07-2013)

    Verzekeraars beperken zich allang niet meer tot alleen verzekeringsproducten. Bij verschillende verzekeringsmaatschappijen kan de klant ook een spaarrekening openen. De vraag is of de klant daarmee een hogere rente op zijn spaargeld krijgt dan bij de bank.

  • Achmea in de hooiberg (19-07-2013)

    Het prachtige zomerweer is heerlijk voor iedereen die vakantie heeft, maar het brengt echter ook risico's met zich mee. Zo lopen boeren het risico dat hun hooiberg in brand vliegt door hooibroei. Daardoor zijn deze maand al verschillende boerenschuren afgebrand. Achmea probeert dat te voorkomen.

  • Restitutiepolis blijft bestaan in nieuw zorgakkoord (17-07-2013)

    Ook in het nieuwe zorgakkoord blijft de restitutiepolis bestaan. Dat zijn Minister Schippers van Volksgezondheid, Zorgverzekeraars Nederland en de zorgsector in de zorgakkoorden voor 2014 overeengekomen. Wel zullen er belangrijke aanpassingen plaatsvinden om kostenstijgingen in de zorg terug te dringen.

  • Koffers op 1 bij vakantieclaims (16-07-2013)

    Gespecialiseerde reisverzekeraars zitten in de drukste tijd van het jaar. Inmiddels zijn sommige mensen alweer terug van hun zomervakantie. Anderen staan op het punt om te vertrekken. Op al die reizen zal ook weer regelmatig schade geleden worden.

  • Patiënten inzetten bij terugdringen zorgfraude (11-07-2013)

    In de strijd tegen zorgfraude wil de minister de medewerking van patiënten vragen. Ze gaat de zorgverzekeraars verzoeken hiervoor een stimulans te bedenken. Een bonus bij het ontdekken van een fout in de ziekenhuisrekening bijvoorbeeld.

  • Lagere premie bij brandveiligheid (05-07-2013)

    De premies van brandverzekeringen zouden meer afgestemd kunnen worden op de mate van brandveiligheid. Een korting op de premie bij aandacht voor brandveiligheid - en een toeslag bij gebrek daaraan - zou volgens de brandweer heel logisch zijn.

  • Verloren spullen vaak niet geclaimd (02-07-2013)

    De meeste vakantiegangers gaan verzekerd op reis. Toch blijkt dat velen de verzekering niet aanspreken als ze tijdens de vakantie spullen kwijtraken. Terwijl er vaak wel degelijk dekking is.

Juni 2013

  • Steeds meer wanbetalers zorgverzekering (28-06-2013)

    De premie voor de zorgverzekering drukt in veel huishoudens zwaar op het maandelijkse budget. Er zijn dan ook steeds meer mensen die het niet lukt deze premie te blijven betalen. Uit cijfers van het CVZ blijkt dat het aantal wanbetalers groeit.

  • Verzekeraar DAS ook geraakt door crisis (26-06-2013)

    Ook rechtsbijstandverzekeraar DAS merkt de crisis in de portemonnee. Dit komt enerzijds door de toename van de kosten, en anderzijds moeten meer inspanningen worden verricht om rekeningen betaald te krijgen. In 2012 boekte de verzekeraar een omzet van 276 miljoen euro.

  • Minder doorlopende reisverzekeringen (21-06-2013)

    Uit onderzoek blijkt dat er veel minder mensen met een doorlopende reisverzekering zijn dan vorig jaar. Het opzeggen van de reisverzekering is logisch voor wie niet op vakantie gaat. Er blijken echter ook meer mensen juist onverzekerd op reist te gaan.

  • Premie autoverzekering is vooral voor jongeren probleem (19-06-2013)

    Vooral jonge automobilisten hebben de grootste moeite de premie van de autoverzekering op tijd te betalen. Niet alleen jongeren, ook volwassenen hebben steeds vaker een betalingsachterstand. Het aantal wanbetalers is volgens Independer in de eerste vier maanden van dit jaar verdubbeld in vergelijking met vorig jaar.

