Of een aparte glasverzekering nodig is, hangt in eerste instantie af van de voorwaarden van uw opstalverzekering. Vaak is glas gewoon meeverzekerd op deze polis. Controleer dit wel goed, en kijk dan ook meteen wat voor dekking dat is.
Heb je speciaal glas, dan kan het zijn dat de standaarddekking uit de opstalverzekering niet voldoende is. Dubbel glas is meestal wel standaard. Maar extra dik glas bijvoorbeeld niet, net als bewerkt glas of grote oppervlakten. Dan is het zeker zinvol om naar een aparte glasverzekering te kijken.
De glasverzekering is sowieso alleen bedoeld voor glas dat bedoeld is om licht door te laten. Het glas van een aquarium valt er bijvoorbeeld niet onder, spiegels ook niet.
Niet alleen woningeigenaren hebben belang bij een glasverzekering. Ook voor huurders kan dit van toepassing zijn. In de huurovereenkomst staat of een kapot raam voor rekening van de huurder komt, of dat de verhuurder dit betaalt. Moet jij als huurder betalen, dan kun je dit risico vaak meeverzekeren op de inboedelverzekering. Kan dat niet, dan is een losse glasverzekering de oplossing.
Vraag over opstalverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in april 2013.