Delta Lloyd lanceert Sjerlok om sneller, beter en actiever gestolen goederen terug te vinden
Delta Lloyd gaat het systeem Sjerlok gebruiken om sneller, beter en actiever gestolen en vermiste spullen terug te vinden. Het innovatieve systeem maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en ouderwets speurwerk. Sjerlok struint het internet en andere bronnen af op zoek naar gestolen auto’s, sieraden en elektronica. Het systeem vergelijkt en koppelt de gevonden informatie met de informatie van gestolen goederen. Tevens blijft Sjerlok het dossier tijdens opsporing monitoren en zorgt het voor nauwe samenwerking met andere betrokken partijen, zoals politie en onderzoeksbureaus. Met het Sjerlok systeem wil Delta Lloyd de schadelast door diefstal verminderen. Uiteindelijk moet de klant hiervan profiteren door minder premie te hoeven betalen.
“Diefstal vormt een groot deel van onze schadelast. De afgelopen jaren is Delta Lloyd steeds beter geworden in het terugvinden van gestolen goederen. Met Sjerlok verwachten we de schadelast door diefstal met nog eens minimaal 10% te kunnen verminderen. En dat vertaalt zich terug in lagere premies voor onze klanten. Daarnaast is het terugvinden van bijvoorbeeld sieraden ook van grote emotionele waarde voor onze klanten en verhoogt het de pakkans van daders en helers”, aldus Carola Wijkamp-Hermsen, directeur Particulier Schade Delta Lloyd tegenover Amweb.
Sinds 2013 heeft Delta Lloyd een speciaal team dat zich bezig houdt met het actief terugvinden van gestolen goederen. Voorheen werd dit speurwerk vooral handmatig gedaan. Sjerlok zorgt er voor dat dit handmatig speuren verleden tijd wordt. Het innovatieve systeem moet sneller, beter en actiever gestolen en vermiste objecten terugvinden. Sjerlok is ontwikkeld door 8vance Matching Technologies in samenwerking met Delta Lloyd en een aantal studenten van de Hogeschool Leiden – Forensisch ICT. De verzekeraar is ook druk bezig met andere innovatieve projecten om de schadelast te dempen, zoals stemanalyse om frauduleuze claims eerder op te sporen.
Gepubliceerd op 14 oktober 2015 om 10:31 uur.