  • Helderheid over schadevrije jaren (18-06-2013)

    De premies voor autoverzekeringen worden onder andere bepaald op basis van het aantal schadevrije jaren van de verzekerde. Over die schadevrije jaren krijgen klanten tot nu toe niet voldoende helderheid. Daar gaan de verzekeraars nu iets aan doen.

  • Waakhond onderzoekt uitvaartverzekeringen (14-06-2013)

    Bij de AFM zijn veel klachten binnengekomen over adviseurs van uitvaartverzekeringen. Het lijkt er sterk op dat een aantal advieskantoren het niet zo nauw neemt met de regels. Enkele daarvan worden nu nader onderzocht, twee zelfs met naam genoemd.

  • Verbond van Verzekeraars pleit voor collectieve overstromingsverzekering (12-06-2013)

    Nederlanders moeten zich financieel kunnen indekken tegen het risico van overstromingen. Het Verbond van Verzekeraars pleit daarom voor een collectieve overstromingsverzekering. De mededingingswaakhond wil in 2014 een verplichte dekking invoeren, maar stuit nog op weerstand.

  • Goedkopere levensverzekering voor mannen (11-06-2013)

    Sinds december 2012 moeten levensverzekeraars voor mannen en vrouwen gelijke premies hanteren. Voor die tijd was het heel normaal dat vrouwen minder betaalden voor een overlijdensdekking, vanwege hun hogere levensverwachting. Mannen zijn nu goedkoper uit.

  • Nieuwe zorgverzekeraar op komst (07-06-2013)

    Er komt een nieuwe zorgverzekeraar. Geen nieuwe naam of een nieuw product van een bestaande verzekeraar - een echt nieuwe verzekeraar. ANNO12 is de naam - de oprichters hebben net genoeg kapitaal om een vergunning aan te vragen bij De Nederlandsche Bank.

  • Europeesche introduceert vernieuwde doorlopende reisverzekering (05-06-2013)

    Vanaf 6 juni zal Europeesche Verzekeringen een vernieuwde doorlopende reis- en annuleringsverzekering introduceren. De verzekeraar concludeerde op basis van uitgebreid klantonderzoek dat men het product moest aanpassen aan de veranderende markt.

  • Verzekering tegen cybercrime (04-06-2013)

    Webshophouders blijken niet serieus na te denken over de risico's die zij lopen. Toch heeft één op de vijf webwinkels last van cybercrime. Dat kan flinke omzetgevolgen hebben. Dit risico is bij de meeste winkeliers niet verzekerd.

Mei 2013

  • Klant bepaalt inhoud verzekering (31-05-2013)

    Online verzekeraar Nederlanden van Nu vraagt Nederland wat ze nodig vinden om te verzekeren. Op een speciale website kan iedereen stemmen op stellingen over verzekeringen. Zo wil de verzekeraar het publiek betrekken bij het aanpassen van haar polissen.

  • Autoverzekering voor jongeren fors duurder (29-05-2013)

    Voor een autoverzekering betalen jongeren tot 20 jaar twee keer zoveel dan 30-plussers. Dat blijkt uit een berekening van 180.000 vergelijkingen die afgelopen maanden werden gemaakt op vergelijkingssite Independer.

  • Verzekerd fietsen in de stad duurder (28-05-2013)

    Bij de aanschaf van een gloednieuwe fiets kiezen veel mensen ervoor deze te verzekeren. Zo dekt men het risico van diefstal af. De kosten van een fietsverzekering blijken behoorlijk uiteen te lopen.

  • Consumentenbond klaagt over uitvaartverzekeringen (24-05-2013)

    In haar nieuwste Geldgids heeft de Consumentenbond zich gestort op de wereld van de uitvaartverzekeringen. Specifiek draait het om de kosten die uitvaartverzekeraars in rekening brengen bij hun klanten. Die blijken totaal onduidelijk.

  • Vergelijken inboedelverzekering kan flink geld besparen (22-05-2013)

    Consumenten kunnen flink geld besparen door regelmatig hun inboedelverzekering te vergelijken. Uit een onderzoek van MoneyView blijkt dat prijsvergelijken bij inboedelverzekeringen nog altijd loont. Afgelopen 15 maanden zijn de premies van deze verzekering gemiddeld met 3,5 procent gestegen.

  • Verzekeraar Orion Direct beschuldigd van fraude (17-05-2013)

    Afgelopen week behandelde het consumentenprogramma Tros Radar een mogelijke fraude bij verzekeraar Orion Direct. Deze verzekeraar bestaat sinds 2009 niet meer zelfstandig, sinds de overname door Allsecur. Ex-medewerkers legden haarfijn uit op welke wijze er bij Orion Direct gefraudeerd werd.

  • Premie zorgverzekering veel te hoog (15-05-2013)

    Nederlanders betalen jaarlijks tot 300 euro te veel aan premie voor de zorgverzekering. Deze te hoge premie wordt veroorzaakt door slim declarerende zorginstellingen en fraude in de zorg.

  • Steeds minder trouw aan zorgverzekeraar (14-05-2013)

    De tijd dat we automatisch bij het regionale ziekenfonds waren aangesloten ligt al ver achter ons. Steeds meer mensen blijken zich dat te beseffen: de neiging om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar wordt elk jaar groter.

  • Verzekeraars negeren mobiele surfers (10-05-2013)

    Het verschijnsel smartphone is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, net als de tablet. De Nederlander gebruikt deze apparaten intensief om te internetten. Veel bedrijven springen daar actief op in, andere echter niet. Verzekeraars lijken tot de laatste groep te behoren.

  • Anouk in verzekeringscommercial (07-05-2013)

    Anouk wil niet in een hokje gestopt worden. De als ruig bekend staande Haagse zangeres verbaasde velen al door zich op te werpen als Nederlandse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Met een optreden in een verzekeringscommercial zet ze weer zo'n verrassende stap.

  • Koningsvaart werd verzekerd door Klap (02-05-2013)

    De Koningsvaart op 30 april werd verzekerd door de Amsterdamse assurantiemakelaar Klap. Na Sail Royal Greenwich in Londen tijdens de Olympische Spelen en de Amsterdam Gay Pride 2012, heeft de verzekeraar nu weer een groot en bijzonder evenement toegevoegd.

April 2013

  • Speciale verzekering voor ernstige aandoeningen (29-04-2013)

    Er is een nieuw soort verzekering verkrijgbaar in Nederland: de Ernstige Aandoeningen Polis. Via tussenpersonen die zijn aangesloten bij DAK kunnen consumenten deze polis afsluiten. De risico's worden gedragen door ACE European Group Ltd. De polis beschermt tegen de financiële gevolgen van een ernstige ziekte.

  • Verzekeraar biedt verzekering voor whiskycollectie (24-04-2013)

    Whiskyliefhebbers kunnen nu hun collectie gaan verzekeren. Vincent van ’t Westeinde heeft een oplossing gevonden die het mogelijk maakt whisky flessen te verzekeren.

  • Probleem met schadevrije leasejaren (23-04-2013)

    De premie die in rekening gebracht wordt voor een autoverzekering is sterk afhankelijk van het aantal schadevrije jaren. Verzekeraars kijken daarbij in eerste instantie alleen naar de schadevrije jaren in de eigen auto. Ex-leaserijders moeten meer moeite doen. Oók in het nieuwe systeem dat in aantocht is.

  • Redelijkheid belangrijker dan polisvoorwaarden (19-04-2013)

    Sommige consumenten hebben het idee dat een verzekeraar eigenlijk niet wil uitkeren en zo vaak mogelijk een beroep doet op de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden. Dat daar bovendien niets tegenin te brengen is. Toch blijkt het zin te hebben zo'n zaak aan te kaarten bij het Kifid.

  • Zorgpremie moet omlaag na recordwinst (18-04-2013)

    Als het aan de belangenvereniging voor medici en paramedici VvAA ligt dan moeten verzekeraars de premie met 15 euro kunnen verlagen. De megawinst die zorgverzekeraars afgelopen jaar hebben geboekt moet ten goede komen aan een premieverlaging.

  • Het risico van de zzp'er (16-04-2013)

    Steeds meer werknemers gaan - al dan niet noodgedwongen - aan de slag als zzp'er. Vrijheid, geen loondienst, flexibiliteit... zolang er opdrachten zijn is het leven van een zzp'er heel mooi. Veel van hen zien de risico's echter over het hoofd.

  • Zorgverzekeraars worden gewaarschuwd (12-04-2013)

    De winsten van onze zorgverzekeraars zijn torenhoog. In 2012 hebben deze bedrijven maar liefst 1,4 miljard euro aan winst geboekt. In 2011 was dat nog 500 miljoen euro. Dat is een doorn in het oog van verschillende politieke partijen. Vooral SP en PvdA trekken aan de bel.

  • Snelheidsduivels gaan mogelijk meer premie betalen (10-04-2013)

    Nederlanders die graag te hard rijden en vaak op drukke locaties rijden, gaan mogelijk meer premie betalen. Verzekeraars hebben plannen om het rijgedrag van mensen in de gaten te houden via applicaties op smartphones.

  • Veel extra branden door oostenwind (09-04-2013)

    Het koude, droge weer van de afgelopen weken is de oorzaak van veel extra branden. Verschillende natuurgebieden hebben er last van, maar er zijn ook mee woningbranden.

  • Tot 100 jaar verzekerd (05-04-2013)

    Het afsluiten van een levensverzekering wordt moeilijker en duurder naarmate de verzekerde ouder is. Dat is niet vreemd: het risico van overlijden groeit ieder levensjaar. Een nieuwe polis voor ouderen is daardoor vaak een probleem. Nu niet meer: er is een nieuwe overlijdensverzekering, speciaal voor 50-plussers.

  • Druk in rechtsbijstand door crisis (02-04-2013)

    De rechtsbijstandsverzekeraars hebben het druk. De crisis zorgt voor veel ontslagen en faillissementen, met als gevolg een groeiend aantal arbeidszaken. Wellicht stevenen we op een record af voor 2013.

Maart 2013

  • Provisieverbod voor veel Nederlanders nog onbekend (29-03-2013)

    Drie maanden na de invoering van het provisieverbod op complexe verzekeringsproducten, blijkt dat 78 procent van Nederland niet bekend is met dit provisieverbod. Daarnaast ziet bijna de helft van de Nederlanders het nut van het verbod niet in.

  • Bezuinigen op zorgverzekering populair (28-03-2013)

    De zorgverzekering kost in een gemiddeld gezin een behoorlijke hap uit het maandbudget. Steeds meer mensen zijn zich daarvan bewust, en doen er ook iets aan. Meer dan één op de vijf verzekerden heeft in 2013 een goedkopere ziektekostenpolis dan in 2012.

  • Nederlander rijdt vaak door met schade (27-03-2013)

    Slechts een kwart van de Nederlanders laat de schade aan de auto direct repareren. Naast het feit dat we relatief veel schade rijden, worden auto’s niet goed onderhouden. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders wereldkampioen schade rijden zijn.

  • Schadevrije jaren kloppen niet altijd (26-03-2013)

    Bij elke autoverzekering wordt gewerkt met schadevrije jaren. Voorheen werd bij het stopzetten van een verzekering een papieren royementsverklaring opgestuurd. Tegenwoordig gaan de schadevrije jaren digitaal in het systeem Roy-Data. Dat blijkt echter vaak niet eerlijk te gaan.

  • CPB: zorgkosten meer voor de zieken (22-03-2013)

    Het Centraal Planbureau (CPB) heeft een rapport gepubliceerd over de zorg, en dan met name over de kosten van de zorg. Die rijzen immers de pan uit. Om dat een halt toe te roepen moet er iets gebeuren. Het CPB wil terug naar een verschil in de kwaliteit van de zorg - afhankelijk van de dikte van de portemonnee.

  • Via Facebook verzekeren met Kroodle (20-03-2013)

    Het nieuwe merk Kroodle van AEGON maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van enige instantie een verzekering af te sluiten via Facebook. Kroodle biedt sinds afgelopen week een inboedel-, opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering aan.

  • Geld weggooien door oververzekering (19-03-2013)

    De Nederlandse bevolking staat bekend als behoorlijk zekerheidszoekend. Dat blijkt uit de doorlopende groei van de spaarkapitalen, en uit de mate waarin we verzekerd zijn. Bij veel mensen is sprake van oververzekering: door dubbele dekkingen gooien veel Nederlanders geld weg.

  • Belastinginspecteur is geen verzekeringsadviseur (15-03-2013)

    Bij de rechtbank in Breda is een zaak behandeld waarin een vrouw de Belastingdienst aanklaagde over het feit dat hij haar niet goed geadviseerd had over een levensverzekering. De rechtbank was duidelijk in haar antwoord: een belastinginspecteur is géén verzekeringsadviseur.

  • Online sluiten verzekeringen populair (12-03-2013)

    In 2012 werd bijna de helft van de nieuwe verzekeringen in Nederland via internet afgesloten. Dit blijkt uit onderzoek van GfK. Vooral verzekeren via de laptop blijkt enorm populair.

  • Ziekenhuiszorg hoogste kostenpost uit basisverzekering (11-03-2013)

    De ziekenhuiszorg neemt verreweg het grootste deel in van de zorgkosten uit de basisverzekering. In 2010 werd voor zorg die onder de basisverzekering valt gemiddeld € 2.100 per Nederlander uitgekeerd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  • Misschien boete voor zorgverzekeraars (08-03-2013)

    Bij het controleren van de jaarcijfers van zorgverzekeraars heeft de Nederlandse Zorgautoriteit flinke fouten gevonden. Vijf van de maatschappijen zouden zelfs een boete kunnen krijgen.

  • Kleine schades zorgen voor hoge kosten bij verzekeraar (07-03-2013)

    Verzekeringsmaatschappijen krijgen vaker claims voor kleine schades binnen. Waar de Nederlander voorheen laks was met het invullen van de benodigde papieren, is tijdens de crisis iedere euro meegenomen.

  • Overlijdensverzekering kan vaak veel goedkoper (05-03-2013)

    In Tros Radar werd gisteren de overlijdensrisicoverzekering in de schijnwerpers gezet. Doordat de premies voor deze verzekeringen enorm gedaald zijn, is de kans groot dat uw verzekering nu veel goedkoper afgesloten kan worden. Tot maar liefst 77 procent.

  • Werkloosheidsrisico vaker verzekerd (01-03-2013)

    Het afsluiten van een lening of hypotheek brengt risico's met zich mee. Het geleende geld moet immers wel terugbetaald worden. Oók als de kredietnemer zijn baan verliest. Steeds meer mensen kiezen ervoor het werkloosheidsrisico te verzekeren.

Februari 2013

  • Onderhandelingen Slotervaart en Achmea opnieuw geopend (27-02-2013)

    Zorgverzekeraar Achmea opent opnieuw de onderhandelingen met het Slotervaartziekenhuis en verwacht binnenkort een nieuw contract. Eerder liepen de onderhandelingen nog spaak, maar bestuursvoorzitter Willem van Duin meldt dat de gesprekken zijn hervat.

  • Unigarant en ANWB hebben nieuwe watersportverzekering (26-02-2013)

    Op vakantie gaan met de eigen boot is voor veel Nederlanders een heerlijke vrijheid. Zo'n reis blijft vaak in of nabij Nederland, en waarom ook niet? Dan is er ook geen verzekering nodig die verder reizen dekt. Daar hebben Unigarant en ANWB werk van gemaakt.

  • Oplichter doet zich voor als AFM (22-02-2013)

    De AFM waarschuwt voor een mogelijke oplichter. De man doet zich voor als een medewerker van de toezichthouder. Met dat verhaal belt hij aan bij consumenten, om informatie over hun financiën los te peuteren.

  • Univé gaat gefaseerd banen schrappen (20-02-2013)

    Verzekeraar Univé gaat de komende drie jaar reorganiseren. In totaal worden er ruim driehonderd banen geschrapt en is men van plan meer te investeren in IT.

  • Geen zorg in Slotervaart voor Achmea klanten (19-02-2013)

    Gesteggel rondom het contract tussen het Slotervaart Ziekenhuis en zorgverzekeraar Achmea heeft ertoe geleid dat Achmea klanten niet meer naar dat Amsterdamse ziekenhuis kunnen voor nieuwe behandelingen. Een dieptepunt in de zorgverzekeringshistorie.

  • Verzekeraars belemmerd bij aanpak piraterij (15-02-2013)

    Piraterij is voor vrachtschepen een groot probleem. Een aantal stukken wereldzee zijn bijzonder gevaarlijk om te bevaren, het wemelt er van de piraten. Reders zijn verzekerd, dus verzekeraars doen graag mee in de strijd tegen de piraten. Alleen helpen de regels niet mee.

  • Verzekeraar moet eerder duidelijkheid geven over zorgcontract (14-02-2013)

    Zorgverzekeraars moeten worden verplicht om vóór 1 november duidelijkheid te geven over contracten met zorginstellingen. Independer en de Consumentenbond pleiten ervoor dat consumenten eerder weten waar zij aan toe zijn.

  • Levensverzekeraars hebben het zwaar (12-02-2013)

    De verzekeraars in ons land die het vooral van levensverzekeringen moeten hebben, moeten hard vechten om te overleven. Ze kampen met een enorme terugloop in het aantal nieuw afgesloten polissen voor vermogensopbouw. Dat DNB zich ermee bemoeit is niet bepaald geruststellend.

  • Verplichte verzekering voor overstromingen? (08-02-2013)

    Het was tot voor kort in Nederland niet mogelijk om het risico van een overstroming te verzekeren. Daarin zijn we één van de weinige westerse landen. Nu is het het risico in ons laaggelegen land ook wel relatief groot. Juist een reden om er een verzekering voor te willen afsluiten.

  • Verzekeraars bundelen informatie voor aanpak zorgfraude (07-02-2013)

    Door het delen van informatie hopen verzekeraars fraudeurs harder te kunnen aanpakken. Verzekeraars gaan hiervoor samenwerken met het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars.

  • Premie dure auto's omhoog? (05-02-2013)

    Het ene automerk is populairder dan het andere. Dat is natuurlijk te zien aan het aantal exemplaren dat op de weg rondrijdt. Helaas heeft ook het dievengilde duidelijke voorkeuren: sommige merken worden vaker gestolen dan andere. En dat gaan we merken in de premie van de autoverzekering.

  • SNS Reaal is nu van de staat (01-02-2013)

    Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft een in zijn ogen onvermijdelijke stap gezet: het nationaliseren van SNS Reaal. De bank-verzekeraar stevende regelrecht af op een faillissement, wat desastreus zou zijn voor het Nederlandse financiële systeem.

Januari 2013

  • Veilig kopen met de online aankopen verzekering (30-01-2013)

    Tijdens de Webwinkel Vakdagen in Utrecht heeft Centraal Beheer Achmea een nieuwe verzekering voor online aankopen geïntroduceerd. Met de Koopzeker verzekering bent u verzekerd van tijdige en correcte levering van online gekochte producten.

  • Stress over SNS Reaal (28-01-2013)

    De berichtenstroom over SNS Reaal houdt maar niet op. De bank-verzekeraar verkeert in ernstige problemen, en het reddingsplan van de andere grootbanken is geblokkeerd door Brussel. Houdt de staat SNS Reaal overeind?

  • Beveiliging huis kan met subsidie (25-01-2013)

    Een overval gaat het slachtoffer niet in de koude kleren zitten. Bovendien blijkt dat zij een verhoogde kans hebben om nogmaals overvallen te worden. Geen wonder dat slachtoffers van een overval behoefte hebben aan extra beveiliging van hun woning. Wat veel mensen niet weten, is dat hiervoor een subsidieregeling bestaat.

  • Serviceabonnement voor fietsen (18-01-2013)

    De fietsverzekering bestaat al langer. Gezien het aantal dure fietsen dat gestolen wordt is dat vaak ook geen overbodige luxe. Helaas gaat er ook weleens iets anders mis met een fiets. Dat heeft Europeesche Verzekeringen op een idee gebracht.

  • Verplichte zorgpremie wordt niet door iedereen betaald (16-01-2013)

    Honderdduizenden Nederlanders zouden volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek hun verplichte zorgpremie niet betalen. Het gaat om in totaal bijna 300.000 wanbetalers verspreid over het hele land.

  • Twee miljoen extra schade door sneeuw (15-01-2013)

    De sneeuwval van vandaag heeft voor een record aan files in de ochtendspits gezorgd. Het winterweer heeft dus in ieder geval veel tijd gekost. En dat niet alleen: er waren natuurlijk ook veel ongelukken.

  • Miljardenclaim voor verzekeraars door misleidende berekeningen (11-01-2013)

    Verzekeraars zouden volgens Vereniging Woekerpolis.nl jarenlang ten onrechte hun klanten misleidende berekeningen hebben voorgeschoteld in aangeboden offertes. Nog deze maand zullen de grootste beleggingsverzekeraars worden geconfronteerd met collectieve claims van duizenden cliënten.

  • Vuurwerk zorgt voor miljoenen aan schade (10-01-2013)

    Tijdens de jaarwisseling is er weer voor heel veel geld aan vuurwerk de lucht in geschoten. Na het afsteken komen er nog eens miljoenen aan kosten bij door de schades die aangericht zijn door het vuurwerk.

  • Provisieverbod van kracht (08-01-2013)

    De start van het nieuwe jaar betekent een heftige verandering in de financiële dienstverlening. Sinds 1 januari 2013 moet de financieel adviseur zijn klanten een rekening gaan sturen voor zijn werkzaamheden.

  • Recordaantal Nederlanders overgestapt met zorgverzekering (02-01-2013)

    Niet eerder stapten zoveel Nederlanders over van zorgverzekeraar, veelal geprikkeld door de vele reclame campagnes op internet, radio en televisie. Er werd door de overstappers voornamelijk bespaard op aanvullende verzekeringen, de verhoging van het eigen risico of middels een collectiviteitskorting.

  • 2013 en de verzekeringsmarkt (01-01-2013)

    Net als voorgaande jaren verandert er weer veel op 1 januari, de belangrijkste wijzigingen in de verzekeringsmarkt in kaart gebracht.

December 2012

  • Diks Verzekeringen boekt succes met Facebook-actie (31-12-2012)

    Een eenvoudige Facebook-actie heeft er voor gezorgd dat meer dan 1,5 miljoen Nederlanders afgelopen drie maanden de actiepagina van Diks Verzekeringen hebben bekeken. Op de speciale ‘Mijn Eerste Auto’-pagina van Diks konden bezoekers de leukste herinnering aan hun eerst auto insturen.

  • Wintersport goed genoeg verzekerd? (27-12-2012)

    Van alle Nederlanders gaat meer dan een kwart op vakantie deze winter. De bestemming is voor ongeveer de helft van deze vakantiegangers: sneeuw. Lekker op wintersport! Alleen... hoe zit het met de verzekering?

  • Schade door einde van de wereld verzekeren! (20-12-2012)

    De Maya's hebben het al heel lang geleden voorspeld: de wereld zal na 21 december 2012 niet meer bestaan. Dat is morgen. We staan aan de vooravond van het einde van de wereld... maar gelukkig kun je er een verzekering tegen afsluiten!

  • Zorgverzekeraars onduidelijk over gecontracteerde zorgverleners (19-12-2012)

    Een groot deel van de zorgverzekeraars is onduidelijk over welke zorgverleners voor 2013 zijn gecontracteerd. Het is daardoor voor consumenten lastig een goede zorgverzekering te vinden. Dit blijkt uit een inventarisatie van de website Geld.nl.

  • Besparen met extra eigen risico (18-12-2012)

    Bij je zorgverzekering hoort een eigen risico, dat is wettelijk verplicht. De eerste € 350 van de zorgkosten moet je zelf betalen in 2013. Maar je kúnt ook een hoger eigen risico nemen. Dat levert je een forse premiekorting op...

  • Jonge automobilisten gaan veel meer betalen (14-12-2012)

    Eigenlijk weet iedereen het wel: jongeren maken meer brokken in het verkeer dan volwassenen. Daarom betaalt een jongere voor zijn autoverzekering ook een hogere premie. Toch kloppen de verhoudingen nog niet...de premies voor jonge verzekerden zullen nog verder gaan stijgen.

  • Speciale annuleringsverzekering voor astronauten (12-12-2012)

    Verzekeringsmakelaar Aon heeft in samenwerking met ruimtevaartbedrijf Space Expedition Corporation (SCX) een verzekering voor astronauten gelanceerd. De verzekering bevat een speciale annuleringsverzekering met een ongevallendekking.

  • Losse tandartsverzekering kan nu ook! (11-12-2012)

    Het wereldje van de zorgverzekeringen is wat lastig. De basisdekking is bij alle verzekeraars gelijk, want die is wettelijk bepaald. Maar de premies niet. En de aanvullende verzekeringen ook niet. Neem nou de tandartsdekking.

  • Uniseks verzekeringspremies (07-12-2012)

    Van oudsher is een overlijdensrisicoverzekering op het leven van een vrouw goedkoper dan wanneer de verzekerde een man is. Alleen mag dat binnenkort niet meer.

  • Oekraïense levensverzekeraar overgenomen door Aegon (06-12-2012)

    Levensverzekeraar Fidem Life uit Oekraïne wordt overgenomen door Aegon. Hiermee bouwt de verzekeraar zijn aanwezigheid in Centraal- en Oost-Europa verder uit.

  • Assurantiebelasting: meer dan het dubbele (04-12-2012)

    Belastingen...leuker kunnen we het niet maken. Ook niet het feit dat de belasting over je verzekeringen per 1 januari 2013 omhoog gaat. En niet een beetje: van 9,7% naar 21% maar liefst.

November 2012

  • Zorgverzekering zonder eigen risico? (29-11-2012)

    Er is veel te doen over de zorgverzekering, de laatste tijd. Nederland stond op z'n kop over de inkomensafhankelijke zorgpremie, die Rutte en Samsom hadden bedacht. Nu is die alweer van de baan. Nu gaat de aandacht vooral naar het eigen risico.

Oktober 2012

  • Consument kan tot 40% besparen op autoverzekering (31-10-2012)

    Uit onderzoek van Allsecur blijkt dat consumenten voor 30 tot 40% kunnen besparen op hun autoverzekering. Ook de NMa bevestigt dat het switchen tussen autoverzekeringen al gauw meer dan 300 euro per jaar kan besparen.

December 0002

  • (30-11--0001)

  • (30-11--0001)

  • (30-11--0001)